Cookie- og Privatlivspolitik

Johnny Larsen (1979)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Johnny Larsen
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

Efter skolen i 1952 mærker Johnny på sin krop, hvad det vil sige at måtte underkaste sig diktatoriske arbejdsgivere, og han lærer at kende prisen for oprør: fyring!

Hans forhold til familien er nært og varmt, og tilskyndet af faderen prøver han derfor at indordne sig - at forstå sin plads i samfundet som søn af en ufaglært.

Virkeligheden lærer ham dog noget andet, og Johnny lader sig selvfølgelig ikke omforme til et ligegyldigt nul i maskineriet. Men livet påtvinger ham en række realiteter, han er tvunget til at tage stilling til.I 'Johnny Larsen' mister den uerfarne arbejderdreng Johnny (Allan Olsen) tilliden til autoriteterne, efterhånden som han konfronteres med arbejdslivet og voksenverdenen. Samtidig møder vi Johnnys familie til hverdag og fest, og især Frits Helmuth er formidabel i rollen som Johnnys far. Filmen foregår i 50’erne, den kolde krigs dage, og da Johnny kommer ind som soldat, har han svært ved at affinde sig med disciplinen. Heldigvis er der pigerne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.4
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Absolut en godkendt film, som viser tiden efter krigen om en ung mand som bare vil være sig selv.
Faktisk super godt skuespil af dem alle samme i filmen, og så lige til sidst en god historie.

Wayne

Ofte ser man film som skildrer livet for de bedrestillede. Det er rart, for en gangs skyld at se det fra en arbejders synsvinkel i efterkrigstidens Danmark.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.