Cookie- og Privatlivspolitik

Du forsvinder

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en alvorlig, trist og jævnligt utryg grundstemning. Hovedpersonerne er gennemgående tyngede og bekymrede mennesker, som plages af alvorlig sygdom, uforudsigelighed og eksistentielle problemer, og flere scener er voldsomme, dramatiske eller har et seksuelt indhold. I én scene ser man to mennesker i en bil, som udsættes for et pludseligt og voldsomt sammenstød, og man ser deres hoveder dingle rundt og efterfølgende deres livløse kroppe mod bilens airbags. I en anden scene forsøger en mand at have sex med sin kone, scenen udvikler sig voldsomt, så det grænser til voldtægt, og parrets teenagesøn kommer pludseligt ind og bliver skræmt og ked af, hvad han ser. Hertil kommer flere scener, hvor man ser samme teenagedreng være ulykkelig og utryg, som da han fx finder sin livløse mor på et køkkengulv. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
20.04.2017
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Du forsvinder
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Seniorbio, Babybio, Strikkebio
|

Filmen 'Du forsvinder' handler om den respekterede skoleleder, Frederik, der bliver sigtet for at have stjålet 12 mio. kr. fra skolen.

Sagen er dog ikke så enkel, som den først lader til at være. Det viser sig nemlig, at Frederik har haft en svulst i hjernen de seneste tre år, og det har ændret hans personlighed drastisk.

Nu må hans hustru, Mia, og forsvarsadvokaten Bernard, der selv lever med en hjerneskadet kone, forsøge at få ham frikendt.

'Du forsvinder' er baseret på Christian Jungersens bestseller. Det er en tankevækkende fortælling om bevidsthed, erindringer og hjernens altoverskyggende dominans i vores tilværelse.

Dramaet er instrueret af Peter Schønau Fog, som slog igennem med den roste Kunsten at græde i kor (2006), men som siden primært har begået sig som projektdirektør på Den Danske Filmskole. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (972 votes)
4.1
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Trine Dyrholm leverer endnu en af de følelsesmæssige kraftpræstationer, vi efterhånden forventer fra hendes side i den helt centrale og svære hovedrolle." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Peter Schønau Fog har lavet en vellykket filmatisering af Jungersens bestseller." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'Du forsvinder' er [...] en ubetinget vellykket film, der fortjener et stort og begejstret publikum." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... altid fænomenal og tryllebindende og ekstra stjerne-frembringende Trine Dyrholm ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er en god historie, men det er ikke nogen let historie at omsætte til film." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Fogs film leverer, som Jungersens bog, en stofrig og intelligent analyse af pæne danske menneskers hverdag." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Man kan ikke anklage filmen for at ligne alle de andre køkkenvask-dramaer derude. Du Forsvinder virker nærmest mere som et dokumentaristisk dyk ned i hjernens funktion og kemi, end som en skønlitterær fortælling. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at instrukltøren brænder for emnet. Filmen er spækket med voice-over forklaringer om, hvordan menneskets personlighed og handlinger blot er kemiske processer, som vi måske - måske ikke - er herrer over. Hertil kommer de mange vidneforklaringer i retssalen, som belærer os yderligere.

Filmen er på den måske ganske interessant. Faktisk super interessant. Men der er en stor risiko for, at man aldrig bliver emotionelt engageret i selve historien.

bentuser/87315

Følelsesmæssig topunderholdning med et sørgeligt og trist emne, men super relevant

Cecilieuser/139660

Fantastisk film - godt skuespil!

Lars Michael

En film man skal tages seriøst, minder om noget fra TV-Avisen .
Men så afgjort en god film, som alle skal se.

Oliver

Langtidstrukken, men Nikolaj og Trine løfter hele filmen med deres skuespil.

Jeanneuser/356801

Jeg har sjældent set så kedelig en film. Kender ikke bogen og har derfor ikke den at sammenligne med, men det gjorde det desværre ikke bedre. Gode skuespillere, men hele handlingen langtrukken og kedelig.

Janne

Der er nogen gode skuespiller med som formoder at hive underholdningsværdien op.

Historien er lidt plandet og lang.

Mariauser/273579

Blev virkelig skuffet,ovnpå en fantastisk bog.

De manglede mange vigtig ting fra bogen, for at forstå helheden i filmen.

Måden hvorpå den sprang i tiden på, var meget forvirrende på trods af man har læst bogen. Og for dem der ikke har læst bogen var det endnu mere forvirrende.

Jeg synes på ingen måde den levede op til mine forventninger. Den var direkte kedelig!

Emma

Jeg har desværre kun valgt at give den 3 ud af 6 da jeg ikke føler den helt satte gang i mine tanker omkring handlingen, vil dygtige skuespiller desværre en lidt kedelig handling efter min mening.

Helle Grith Sommer

Det var da nok den mest elendige, langtrukne og dårlige film jeg nogensinde har set i mit lange liv! Virkede mere som en dokumentarfilm eller som en film for hjerne-studerende....

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.