It

It (2017)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående uhyggelig stemning. Gys følger på gys efterhånden som en gruppe børn udsættes for angreb og lemlæstelse fra en ond klovn. Overfaldene optræder i mange tilfælde efter nervepirrende venten og efterfølgende skræmmende chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
07.09.2017
Originaltitel: 
It
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Supreme, Babybio, Seniorbio
4.8
4.2
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (988 votes)

Resumé

Gyseren ’It’ er baseret på Stephen Kings roman af samme navn, der følger en gruppe børns kamp mod det onde.

Året er 1988, og flere børn er forsvundet sporløst i sovebyen Derry. Da Bills lillebror Georgie forsvinder, starter han en indædt jagt på at finde svar.

Denne søgen sender den 12-årige dreng og hans venner, kendt som Tabernes Klub, ned i byens kloakker, hvor klovnen Pennywise venter.

Børnene får en noget anderledes sommer, hvor de må se deres værste frygt i øjnene og får deres venskaber sat på prøve.

Stephen Kings litterære værk er tidligere blevet filmatiseret i mini-serien af samme navn fra 1990 (Det Onde), hvor Tim Curry spillede den morderiske klovn. I den nye version er rollen overtaget af den noget yngre svensker Bill Skarsgård, der giver Pennywise en skræmmende barnlighed og uforudsigelighed.

Filmen er endt som den bedst indspillende gyser nogensinde med over 680 millioner dollars på verdensplan.

'It' er planlagt til to dele, og den kommende film It: Chapter Two vil således følge børnene som voksne. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ""Alle er bange for noget", er der en, der siger et sted i 'It', og filmen er, trods forbeholdene, bestemt i stand til at formidle den store og meget menneskelige frygt." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Ikke alene er portrætterne af børn og by noget nær fortryllende. Gysene er voldsomme, men aldrig fortænkte. [...] Man forlader således biografen sært opmuntret, rørt og samtidig godt og grundigt 'gennem-gyset'" (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Bill Skarsgård er virkelig ubehagelig som klovnen med de røde balloner og mange tænder, og selv om vi ser rigtig meget til ham, bevarer han det angstfremkaldende nærvær i hvert eneste billede." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Muschietti forvalter arven fra King med lydefri finesse, og ikke mindst i kraft af filmens eminente og overbevisende effekter [...] er ”It” en vanvittigt uhyggelig affære." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man taber ikke popcornene af skræk, men det kryber så hyggeligt ned ad ryggen. Hvis man slet ikke bliver skræmt, kan man også bare nyde filmen for dens skildring af dynamikken mellem outsidere, der forsøger at finde fælles fodfæste mellem barndom og det usikre, der følger." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

Camilla

Jeg havde ikke så høje forventninger, så jeg var meget positivt overrasket,. Bill Skarsgård gør det virkelig godt som Pennywise.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
bettina

Super sød, sjov film med nogle chokeffekts.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jonas

It er en virkelig underholdende film. Den er lige dele gyser med spænding, jump scares og uhyggelige klovne og coming of age-film med humor, følelser og en historie om at stå sammen og overvinde frygt.

Instrutør Andy Muschietti forstår virkelig at opbygge spænding. Ved hjælp af uhyggelige billeder og lydeffekter og en langsom afsløring af, hvad der er ved at ske, bygges der op til et jump scare eller en hæsblæsende jagt, hvor børnene prøver at flygte fra Det Onde. Brugen af computereffekter er for det meste rimelig god, da det bruges til at skabe nogle ulækre eller direkte gruopvækkende billeder. Nogle gange har jeg dog på fornemmelsen, at der har været mere fokus på at få folk til at hoppe i sæderne end at sende kuldegysninger ned ad rygraden. Der var måske to til fire øjeblikke, jeg virkelig fandt kuldegysningsindgydende, vejet op mod en del flere jump scares. Det er en skam, da filmen ellers er ufattelig nervepirrende, når der bruges tid på at opbygge spænding.

Bill Skarsgård er fantastisk som Pennywise/Det Onde. Han har en dæmonisk fremtoning og nyder at lege med sit bytte ved at spille på deres værste frygt, men man forstår godt, hvordan han kan lokke børn til med charme og balloner. Derudover er han komplet utilregnelig, og selvom han har et par fjollede eller overgearede øjeblikke, formår han stadig at være skræmmende imens. Især henimod slutningen af filmen er Skarsgårds præstation virkelig god, da det går op for seeren, hvorfor det er så vigtigt for Pennywise at fange og skræmme børnene. Det Onde tager også en del andre forskellige former i løbet af filmen. Jeg vil ikke fortælle så meget om dem her, men filmen formår virkelig at fremstille Det Onde som en allestedsværende og alvorlig trussel.

