Valerian and the City of a Thousand Planets

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget grundstemning, og den indeholder mange dramatiske scener med kampe, skyderier og forfølgelser. I én scene angribes befolkningen på en fjern planet, og man ser hvordan en familie går i panik, da de ikke får en vigtig person med sig i flugten. I en anden langvarig og dramatisk scene jages hovedfigurerne af et stort, aggressivt monster med spidse tænder, og i en tredje scene angribes hovedepersonerne pludseligt, og man ser dem ligge livløse i nogle pubber.Da filmen også indeholder lange rolige passager, humor og positive forløsninger, vurderes det, at den kun kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
03.08.2017
Originaltitel: 
Valerian and the City of a Thousand Planets
Spilletid: 
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Level 7 2D, Level 7 med intro 2D, Supreme 2D, Supreme 3D
4.3
3.5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (376 votes)

Resumé

Science fiction-filmen 'Valerian and the City of a Thousand Planets' er baseret på den franske tegneserie, der på dansk har titlen 'Linda og Valentin'.

I det 28. århundrede lever millioner af skabninger fra forskellige planeter i fred på rumstationen Alpha. De to menneskelige rumagenter, Valerian og Laureline, der kan rejse frem og tilbage i universet og tiden, sendes på en mission til Alpha.

Agenterne har fået til opgave at beskytte kommandøren Arun Filit, som skal deltage til et møde om udefrakommende trusler med de andre planeters repræsentanter. Hurtigt opdager Valerian og Laureline, at noget er galt, og det sender dem ud på en rejse, der afslører en dødbringende hemmelighed.

'Valerian and the City of a Thousand Planets' er instrueret af Luc Besson, der tidligere har udforsket genren i rumeventyret Det femte element med Milla Jovovich og Bruce Willis.

Instruktøren har længe haft et ønske om at filmatisere tegneserien, men han har efter eget udsagn ventet, til de filmteknologiske virkemidler var gode nok til at skildre det farverige univers. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sine steder får vi serveret meget flotte rumscenerier [...] Så er det bare ærgerligt, at hans forståelse for, hvordan man skildrer følelser mellem mennesker, kan rummes i forordet til en pixibog." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... der bliver ikke sparet på vilde effekter og store følelser. Desværre er Luc Besson ikke nogen ørn, når det drejer sig om intim person-instruktion." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "'Valerian and the City of a Thousand Planets' er på samme måde som 'The Big Blue' (1988) og 'Subway' (1985) ekstremt smuk ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det fantasifulde, opfindsomme og grænseløst legesyge i Christin & Méziéres tegneseriesaga om de to agenter i tid og rum har Luc Besson fået virkelig godt fat i." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jeg tror, at filmen fungerer bedst, hvis du ikke sidder og tænker på Linda og Valentin hele tiden. 'Valerian' er en flot sci fi-satsning. Meget som en virtuel tivolitur." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Kåreuser/409583

Gode effekter, flotte billeder

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Thomas

Et overflødighedshorn af effekter, men det er så også det eneste der fungerer for den, ud over et slimet håndtryk i starten, er den fuldstændige blottet for humor, action cenerne er indimellem direkte kedelige og samspillet mellem de to hovedpersoner lever slet ikke op til den dialog der er mellem den.
Og det værste er at filmen, virkelig har potentialet til at være super fed, men instruktør og skuespillere, levere bare ikke.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
S. Rico

Valerian and the City of Thousand Planets er løst baseret på tegneseriealbummet ”Skyggernes Ambassadør”. Filmens titel kunne ellers antyde, at det drejede sig om en filmatisering af en af de allerførste historier om Linda og Valentin: nemlig albummet ”De tusinde planeters imperium”. Men Luc Besson har valgt at hive fat i en historie, som giver ham maksimal mulighed for at vise os en overdådighed af fremmede livsformer, sådan som den tager sig ud på den gigantiske rumstationsby Alpha (kendt under navnet Navlen i tegneserierne).

Filmen lægger meget smukt ud med at skildre, hvordan denne rumstation er blevet bygget op og bygget på, og knopskudt gennem hundrevis af år. Glimrende indledning. Jeg er helt på indtil videre. Herefter zoomes der ind på en planet med nogle sære stoiske væsener, der lever i harmoni med sig selv og naturen. Lad os kalde dem ”perlefolket”. Planeten er ultra smuk, perlefolket er smukke og intelligente, og alt er godt. Dvs. selvfølgelig lige indtil der sker en katastrofe, som er katalysator for resten af filmens historie. Også denne del er super imponerende flot lavet. Livet på planeten ligner ingenting, man før har set. Sceneriet kan jeg bedst beskrive som en ultra moderne og flot version af en af de mange verdener i det gamle computer adventurespil MYST. Så jeg er stadig helt på og meget optimistisk for resten af filmen.

