Cookie- og Privatlivspolitik

Dunkirk

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og dramatisk grundstemning. Den indeholder adskillige realistisk fremstillede scener med intense krigssituationer, herunder nedskydning og bombning af desperate soldater. I flere scener ses paniske personer være ved at drukne under klaustrofobiske forhold i synkende skibe og nedskudte fly. I en scene ses en druknende soldat brænde ihjel, da han må søge mod den brændende havoverflade efter ilt. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
20.07.2017
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dunkirk
|
Versioner: se alle
2D, 70 mm, IMAX 2D, Supreme 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7 2D, Særvisning, Særvisning
|
Dunkirk/Warner Bros.

Filmen 'Dunkirk' skildrer evakueringen af allierede tropper fra stranden i Dunkirk, Frankrig, under Anden Verdenskrig.

De ca. 400.000 soldater - primært fra Belgien, Frankrig og Storbritannien - er fanget som levende skydeskiver omringet af fjenden fra fastlandet, havet og ikke mindst luften. De udmattede unge mænd kan se de engelske kyster i horisonten, men hæren kan ikke sende en storstilet redningsaktion. Nu er det op til de civilie sjæle at gøre en indsats.

'Dunkirk' er ganske vist en krigsfilm, men når instruktøren hedder Christopher Nolan, forventer man noget helt særligt. Derfor er det intet under, at hans nyeste værk kan kaldes for en actionfyldt krigsthriller, for med Nolan er intet ”bare”, hvad det ser ud til.

Plottet bygger på virkelige begivenheder, der fandt sted i Frankrig i 1940, og det gør filmen til Nolans første, der ikke er 100 procent fiktiv. Inception-instruktøren har selv skrevet manuskriptet og produceret. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2185 votes)
4.9
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Nolan [...] gør det så effektivt, at de 107 minutter opleves som en spændingsmæssig skruestik, der bare strammes og strammes og bakkes sublimt op af Hans Zimmers musik, der mimer krigens lyde og et stopurs tikken." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... når lyset igen tændes, sidder 'Dunkirk' ikke alene på nethinden. Det britiske mod og Nolans budskab sidder også i marv og ben." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Tyske Hans Zimmers musik er effektivt reduceret til et pulsslag, der giver nerve til de smukke billeder, og klipningen mellem historierne skaber en spændingskurve, der forplanter sig fra lærredet og ned i salen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Med 'Dunkirk' har engelske Christopher Nolan lavet sin mest realistiske og forudsigelige film, og den holder spændingen intenst og nådesløst fra første til sidste billede." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Jeg har set filmen to gange før, og af en eller anden grund fangede den mig bare ikke. Men alligevel valgte jeg at se den her til aften, og ligesom med næsten alle hans film er 3 gang bedst. Ligesom da jeg så interstellar og inception for 3 gang, sad jeg tilbage med en følelse af at have været vidne til noget enestående. Men helt ærligt.. interstellar, inception, The prestige, Memento, Dark knight triologien og Tenet.. den man er et kæmpe geni, 100% den største i vor tid.

QuoteMe

Ikke lige min kop te... synes ellers Christopher Nolan er vildt dygtig... måske det bare er fordi det er en krigsfilm, den ikke siger mig noget, men jeg kedede mig i hvert fald bravt fra ende til anden, og der kommer til at gå laaaaaaang tid inden jeg skal se en krigsfilm igen.

Lars Michael

Afgjort et mesterværk, filmen gir os et billede fra en verden som var slet ikke rar for nogle af os.
En af Nolan s bedste film, den fortjener et stort og flot publikum.
Nolan som jeg før har sagt og skrevet, så bliver han bedre og bedre som instruktør.
Men vi må heller ikke glemme Hans Zimmer som bare bliver ved og ved med at lave sådan noget dejligt musik, jeg må sige at jeg nydt det igennem filmen.

Antaeus

Jeg har altid været interesseret i 2. Verdenskrig og har set en mange krigsfilm og dokumentarfilm og er vokset op med bøger samt en masse af de små krigstegneserier, så jeg har en hel del i bagagen. Muligvis er det dette der gør at der skal lidt mere til for at jeg bliver engageret, men jeg havde forventet mere og bedre.

Filmen er meget flot filmet og formentlig realistisk og man får bestemt nogle tanker igennem hovedet, men den er også lidt rodet og heller ikke specielt godt fortalt, hvilket nok er fordi man ikke rigtig formår at skabe nogle hovedpersoner og med et meget enkelt plot uden sidehistorier. Filmen formår ikke rigtig at engagere mig og jeg keder mig faktisk en smule. Jeg er ret skuffet, især når man i dag hører at den er Oscarnomineret.

Mathis

Det er en rigtig god og fed film, der rigtig kan illustrere , den følelse , som folkene havde den gang , de var lås på den strand og hvad der løb igennem hovederne både på dem og deres redningsmænd. Men ellers så er det en film, der syder af at det er en Nollan film

Michael

Filmen skaber denne dystre, spændende apokalyptiske verden, der efterlader dig bogstaveligt bundet i 100 minutter. I sidste ende er det en film om heltemod uden blod og tarm, som de fleste andre krigsfilm.

Thea

En af de bedste film jeg nogensinde har set! Nolan gør et fremragende stykke arbejde, dog mangler jeg lige det lille "nolan-twist" - det lidt skøre/anderledes twist som oftest optræder i hans film. Dog skal det siges at der OVERHOVEDET IKKE manglede spænding. Det forekom både fra start til slut. Men ellers en rigtig god oplevelse, og vil sandsynligvis se den mange gange igen.

Alex

Super god film! Virkelig! Filmen er godt skruet sammen, og Nolan formår at få lavet en succesrig film igen.

Filmens cinematiske look var helt utroligt. Det betyder meget, når en film er filmet flot.
Man lever sig rigtigt ind i filmen, og bliver hurtigt fanget.

Den burde vinde en pris for ‘Best cinematography’ for den er virkeig flot.
Den bør også vinde point for screenplayet, som er helt formidabelt. Replikker bliver brugt på den rigtige måde!
Nolan og producerteamet har klaret det godt. Også stjerne god instruktion. Det kan man virkeig se! Nolan er bare en god instruktør. Det kan ingen tage fra ham!

CHARLOTTEuser/354019

Eftertænksom film

Natasha

Bedste krigsfilm jeg hidtil har set.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.