En fremmed flytter ind

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har grundlæggende en rolig fortælling. Der indgår enkelte klip og scener, som kan virke skræmmende på de yngste. I en scene ses billeder af en mand, der tilsyneladende ligger bevidstløs på et hospital med slanger i kroppen. I en anden scene viser en figur tegn på at være alvorligt syg. I en tredje scene forskrækkes en kvinde af en mand, der ligger på et tag. Da scenerne imidlertid fremstår udramatiske, vurderes det, at kun børn under 7 år vil kunne blive skræmt.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
14.09.2017
Originaltitel: 
En fremmed flytter ind
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
4.8
4.2
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (166 votes)

Resumé

Dokumentarfilmen 'En fremmed flytter ind' handler om Amanda fra Hvidovre, der en dag møder den karismatiske Casper igennem Facebook. 

De er begge enlige forældre, og kun få timer efter det første møde, er Amanda og Casper forelskede til op over begge ører. Casper afslører hurtigt, at han er arving til en af Danmarks rigeste familier, men at han var helst foruden.

Forholdet til Caspers familie er faktisk så dårligt, at han vælger at flytte ind i Amandas lille lejlighed, mens hun kun møder hans venner og familie gennem de sociale medier. Der er masser af modgang, men Amanda er aldrig i tvivl om at følelserne er ægte... indtil de en dag ringer fra banken.

'En fremmed flytter ind' bygger på den populære Third Ear-podcast "I et Forhold Med…", og adskiller sig fra andre dokumentarer ved at blande virkelighed og fiktion således at alle - med undtagelse af Caspers rolle - spiller sig selv i en slags genopførelse af de vanvittige begivenheder.

Instruktøren Nicole Nielsen Horanyi står tidligere bag filmen Motley's Law.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Dokumentarfilmen med en enkelt professionel skuespiller på rollelisten fænger fra begyndelsen, fordi svindlen kunne være sket for os alle." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "'En fremmed flytter ind' blander altså behændigt fakta og fiktion tilsat et reflekterende meta-lag, og det virker faktisk ret overbevisende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "For nok er Amanda fantastisk fascinerende på film. Men det er hun også i ren lyd." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] i en situation, hvor man savner ny inspiration, er 'En fremmed flytter ind' leveringsdygtig." (Kim Skotte)

Kommentarer

Bennyuser/899192

Det er vel næppe, fordi instruktøren satser på at tiltrække tilskuere, som tror, de skal ind og se Michael Keaton og Melanie Griffiths. Så det må vel bare være sjusk og dovenskab... altså ikke at undersøge, om titlen allerede er brugt.

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.