Dunkirk/Warner Bros.

Dunkirk

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og dramatisk grundstemning. Den indeholder adskillige realistisk fremstillede scener med intense krigssituationer, herunder nedskydning og bombning af desperate soldater. I flere scener ses paniske personer være ved at drukne under klaustrofobiske forhold i synkende skibe og nedskudte fly. I en scene ses en druknende soldat brænde ihjel, da han må søge mod den brændende havoverflade efter ilt. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
20.07.2017
Originaltitel: 
Dunkirk
Spilletid: 
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, 70 mm 2D, IMAX 2D, Supreme 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7 2D
5
5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1582 votes)

Resumé

Filmen 'Dunkirk' skildrer evakueringen af allierede tropper fra stranden i Dunkirk, Frankrig, under Anden Verdenskrig.

De ca. 400.000 soldater - primært fra Belgien, Frankrig og Storbritannien - er fanget som levende skydeskiver omringet af fjenden fra fastlandet, havet og ikke mindst luften. De udmattede unge mænd kan se de engelske kyster i horisonten, men hæren kan ikke sende en storstilet redningsaktion. Nu er det op til de civilie sjæle at gøre en indsats.

'Dunkirk' er ganske vist en krigsfilm, men når instruktøren hedder Christopher Nolan, forventer man noget helt særligt. Derfor er det intet under, at hans nyeste værk kan kaldes for en actionfyldt krigsthriller, for med Nolan er intet ”bare”, hvad det ser ud til.

Plottet bygger på virkelige begivenheder, der fandt sted i Frankrig i 1940, og det gør filmen til Nolans første, der ikke er 100 procent fiktiv. Inception-instruktøren har selv skrevet manuskriptet og produceret. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Nolan [...] gør det så effektivt, at de 107 minutter opleves som en spændingsmæssig skruestik, der bare strammes og strammes og bakkes sublimt op af Hans Zimmers musik, der mimer krigens lyde og et stopurs tikken." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... når lyset igen tændes, sidder 'Dunkirk' ikke alene på nethinden. Det britiske mod og Nolans budskab sidder også i marv og ben." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Tyske Hans Zimmers musik er effektivt reduceret til et pulsslag, der giver nerve til de smukke billeder, og klipningen mellem historierne skaber en spændingskurve, der forplanter sig fra lærredet og ned i salen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Med 'Dunkirk' har engelske Christopher Nolan lavet sin mest realistiske og forudsigelige film, og den holder spændingen intenst og nådesløst fra første til sidste billede." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

Henning

Klipning af filen er forvirrende, da handlingen springer frem og tilbage. En mere udtalt effekt af at være under belejring savnes. Molernes enorme betydning mangler - den "engelske mole" leverede næsten 200.000 mand til skibene og den "franske mole" næsten 100.000 mand - det mangler i filmen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
maiuser/505959

Intens oplevelse af en del af 2.verdenskrig,som jeg ikke kendte så meget til.Var lidt nervøs om den var for voldsom,ok,voldsom var den,og troværdig,uden at overdramatisere tror jeg.Den ægte vare,men til at holde ud at se.Blev overrasket over den pludselig var slut.De 2 timer gik hurtigt.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Lassicuser/582638

Selvom "Dunkirk" ikke er Nolans bedste film så leverer han stadig varen. Meget intens film fra start til slut. Og JA den er forudsigelig men hvad kan man ellers forvente af en autentisk film om Anden Verdenskrig??? Forudsigeligheden gør dog ikke filmen ringere efter min mening. For en som mig som ikke før har hørt historien om Dunkirk så er det en rigtig spændende film og jeg var bestemt ikke skuffet.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Lars

Dunkerque er en underlig, fodslæbende og kedelig krigsfilm.

Det er udmærket og se historien fra den menige soldats side, men helt og udelade sergenter og fjerne brugen af kommandostruktur fra filmen gør filmen ligegyldig, kaos kan vises på anden vis. F.eks ved at involvere de korporaler, sergenter, løjtnanter, etc. Som sikkert også var bange. Giv dem noget karakter i stedet for denne ligegyldige dokumentarisme.

Desuden er det efterhånden anstrengende og se den samme situation igen fra 3 forskellige personers side, det gør filmen fodslæbende og kedelig. Det eneste positive er flotte billeder.

