Kedi

Tilladt for alle
Filmen har en gennemgående kærlig stemning. Der er enkelte scener, hvor katte hyler eller er kort i slagsmål. Det hele indgår imidlertid i en sammenhæng, hvor kattene nyder omsorg og beskrives med respekt og hengivenhed. Det vurderes derfor, at filmen ikke indeholder elementer, som vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
30.11.2017
Originaltitel: 
Kedi
Genre: 
Spilletid: 
1 time 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5
4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (48 votes)

Instruktør

Resumé

Dokumentaren 'Kedi' skildrer den tyrkiske by, Istanbul, gennem en række gadekattes øjne.

Hundredtusindvis af katte vandrer frit rundt i storbyen, og i årtusinder er de gået ind og ud af menneskers liv, samt været med til at give byen liv og sin enestående atmosfære.

Metropolens udvikling bliver samtidig skildret, og med forandringer følger måske mindre plads til de firbenede kæledyr.

'Kedi' er et tyrkisk ord for kat, og filmen blev bl.a. udgivet igennem YouTubes abonnement-service, som passer godt med publikums fascination for kattevideoer på platformen.

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Det er fascinerende hvordan det, der starter som en film om katte, i lige så høj grad ender med at blive en mosaik af menneskeskæbner med strejf af tanker om, hvad modernisering og urbanisering gør ved både menneske og kat." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "'Kedi' er i helt klassisk forstand en flot dokumentar. Smukt og tålmodigt filmet med et følsomt blik for kattens graciøse linjeføring." (Kim Skotte)

Kommentarer

Helle Grith

Man bliver rørt langt ind i hjertet over denne skønne film, som ikke kun viser kattens vilde gadeliv i Istanbul, men i høj grad viser den også den kærlighed visse folk har til disse skønne skabninger! Og så viser den en side af Istanbul som jeg slet ikke kendte til. <3

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
jeanette

Med søde fine katte :) som folk hjælper med mad ... katte som bor på gaden... og får hjælp af de lokale mennesker omkring dem... ♡♤

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Ghita

Hvis du kan lide katte, så er det filmen gør dig. Søde katte og mennesker knyttes sammen i filmen. Super fin film.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
DJN

den op andre steder end i Holte?? :/

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.