Snemanden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og ofte meget spændingspræget grundstemning. Den indeholder flere voldsomme, blodige og uhyggelige scener med personer, der overfaldes, dræbes og parteres. I en scene er et desperat barn vidne til, at hans mor drukner i en bil for øjnene af ham. I en anden og blodigt udpenslet scene ses en person få skudt hele hovedet af. I en tredje scene trues en person med at få skåret hovedet af med en sav for øjnene af sit barn. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.10.2017
Originaltitel: 
The Snowman
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio
Billetter
3.3
2.5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (352 votes)

Resumé

Den amerikanske thriller 'Snemanden' foregår i Oslo, hvor vicekommisær Harry Hole efterforsker en række koldblodige mord, der altid falder på snefulde dage.

Sagen starter, da en kvinde forsvinder og hendes halstørklæde på uforklarlig vis dukker op på noget, der ligner et gerningssted.

Kriminalbetjenten begynder nu langsomt at samle brikkerne i et grusomt puslespil, og snart står han og hans nye kollega Katrine Bratt i spidsen for en intens jagt på en seriemorder, der går efter kvinder med børn og altid efterlader sig et skrækindjagende visitkort i form af en blodig snemand.

'Snemanden' er baseret på norske Jo Nesbøs syvende krimi i bestseller-serien om den kaotiske enspænder Harry Hole. Filmen følger samme skabelon som David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo og tv-serien 'Wallander', der også bibeholdt den skandinaviske setting på trods af en engelsksproget tilgang. 

I rollen som den upopulære kriminalbetjent ses Michael Fassbender, der får selskab af svenske Rebecca Ferguson og danske David Dencik.

Filmatiseringen var oprindeligt tilknyttet mesterinstruktøren Martin Scorsese, men det blev den stilsikre svensker Tomas Alfredson (Lad den rette komme ind og Dame, Konge, Es, Spion) der fik opgaven til sidst. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Snemanden' er [...] endt som en generisk, sløjt disponeret seriemorderfilm ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Til trods for at skuespillerne gør hvad de kan [...], må filmen være godt skamklippet, for man undres over de påbegyndte, men uafsluttede tråde." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... et ikke særlig originalt eller veltænkt plot, der blot er endnu en rutinepræget variation over det fortærskede seriemorder-tema ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Hvordan kan ét af skandinavisk films bedste kort servere scene på scene, der bare ikke hænger sammen, personer, der er helt og aldeles utroværdige og talrige øjeblikke af ren og skær [...] forvirring?" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... skuffelsen [er] så meget større, når slutproduktet viser sig at være yderst gennemsnitligt trods et professionelt look og en god Michael Fassbender i hovedrollen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Gyset er [...] en af de største attraktioner i denne vinterhvide film noir, ikke som chok i biografsædet, men som æstetik i de sneklædte landskaber omkring Bergen ..." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

Christinna

Det var som om den aldrig blev rigtig spændende på noget tidspunkt. Dårlig lavet, dårlig lyd, dårlig underlægningsmusik.
Tynd, tynd, tynd historie. Ville hellere være blevet hjemme og set en norsk eller svensk krimi serie.

Det virkede som om Michael Fassbender ikke helt har sluppet rollen som adroid robot i Alien. Meget karakterløs og uden identitet.

Jeg har ikke læst bogen, så det er ikke fordi jeg havde sat forventningerne tårnhøjt op. Den er desværre bare ikke særlig god.

Hvis jeg skal sige noget positivt, så er det et flot landskab i filmen.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Carluser/131267

Lad mig straks nævne, at jeg ikke har læst bogen. Men filmen var vellavet og yderst spændende, idet den var "realistisk" uden det sædvanlige action-fis.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Marianne

Knapt så god film.

Det er selvfølgelig ikke ukendt, at klip fra traileren ikke når med i den endelige film, men i dette tilfælde ville jeg gerne have set den film som traileren gav lovning på.

Og jeg tror også, at jeg vil læse bogen, så jeg kan forstå, hvorfor folk er så vilde med historien. Filmen gav i al fald ikke noget svar.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
HeavenOfHorror.dk

Lad os bare få det sagt med det samme; Snemanden er ikke en god film.

Det er hverken godt filmhåndværk eller en god historie. Den er ekstremt fordummende og vælter rundt mellem forskellige historier som, i sidste ende, ikke betyder en fløjtende fis for selve plottet. Faktisk er mindst halvdelen af filmen bare en række misvisende spor, som dog er så vage, at man aldrig rigtig tror på, at det er et egentligt spor.

Sjovt nok, så tænkte jeg hele vejen igennem, at jeg havde set denne historie før. Den fordrukne og ubehagelige – men naturligvis helt geniale – detektivtype, der kæmper med egne dæmoner. Fra Sherlock Holmes til Afdeling Q’s Carl Mørck. Det er ikke ligefrem noget nyt.

Og så er “klimaks” i Snemanden noget af det mest anti-klimatiske, jeg nogensinde har set. Og slutscenen er knap nok en 80’er tv-serie værdig.

Jeg har set flere afsnit af Hun så et mord, der var mere sindsoprivende end dette plot.

Se den endelig, hvis du har læst romanen, og fortæl mig, om den passer til dine forventninger. Jeg regnede personligt med, at jeg ville have lyst til at læse bogen efter at have set filmen. Dét fik jeg bestemt ikke lyst til, men ved nærmere eftertanke tror jeg dog alligevel, at jeg skal læse den. Bare for at forstå hvorfor folk har været så vilde med denne historie.

Stem op!
13
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Men det er en af de bedste historier i serien, så på en måde giver det mening.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Marianne

Det er ikke helt ualmindeligt, at bøger bliver oversat i en lidt anden rækkefølge end den, de oprindeligt er skrevet i.
Eller også har det bare været nemmest at skaffe finansiering til lige denne historie.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.