Filmen er dog virkelig i sit es, når den prøver at være en coming of age-film. Der er fantastisk kemi mellem de unge i Taberklubben, og jeg er især vild med den nørdede og følsomme Ben, den dumsmarte og sexfikserede Richie og klubbens eneste pige Beverly, der både kæmper med en masse ubehagelige rygter og en lummer far. Forholdet mellem de unge fører til en masse humor, og man kan sagtens relatere til sine egne venskaber som teenager - uhyggelig klovn eller ej. Filmen udnytter også at foregå i firserne med referencer til New Kids on the Block, Tim Burtons Batman, Dødbringende Våben, Nightmare on Elm Street og sikkert meget mere.

Der er dog tre ting ved filmen, der umiddelbart er med til at trække den ned. Det første er, at filmen bruger nogle børneremser i lydsporet til at skabe uhygge, som aldrig rigtig bliver forklaret. Jeg går ud fra, at de har noget at gøre med Det Ondes tidligere ofre, men jeg tror mest, at remserne er der, fordi der plejer at være uhyggelige børneremser i gyserfilm. For det andet syntes aldrig rigtig, at to af drengene i Taberklubben, Mike og Stan, var interessante. Det er en skam, da der især gøres meget ud af at introducere Mike i starten af filmen. Til sidst synes jeg, at tredje akt bliver en smule langtrukkent, selvom det er yderst underholdende og tilfredsstillende. Dog er It langt hen ad vejen en ganske god film, og jeg glæder mig meget til toeren.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Melissa Simonsen

Man skal også passe på med at sætte sig ned og se noget, der fornærmer ens intelligens. Af ren respekt for Stephen King, så er det altså en ommer. Dårligt manuskript, middelmådigt skuespil og elendige filmeffekter, men i det mindste fik vi mere materiale til gode memes. :)

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Alecuser/104828

Det er mere moderne grafik og forudsigelige jumpscares end den originale, men det gør også denne filmatisering mere tilgængelig. Der er en dybde i materialet og moralen, som alle burde opleve. Uhyggen er en del af fortællingen, men i denne udgave så kan det oprindelige materiale måske nå lidt bredere. Dette ville være synd, at en af de bedste historier (overhovedet) blot begrænses til dem, som våger sig ud i den originale. Selvfølgeligt er materialet kogt ned til lavest fællesnævner, men hvis det er hvad, at der skal til for at nye generationer ser originalen, eller kaster sig ud i bogen, så er det bestemt det hele værd. Jeg nød en historie, som dybt skræmte mig som barn ("glæd" jer til del 2...), der blev genfortalt med en styrke i farverne, som bare ikke var muligt i den originale. Specielt den farvestyrke er en oplevelse i sig selv, når man har set den originale. Denne udgave skal ikke ud og slå, eller nå til sokkerne af den originale, for det er simpelthen umuligt at overgå i mit hoved.

Hvis man har set den originale, så skal man ikke forvente, at dette er en forbedring, men det er stadig en oplevelse at se styrken i farverne og kontrasten, det giver mere filmisk liv.
Hvis man ikke har set den originale, så kan dette være et godt sted at starte (specielt, hvis man har problemer med at se film i den kvalitet, at man nu havde for 27 år siden). Hvis historien virkeligt fanger en, så er den oprindelige et "must see".

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Rikkeuser/744254

God film. Det er rigtig godt skuespil og man keder sig ikke under de 2 timer og 15 minutter - men den er altså ikke uhyggelig! :) og jeg er ret nem at skræmme.
Den anbefales.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Andreas HER

Dejlig film, virkelig uhyggelig og børnerollerne var udført virkelig godt. Gode skuespillere og fremragende gyser.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
lene

Synes filmen var ok,,den var godt nok lavet,og uhyggelig til tider...bare øv at filmen er lavet ligesom den gamle it film,,så nu kan man vente på del 2 som kommer næste år vel,i stedet for at sætte min videobånd nr 2 i maskinen....

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
christos

bare kedelig

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Filuppa

Underholdning hele vejen igennem, få mangler men alt i alt godt. Glæder mig til chapter II.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.