Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Tomb Raider

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk og actionfyldt grundstemning. Den indeholder mange scener, hvor hovedpersonen befinder sig i farefulde og livstruende situationer. I én voldsom scene befinder to hovedfigurer sig på en båd, som går på grund i uvejr, og de overlever kun med nød og næppe. I en anden langvarig og dramatisk scene kæmper hovedpersonen længe for ikke at falde ned i en brusende flod, og i en tredje scene ser man en mand, som pludselig bliver spiddet og dør. Hertil kommer uhyggelige scener fra et gravkammer, hvor man ser mennesker, som på mystisk vis bliver inficeret, så deres krop langsomt går i forrådnelse. Da sidstnævnte scener er kortvarige, da de øvrige voldsomme scener ikke udpensles, og da hovedpersonen er stærk og klarer alle strabadserne, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.03.2018
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tomb Raider
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 2D, Supreme 3D, 4DX 3D , Level 7 2D, Babybio 2D
|

Action-eventyret 'Tomb Raider' er et reboot af filmserien om Lara Croft, og skildrer begyndelsen for arkæologen på sin første ekspedition.

Lara Croft er datteren af en excentrisk eventyrer, der forsvandt for syv år siden. Nu er hun 21 år, uden retning i livet, og nægter at overtage styringen af faderens forretningsimperium.

Hun vil finde ud af sandheden om sin far og begynder at efterforske mysteriet. Hans sidste, kendte opholdssted er et gravkammer på en mytisk ø, og det bliver en rejse med livet som indsats for den unge arkæolog. 

Alicia Vikander kan opleves i titelrollen, som tidligere blev portrætteret af Angelina Jolie i Lara Croft: Tomb Raider og Tomb Raider: The Cradle Of Life.

'Tomb Raider' er baseret på computerspillet af samme navn og med sit prequel-agtige udgangspunkt tager den især afsæt i spillet 'Rise of the Tomb Raider' fra 2013.

Danske Alexandre Willaume er også at finde på rollelisten, og filmen er instrueret af manden bag Bølgen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (338 votes)
4.3
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man bliver lidt træt, når Lara Croft for 117. gang bliver kastet ud i høj-oktan action. [...] Det er befriende at opleve en Lara Croft, der ikke længere er defineret af lange ben og struttende bryster men af rå power ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "'Tomb Raider' anno 2018 er effektiv, men også lidt klinisk underholdning." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... i stedet for at begræde fladheden af endnu en ret beset unødvendig genfortælling, kan man glæde sig over, at Lara Croft med hjælp fra Alicia Vikander endelig kommer til sin ret på det store lærred." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Tomb Raider' er tanket godt op med både tempo og fantasi, men den altafgørende årsag til, at filmen i mine øjne ligner en overraskende stor succes, er den klejne Alicia Vikander." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Vikander gør det eksemplarisk. [...] Nordmanden Roar Uthaug har instrueret uden at sætte æstetiske fingeraftryk. Det er meget korrekt underholdning." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Puneet

Hold op hvor blev jeg under underholdt med god action. Spændene og ligeså god som den med Angelina.

Klavs

Herlig action-film. Lidt langsom i starten, hvor vi lærer Lara Croft at kende, men filmen kommer hurtigt op i tempo. Det er egentlig en slags prequel, da Lara ikke er den opdagelsesrejsende heltinde endnu, men i slutningen af filmen er hun ikke langt fra, så det vil være yderst fortjent, hvis der kommer en fortsættelse.

Alicia Vikander er glimrende som Lara Croft. Hun er måske lige lovligt følsom til tider, men hun er også meget troværdig. Action-scenerne er fede og kameraarbejdet er vildt flot. Der er nogle rigtig seje jagtscener, og filmens atmosfære er perfekt og bringer minder om Indiana Jones til tider. Jeg så 2D versionen, og denne havde glimrende billede og lyd, men jeg vil tro, at der er en hel del udmærkede 3D effekter gemt i den, hvis man er til den slags pjank.

Lara Croft er tilbage. Missionen er fuldført.

techieuser/446431

Altså, jeg syntes egentlig fint om de oprindelige Tomb Raider film, men med Rise of The Tomb Raider skulle der komme noget nyt. Alicia Vikander bærer den rolle særdeles fornuftigt!

Desværre kan Vikander bare ikke ændre på, at manuskriptet var for kort, selvom hun gjorde en ihærdig indsats. Der manglede ganske enkelt mere materiale, der handlede om det spændende i hovedpersonen, så hele opstarten ikke stjal for meget af billedet. Personligt kan jeg godt acceptere en fin oprindelses-historie, desværre er publikum ikke altid enige, hvorfor en efterfølger ikke er et selvfølge..

I bund og grund var jeg underholdt! Scenerne, der er taget fra spillet, fungerer på fineste vis! Alicia Vikander bærer Lara Croft faklen flot!

Håber virkeligt de fortsætter historien!!

Marta

Filmen er megakedelig og i modsætning til de gamle med Angelina Jolie, er der ingen humør i den, desværre.
Det er dog altid en fornøjelse at se den smukke Alicia Vikander, men på den anden side, er der mange andre, bedre films, hvor man kan se hende i.
Plus for manglende kærlighedshistorie!

Poul Wegener

Ja det er selvfølgelig svært at leve op til Angelina i de første film. Men omvendt så starter Alicia fra bunden, hun møder farer som hun ikke var forberedt på og måtte lære alting forfra. Det giver en anden oplevelse.
Der var masser af spænding, jeg følte mig godt underholdt i de to timer.
Der skal nok komme en til, så den skal også ses.

Omid

Som en der har spillet alle Tomb raider spil kan jeg sige, hun ligner slet ikke Tomb raider. Men hendes udseende var heller ikke det samme på de sidste to spille så whatever.

Joachimuser/192842

De tager jo udgangspunkt i rebooten fra 2013 og frem, så derfor ligner hun ikke hende man kender fra de gamle spil.

Omid

Problemet er at jeg kan heller ikke se en sammenhænge der, det hele er bare katasrofe

PikaLink91

Virker som om de faktisk har gjort sig umage denne gang :D

Lille frø

Det bliver forhåbentlig så meget bedre end de gamle TR film, ikke fordi at Angelina gør et dårligt job, slet slet ikke. Men deres tolkning af TR synes jeg bare aldrig har passet til spillene.

Jeg skal helt bestemt se den her i biffen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter