Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

It (2017)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående uhyggelig stemning. Gys følger på gys efterhånden som en gruppe børn udsættes for angreb og lemlæstelse fra en ond klovn. Overfaldene optræder i mange tilfælde efter nervepirrende venten og efterfølgende skræmmende chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
07.09.2017
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
It
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Supreme, Babybio, Seniorbio
|
It

Gyseren ’It’ er baseret på Stephen Kings roman af samme navn, der følger en gruppe børns kamp mod det onde.

Året er 1988, og flere børn er forsvundet sporløst i sovebyen Derry. Da Bills lillebror Georgie forsvinder, starter han en indædt jagt på at finde svar.

Denne søgen sender den 12-årige dreng og hans venner, kendt som Tabernes Klub, ned i byens kloakker, hvor klovnen Pennywise venter.

Børnene får en noget anderledes sommer, hvor de må se deres værste frygt i øjnene og får deres venskaber sat på prøve.

Stephen Kings litterære værk er tidligere blevet filmatiseret i mini-serien af samme navn fra 1990 (Det Onde), hvor Tim Curry spillede den morderiske klovn. I den nye version er rollen overtaget af den noget yngre svensker Bill Skarsgård, der giver Pennywise en skræmmende barnlighed og uforudsigelighed.

Filmen er endt som den bedst indspillende gyser nogensinde med over 680 millioner dollars på verdensplan.

'It' er planlagt til to dele, og den kommende film It: Chapter Two vil således følge børnene som voksne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1367 votes)
4.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ""Alle er bange for noget", er der en, der siger et sted i 'It', og filmen er, trods forbeholdene, bestemt i stand til at formidle den store og meget menneskelige frygt." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Ikke alene er portrætterne af børn og by noget nær fortryllende. Gysene er voldsomme, men aldrig fortænkte. [...] Man forlader således biografen sært opmuntret, rørt og samtidig godt og grundigt 'gennem-gyset'" (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Bill Skarsgård er virkelig ubehagelig som klovnen med de røde balloner og mange tænder, og selv om vi ser rigtig meget til ham, bevarer han det angstfremkaldende nærvær i hvert eneste billede." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Muschietti forvalter arven fra King med lydefri finesse, og ikke mindst i kraft af filmens eminente og overbevisende effekter [...] er ”It” en vanvittigt uhyggelig affære." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man taber ikke popcornene af skræk, men det kryber så hyggeligt ned ad ryggen. Hvis man slet ikke bliver skræmt, kan man også bare nyde filmen for dens skildring af dynamikken mellem outsidere, der forsøger at finde fælles fodfæste mellem barndom og det usikre, der følger." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Alecuser/104828

Det er mere moderne grafik og forudsigelige jumpscares end den originale, men det gør også denne filmatisering mere tilgængelig. Der er en dybde i materialet og moralen, som alle burde opleve. Uhyggen er en del af fortællingen, men i denne udgave så kan det oprindelige materiale måske nå lidt bredere. Dette ville være synd, at en af de bedste historier (overhovedet) blot begrænses til dem, som våger sig ud i den originale. Selvfølgeligt er materialet kogt ned til lavest fællesnævner, men hvis det er hvad, at der skal til for at nye generationer ser originalen, eller kaster sig ud i bogen, så er det bestemt det hele værd. Jeg nød en historie, som dybt skræmte mig som barn ("glæd" jer til del 2...), der blev genfortalt med en styrke i farverne, som bare ikke var muligt i den originale. Specielt den farvestyrke er en oplevelse i sig selv, når man har set den originale. Denne udgave skal ikke ud og slå, eller nå til sokkerne af den originale, for det er simpelthen umuligt at overgå i mit hoved.

Hvis man har set den originale, så skal man ikke forvente, at dette er en forbedring, men det er stadig en oplevelse at se styrken i farverne og kontrasten, det giver mere filmisk liv.
Hvis man ikke har set den originale, så kan dette være et godt sted at starte (specielt, hvis man har problemer med at se film i den kvalitet, at man nu havde for 27 år siden). Hvis historien virkeligt fanger en, så er den oprindelige et "must see".

Rikkeuser/744254

God film. Det er rigtig godt skuespil og man keder sig ikke under de 2 timer og 15 minutter - men den er altså ikke uhyggelig! :) og jeg er ret nem at skræmme.
Den anbefales.

Andreas HER

Dejlig film, virkelig uhyggelig og børnerollerne var udført virkelig godt. Gode skuespillere og fremragende gyser.

lene

Synes filmen var ok,,den var godt nok lavet,og uhyggelig til tider...bare øv at filmen er lavet ligesom den gamle it film,,så nu kan man vente på del 2 som kommer næste år vel,i stedet for at sætte min videobånd nr 2 i maskinen....

christos

bare kedelig

Filuppa

Underholdning hele vejen igennem, få mangler men alt i alt godt. Glæder mig til chapter II.

Jacob

Året er 1988 da drengen Georgie en dag sporløst forsvinder, og et år senere leder storebroren Bill stadig skyldbetynget efter ham. Han er et nemt offer for skolens bøller på grund af sin kraftige stammen, og finder sammen med andre børn der også mobbes i Tabernes Klub. Den overvægtige Ben gemmer sig på bibliotektet, og opdager en grum og blodig fortid i sovebyen Derry, der gentager sig hvert 27. år. Børnene må nu se deres værste frygt i øjnene, og på den måde få afdækket den rædsel som har terroriseret området i århundreder.

Med silende regn og en lille dreng alene er scenen sat for en ægte gyseråbning, og Pennywise beviser igen at han de mest ikoniske monstre indenfor genren. Er man til Stephen King er det en film man ikke må gå glip af, og undertegnet her hoppede bestemt i sædet et par gange undervejs.

Hozan

Nice

Hanneuser/707386

Sikke en skuffende oplevelse. Regnede med at det var mere uhygge da det er en nyere version. Det svære nej :(

Segoyuser/116755

Jeg mødtes med en af mine venner som gerne ville se It , glad for der var lyst da vi skulle hjemad, uha fik et par forskrækkelser....gør det ikke igen!!

Verden hjemme som ude kan være slem, når kampen skal tages for et ordentlig liv.

Rigtig godt lavet, var gyselig underholdt, pengene værd selvom det ikke lige er min favorit genre, undgår den helst men tænkte pyt, ja ja selv min ven hoppede :-))

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.