Men så kommer Linda og Valentin på banen. Som regel får man den bedste filmoplevelse ved IKKE at have set nogen trailere på forhånd. Men denne gang var jeg glad for, at jeg havde set traileren. For traileren afslører meget tydeligt, at de to skuespillere hverken ligner eller opfører sig som Linda og Valentin. Dermed slap jeg for at sidde og irritere mig over, at disse figurer intet har med de rigtige Linda og Valentin at gøre. Jeg satte mig i biografsædet med den indstilling, at det er ok at lave en moderne nyfortolkning af karakterene mhp. at appellere til et nyt ungt publikum.
Men, men, men! Det er IKKE ok at give rollerne til nogle skuespillere, der absolut INGEN kemi har sammen og som spiller horribelt. Det bliver ikke bedre af, at samtlige jokes og one-liners falder fuldstændig til jorden. Hvor det var meningen, at man skulle sidde og grine eller smile, sad jeg i stedet med himmelvendte øjne igen og igen. Suk!

Nogle vil måske også kritisere historien for at være rodet. Men her skal man huske på, at det primære formål med filmen ikke er at fortælle en god historie. Historien i Skyggernes Ambassadør er rimelig banal. Det der gør den episk er den fantasifulde rejse ind gennem Navlens mange verdener og totalt fremmedartede væsener. Det samme gælder for Luc Bessons film. Den skal ses for den imponerende visuelle rejse gennem Alpha, hvor Linda og Valentin besøger sære væsener og på skift skal redde hinanden fra den ene bizarre situation efter den anden. Plottet er dermed sekundært. Bare nyd sceneriet.

Faktisk synes jeg historien på ét punkt bliver bedre formidlet end i tegneserien. Og det er baggrundshistorien for perlefolket. I tegneserien får man kun meget lidt at vide om dem, og de har kun overlevet som skygger - deraf navnet på albummet. I filmen bidrager baggrundshistorien både med det visuelle, men også med at få publikum engageret i deres skæbne. Det fungerer ganske godt. Ja, man kan endda sige, at nærmest alle scener uden Linda og Valentin fungerer udmærket. Bare ærgerligt at de to hovedpersoner er så meget med i filmen...

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Melissa Amalie

Valerian er ikke fejlfri eller nogen Citizen Kane. Men den er fremragende underholdning! Det føltes som en unik oplevelse, at være vidende til en stor sci-fi der ikke er produceret i Amerika. Håber virkelig på mere, for historierne om Valerian(/Valentin) og Laureline(/Linda) er virkelig gode. Dane og Cara er måske ikke de skarpeste skuespillere i alle roller, men de lever sig godt ind i disse, og virker dermed troværdige. Eventyr der helt klart er bifturen værd.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Antaeus

Den var ikke så god som jeg havde håbet, men det er nok også uretfærdigt fordi jeg havde håbet på et mesterværk lige som tegneserien. Men den var ganske underholdende. Jeg gik ikke ind med indstillingen at jeg skulle se Linda & Valentin, men en film inspireret af den så jeg ikke skulle sidde og sammenligne med tegneserien. Men jeg genkendte i den grad en masse fra Linda og Valentin i personerne og filmen. En god film som kan anbefales.

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Trine

Virkelig spild af penge.. - Skuespillet er elendigt, og filmen er bare så forudsigelig. En masse scener der ikke har noget med historien at gøre, men bare gør filmen langtrukken. Havde ikke i min vildeste fantasi regnet med at blive så skuffet da jeg valgte at tage ind og se den.. Vil ikke anbefale at spilde penge på filmen :S

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Mikkeluser/637362

- er selvfølgelig hvad man kan forvente af en Scifi film. Desværre forekommer den også langt væk fra Linda og Valentin's univers, og er derfor blevet en kærlighedsfilm frem for en film (trilogi?) om agerne i tid og rum.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Januser/918332

Samme historie som med Ghost in the Shell.

Skuffet over ikke at kunne se den i Imperial!
Glæder mig til at se den og taknemmelig for at der i det mindste er én biograf der gider vise den.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Melissa Amalie

nogle biografer være så ligeglade med denne film. Men da Dunkirk ligger højere på listen over film som størstedelen af bifferne kan tjene penge på, får den lov til at eje biografen, og ikke Valerian desværre.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Januser/918332

At lægge den oven i Dunkirk. Begge to film fra visionære skabere, begge filmet sådan at de fortjener de største lærrede, begge to tilbød en historie der ikke nødvendigvis var original men var ny på filmlærred, begge to en pause fra efterfølgere og reboots. Det var praktisk taget de samme talking points - og så er 2. verdenskrig vel mere spiselig end super nørdet sci-fi eventyr...?

Så må vi bare vise at vi støtter sci-fi og se den igen:)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.