Jeg håber der er en anden instruktør der har mod på at lave en film om en denne uge i 1940 hvor englænderne var pressede, men hvor der blev vist mod selvom man var bange og udmattede ikke mindst fra civile der sejlede over kanalen for at hjælpe deres soldater.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Trine

Super film

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Hans Christianuser/313093

Stor skuffelse fra Nolans hånd. Billederne er flotte, men filmen kommer slet ikke igennem med sin historie, hvor der både med faktuelle og historiske fejl gabes over for meget, og det er en skam for både instruktør, cast og fortælling har meget større potentiale. Spild ikke dine penge på denne film.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Liane

Den var så god en film, super spændene, og overhovedet ikke så kedelig som nogen anmeldelser siger.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Per

ZzzZzzzzzzZzzz....

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
S. Rico

Havde det ikke været for Hans Zimmers overvældende lydside, så var jeg muligvis faldet i søvn undervejs. For Dunkirk er ærligt talt en lille smule kedelig. Filmen mangler nemlig en hel del af de ingredienser, som jeg sætter mest pris på: et højt underholdningsniveau, en interessant historie, nogle spændende karakterer, og en flot visuel film. Filmen falder desværre fuldstændig igennem på de tre første parametre.

På det visuelle plan er det til gengæld en meget flot film, men dog ikke noget der fik mig ud på kanten af sædet. Der er indiskutabelt tale om et super godt teknisk håndværk. Det er imponerende flot filmet, og Hans Zimmers musik sætter en forrygende stemning gennem hele filmen.

Filmen har tre handlingsforløb. Vi følger en soldat, der forsøger at komme over Den Engelske Kanal til England. Men der hviler tilsyneladende en forbandelse over ham, for hver gang han kommer om bord på en båd, så synker den af forskellige årsager. Vi følger også en jagerpilot, der er i kamp mod tyskerne over Kanalen. Og endelig følger vi en ældre civil kaptajn, der sejler over Kanalen for at redde så mange som muligt af de mange strandede engelske soldater.

Nolan gør ikke rigtig noget ud af at, at vi som publikum skal kome ind under huden på karakterene. Eksempelvis ser man slet ikke ansigtet på jagerpiloten, og det var først til sidst, at det gik op for mig, at det var Tom Hardy, der spillede piloten. Resultatet er, at det er svært at engagere sig i nogen af dem. Soldaten og jagerpiloten er meget anonyme (hvilket sikkert er hensigten), men det betyder også, at jeg er ligeglade med dem. Så kan jeg omvendt meget bedre lide historien om den civile kaptajn. Den fungerer godt. Og rollen som kaptajnen Mr. Dawson spilles meget indlevende af Mark Rylance.

Nolan kan som bekendt godt lide at lege med den filmiske tilgang. I Dunkirk gør han det ved at klippe mellem de tre handlingsforløb, som om de foregår samtidig. Men det gør de ikke helt. For man får i starten af filmen at vide, at de tre forløb spænder over hhv. en uge, en dag og en time. Det er en interessant finesse, og hans ukronologiske klipning mellem de tre historier gør, at hele filmen opleves som ét langt kontinuerligt krigshelvede.

Jeg ville gerne give filmen 4-5 stjerner ud fra objektive håndværksmæssige kriterier. Men eftersom jeg ikke rigtig var underholdt og kedede mig en anelse, så kan det altså ikke række til mere end 3 pæne stjerner. Den patos-agtige og patriotiske slutning var også lidt svær at synke.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Thomas

Oftentimes, the greatest works of art have been greeted with incomprehension, misunderstanding and downright hostility. Revolutionary, groundbreaking and defiant of convention; Beethoven's Third Symphony, Picasso's Guernica and Wagner's Total Theatre all suffered opprobrium in their time. With Christopher Nolan's "Dunkirk", we have a great work of art provoking negativity in some quarters, in our time.

"A film is - or should be - more like music than like fiction. It should be a progression of moods and feelings. The theme, what's behind the emotion, the meaning, all that comes later."

Thus spake Stanley Kubrick.

Læs hele anmeldelsen: http://www.in70mm.com/news/2017/wartime/index.htm

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter