Cookie- og Privatlivspolitik

American Assassin

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og spændingspræget grundstemning. Den indeholder mange voldsomme scener med blodige massakrer og brutale drab samt langvarige og udpenslede torturscener. I én detaljeret scene ser man fx en mand, som får revet flere af sine fingernegle af. Det vurderes at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
14.09.2017
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
American Assassin
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio
|

Action-thrilleren ’American Assassin’ er baseret på Vince Flynns populære romanserie om agenten Mitch Rapp fra CIAs terrorbekæmpelsesenhed.

Da den unge Rapp mister sin forlovede under et terrorangreb på et ferieresort, starter han sin egen personlige vendetta mod mændene bag.

CIA får nys om den talentfulde og hævntørstige Rapp, som kommer under den gravede officer Hurleys vinger og bliver trænet under hans hårde, alternative metoder.

Inden træningen kan færdiggøres sendes mesteren og lærlingen dog på en hemmelig mission for at opspore stjålet plutonium.

’American Assassin’ er formentlig kun starten på en større spion-franchise i stil med populære filmserier som James Bond og Mission: Impossible, dog med en mere rå stil.

Filmen er nemlig en blodig affære, og den følger således op på flere nyere film som DeadpoolLogan og Kingsman, der blander action, humor og heftig vold. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (284 votes)
4.3
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "O'Brien [...] er brugbar som stålsat kampmaskine og viser også i glimt, at han kan spille mere nuanceret skuespil. Også selvom 'American Asssassin' ikke er mere end en fin lille genrefilm, hvis larm hurtigt lægger sig, efter man er kommet ud af biografen." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "Spejlingen mellem forbryder og terrorbekæmper uddybes desværre ikke helhjertet som tema, da først den unge dræber på ægte missioner kommer Middelhavet rundt med Michael Keaton som hensynsløs mentor [...]" (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Skuffer egentlig ikke. Filmen er en rimelig actionthriller, som har ambitioner om mere - men hæver sig ikke over gennemsnittet, trods store armbevægelser.

Emma

jeg sys den er god

Ida

Helt vildt god film, med masser af action og krimi. Der sker altid noget, og man spilder ikke sin tid på den. Kan stærkt anbefales!!!

Cassandra

Simpelthen en af de bedste actionfilm jeg nogensinde har set i biografen. Jeg blev helt blæst væk af de fantastiske skuespillere! Filmen blev aldrig kedelig. Fantastiske skuespillere og ekstremt spændene film! Man ville altid kunne se den uendelig mange gange. Jeg kan ikke forstå de mange haters på filmen, men haters gonna hate.

bambiexplorer

Et spørgsmål trænger sig på, hvorfor hedder filmen egentlig American Assassin? Terrorister, specialtrænede CIA-folk, generaler, hævn, bomber, US Navy … men ikke et eneste snigmord, som jeg forstår det! Ikke at der ikke bliver bøffet mange mennesker i filmen, for det gør der bestemt, bare ikke på den “snigeragtige” måde. Men lad os ikke hænge os i detaljer. En god omgang rå vold, som bliver serveret på den rigtige måde, er aldrig at foragte. Men bliver den rå vold så serveret på den rigtige måde?

Mitch Rapp er på ferie med sin kæreste Katrina, ved havet i Spanien. Han frier til hende. Hun accepterer. For at fejre det, går Mitch op til baren og bestiller coctails, mens Katrina venter i vandkanten. Pludselig bryder helvede løs, da en gruppe islamitiske terrorister begynder at meje turister ned. Også Mitch bliver ramt, men det lykkedes ham at nå ned til vandet og Katrina. Men lige før han når frem til hende, bliver hun likvideret på den mest brutale måde af en af terroristerne. Nogle måneder senere, har Mitch kun en ting i hovedet, nemlig at få hævn over islamisterne. Hans iltre temperament gør at bliver smidt ud af både den lokale MMA-klub samt af skydeklubben. Han forsøger at lave et “hjemmelavet” angreb på en mindre terrorcelle, hvilket gør at CIA bliver opmærksom på ham, og han kommer derefter i træningslejr hos den ultrabarske Stan Hurley …

Vurdering
Skal vi være flinke, kan man godt sige at American Assassin stilmæssigt minder en del om Atomic Blonde … uden humoren, den fede musik og de lækkert koreograferede slåskampe. Bevares, der er masser af slåskampe, men de er optaget med delirium tremens-cam, hvilket i den grad er begyndt at virke gammelt. Kom dog ind i kampen, og få nogle ordentlige stundt-koordinatorere og -mænd/kvinder til at lave de scener. Der simplethen for lousy at lave action udelukkende ved at bruge ½-sekunds klip og så ryste kameraet lidt. Det er jo muligt! Det koster givetvis lidt mere, men det er alle pengene værd. Nå ja, musikken er absolut heller ikke noget at skrive hjem om. Det minder mest om noget stock-musik, som bare kører afsted i baggrunden, uden for alvor at støtte filmens handling.

Ret skal være ret. Åbningscenen på stranden er faktisk godt lavet. Råt og barskt ser det ud når de vandvittige islamister pløkker turisterne ned uden nåde. Jeg ved så ikke om alle pengene blev brugt i den ene scene, for som antydet ovenfor, er actionscenerne herefter ikke værd at skrive hjem om. Heller ikke den store klimaksscene, som foregår på åbent hav og involverer US Navy og nogle beskidte bomber (så har jeg vist ikke sagt for meget) er imponerende. Selve VFX’en kunne også være bedre og selve setuppet virker simplethen for åndet og en anelse “rushed” …

Jeg er normalt ret vild med Michael Keaton (The Founder og Birdman). Men her i American Assassin kører han ligesom lidt på autopilot. Det virker som om han vil virke så rå, og hans karakter er en rå børste, at han kommer til at virke apatisk og ligeglad … og selv om han bliver udsat for grov tortur. David Suchet som er genial i diverse engelske krimiserier, ikke mindst som Agatha Christies Poirot, som han spillede fra 1989-2013, får slet ikke mulighed for at vise hvad han dur til i rollen som Director Stansfield i CIA. Gad vide hvad der har fået ham til at sige ja til den rolle. Penge, I know, men det er langt under hans værdighed! Instruktøren Michael Cuesta, er et, for mig, ubeskrevet blad … bortset fra at det ham der instruerede pilot-episoden af den, til tider, hæderlige Elementary.

Konklusion – American Assassin
American Assassin skulle være starten på en franchise, i stil med Bourne og Mission: Impossible. Jeg ser ingen grund til at igangsætte optagelserne af en sequel på det her spinkle grundlag. Filmen varer knap to timer, og det er sådan set nok. Ikke at man dødkeder sig, men ligefrem opstemt føler man sig heller ikke ved filmens slutning. American Assassin får to stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Mikkel

kunne virklige godt lige film følte hele tiden der sket noget og fantastisk skuespil

Pernilleuser/664817

Ufattelig dårlig film!
Man stopper hurtigt med at tælle, hvor mange gange, der sker noget, der på ingen måde ville være tilnærmelsesvis muligt.
Den er på ingen måde værd at bruge hverken tid eller penge på... Nok mest tiden, jeg føler, jeg har spildt!

IWannaBeSedateduser/184940

Det var da pudsigt. Jeg går egentlig i biografen primært for at få en eskapistisk oplevelse. Afviser du også Star Wars som urealistisk? Måske du skulle holde dig til dokumentarer.

Pernilleuser/664817

Jeg kan godt lide scifi osv.. Men jeg har også lidt krav til den film, jeg ser.
Har du selv set filmen? :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.