Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1993

Årets bedste film 1993

Stem og vind billetter

Stem op!
130
Stem ned!
0
(reset)

Umuligt at vælge! Der er for mange gode film! Vi må gøre en undtagelse og udvide listen til 20 film!

Det var nogenlunde sådan, udvælgelsen af de 10 film fra 1993 til afstemning lød herinde på kontoret. Året var simpelthen usædvanligt stærkt, og vi måtte alle undvære elskede, personlige favoritter til den endelige liste.

At 1993 er et stærkt år, kan Steven Spielberg skrive under på. Instruktøren viste begge sider af sit talent, da hans to film, Holocaust-dramaet Schindler's List og dino-eventyret Jurassic Park, tilsammen indbragte ham 10 Oscars. Akademiet overså dog Ralph Fiennes' sataniske birolle og gav i stedet statuetten til Tommy Lee Jones i The Fugitive - en nervepirrende thriller baseret på en populær tv-serie fra 1960erne.

Tom Hanks havde også et forrygende år. Ikke nok med, at han modtog sin første Oscar for hovedrollen i AIDS-dramaet Philadelphia, så leverede han og Meg Ryan romantisk komedie par excellence i den søde Sleepless in Seattle.

Sidstnævnte markerede desuden et godt år for kvindelige instruktører, og newzealandske Jane Campion modtog Guldpalmen i Cannes for sin rørende The Piano.

Mens Quentin Tarantino var i gang med at indspille sit ubestridte 1994-mesterværk, kunne han se sit manuskript til True Romance få premiere i biograferne, og selvom Tony Scott instruerede, var Tarantinos aftryk allestedsnærværende i kultklassikeren.

Tim Burton stod også på sidelinjen som idémanden bag animationsfilmen The Nightmare Before Christmas, der havde så meget Burton over sin visuelle stil, at folk den dag i dag stadig tror, at han instruerede filmen.

Dansk film er repræsenteret af filmatiseringen af Hans Scherfigs ungdomsroman Det forsømte forår, hvor Frits Helmuth leverede en uforglemmelig præsentation som den ækle Lektor Blomme. Og endelig genoplevede Bill Murray den samme dag igen og igen i Groundhog Day, der er en af de mest originale komedier nogensinde.

Vi måtte til gengæld (med blødende hjerte) sige farvel til titler som Blå, Farvel min konkubine, Age of Innocence, In the Name of the Father, What's Eating Gilbert Grape samt Carlito's Way og Remains of the Day. Alle anerkendte værker, som til enhver tid kunne have taget en plads på listen.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camilla

Jurassic Park. Fordi at jeg har set den 100 gange. Underholdende og godt lavet, og så stiller den et interessant dilemma. Om vi med alt det vi kan i dag, i stedet burde tænke mere over om vi burde

Vivianuser/901693

Bare en virkelig god film, utrolig godt lavet.

Anna

Super film med genial historie.

Stefan

Schindler's list er genialt lavet, tricket med farverne er fedt, og plot preparation er gennemgående.
John Williams står bag musikken...
Spielberg står bag filmen...
Neeson i den store rolle...

Så skal der meget til for at det ikke bliver godt!
En fantastisk god film, og efter et kig ned af listen måtte jeg krydse denne af som den bedste!

picauser/711703

Den er så gennemført genial, det hele spiller: handlingen, musikken og det hele

Vuser/894605

Rørende film baseret på virkelige hændelser. Med super skuespils præstationer. Slutningen med de sande overlevende der hylder Schindler trækker bare tårer i stride strømme.

Ann Heine

Jeg elsker Tim Burton, hans krøllede hjerne og de film, der kommer fra hans hånd. Nightmare Before Christmas var den første jeg så, og jeg elsker den højt, hvis man må sige det.

Jeg er også en stor fan af Tom Hanks, som jeg synes er en utrolig mangefacetteret skuespiller, derfor får Sleepless mit andet klik.

Patrick

Med alle de barndomsminder jeg har fra Jurassic Park, kan det sgu ikke være andre end den! Fuldstændig fantastisk film på alle punkter.

Wulff

En af de første "voksen"-film jeg fik lov til at se.
I modsætning til mange andre krigs-inspirerede film, hvor vi ser krigen fra frontlinjen, kan jeg godt lide, at man ser, hvor krigen også blev kæmpet. Man får større indblik i alle de helte, som befandt sig rundt omkring.
Både flot og barsk film.

marielluser/564451

Kort og godt: en rigtig sød og romantisk film. Ikke noget død, lidelser og tristhed. :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.