Cookie- og Privatlivspolitik

Dunkirk

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og dramatisk grundstemning. Den indeholder adskillige realistisk fremstillede scener med intense krigssituationer, herunder nedskydning og bombning af desperate soldater. I flere scener ses paniske personer være ved at drukne under klaustrofobiske forhold i synkende skibe og nedskudte fly. I en scene ses en druknende soldat brænde ihjel, da han må søge mod den brændende havoverflade efter ilt. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
20.07.2017
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dunkirk
|
Versioner: se alle
2D, 70 mm 2D, IMAX 2D, Supreme 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7 2D, Særvisning
|
Dunkirk/Warner Bros.

Filmen 'Dunkirk' skildrer evakueringen af allierede tropper fra stranden i Dunkirk, Frankrig, under Anden Verdenskrig.

De ca. 400.000 soldater - primært fra Belgien, Frankrig og Storbritannien - er fanget som levende skydeskiver omringet af fjenden fra fastlandet, havet og ikke mindst luften. De udmattede unge mænd kan se de engelske kyster i horisonten, men hæren kan ikke sende en storstilet redningsaktion. Nu er det op til de civilie sjæle at gøre en indsats.

'Dunkirk' er ganske vist en krigsfilm, men når instruktøren hedder Christopher Nolan, forventer man noget helt særligt. Derfor er det intet under, at hans nyeste værk kan kaldes for en actionfyldt krigsthriller, for med Nolan er intet ”bare”, hvad det ser ud til.

Plottet bygger på virkelige begivenheder, der fandt sted i Frankrig i 1940, og det gør filmen til Nolans første, der ikke er 100 procent fiktiv. Inception-instruktøren har selv skrevet manuskriptet og produceret. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2130 votes)
4.9
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Nolan [...] gør det så effektivt, at de 107 minutter opleves som en spændingsmæssig skruestik, der bare strammes og strammes og bakkes sublimt op af Hans Zimmers musik, der mimer krigens lyde og et stopurs tikken." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... når lyset igen tændes, sidder 'Dunkirk' ikke alene på nethinden. Det britiske mod og Nolans budskab sidder også i marv og ben." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Tyske Hans Zimmers musik er effektivt reduceret til et pulsslag, der giver nerve til de smukke billeder, og klipningen mellem historierne skaber en spændingskurve, der forplanter sig fra lærredet og ned i salen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Med 'Dunkirk' har engelske Christopher Nolan lavet sin mest realistiske og forudsigelige film, og den holder spændingen intenst og nådesløst fra første til sidste billede." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Havde det ikke været for Hans Zimmers overvældende lydside, så var jeg muligvis faldet i søvn undervejs. For Dunkirk er ærligt talt en lille smule kedelig. Filmen mangler nemlig en hel del af de ingredienser, som jeg sætter mest pris på: et højt underholdningsniveau, en interessant historie, nogle spændende karakterer, og en flot visuel film. Filmen falder desværre fuldstændig igennem på de tre første parametre.

På det visuelle plan er det til gengæld en meget flot film, men dog ikke noget der fik mig ud på kanten af sædet. Der er indiskutabelt tale om et super godt teknisk håndværk. Det er imponerende flot filmet, og Hans Zimmers musik sætter en forrygende stemning gennem hele filmen.

Filmen har tre handlingsforløb. Vi følger en soldat, der forsøger at komme over Den Engelske Kanal til England. Men der hviler tilsyneladende en forbandelse over ham, for hver gang han kommer om bord på en båd, så synker den af forskellige årsager. Vi følger også en jagerpilot, der er i kamp mod tyskerne over Kanalen. Og endelig følger vi en ældre civil kaptajn, der sejler over Kanalen for at redde så mange som muligt af de mange strandede engelske soldater.

Nolan gør ikke rigtig noget ud af at, at vi som publikum skal kome ind under huden på karakterene. Eksempelvis ser man slet ikke ansigtet på jagerpiloten, og det var først til sidst, at det gik op for mig, at det var Tom Hardy, der spillede piloten. Resultatet er, at det er svært at engagere sig i nogen af dem. Soldaten og jagerpiloten er meget anonyme (hvilket sikkert er hensigten), men det betyder også, at jeg er ligeglade med dem. Så kan jeg omvendt meget bedre lide historien om den civile kaptajn. Den fungerer godt. Og rollen som kaptajnen Mr. Dawson spilles meget indlevende af Mark Rylance.

Nolan kan som bekendt godt lide at lege med den filmiske tilgang. I Dunkirk gør han det ved at klippe mellem de tre handlingsforløb, som om de foregår samtidig. Men det gør de ikke helt. For man får i starten af filmen at vide, at de tre forløb spænder over hhv. en uge, en dag og en time. Det er en interessant finesse, og hans ukronologiske klipning mellem de tre historier gør, at hele filmen opleves som ét langt kontinuerligt krigshelvede.

Jeg ville gerne give filmen 4-5 stjerner ud fra objektive håndværksmæssige kriterier. Men eftersom jeg ikke rigtig var underholdt og kedede mig en anelse, så kan det altså ikke række til mere end 3 pæne stjerner. Den patos-agtige og patriotiske slutning var også lidt svær at synke.

Thomas

Oftentimes, the greatest works of art have been greeted with incomprehension, misunderstanding and downright hostility. Revolutionary, groundbreaking and defiant of convention; Beethoven's Third Symphony, Picasso's Guernica and Wagner's Total Theatre all suffered opprobrium in their time. With Christopher Nolan's "Dunkirk", we have a great work of art provoking negativity in some quarters, in our time.

"A film is - or should be - more like music than like fiction. It should be a progression of moods and feelings. The theme, what's behind the emotion, the meaning, all that comes later."

Thus spake Stanley Kubrick.

Læs hele anmeldelsen: http://www.in70mm.com/news/2017/wartime/index.htm

Mogens

Det er fantastisk flot filmet. Intet at sætte en plet på. Men for forudsigelig handling. Ingen nye dimensioner.

Carina

Fantastisk film. Lyden brugt rigtigt og rigtige gode skuespilpræstationer. Vi var fanget fra starten af filmen.

Omid

Hvis du har set Conspiracy med Kenneth Branagh og forventer det samme her, kan du kun blev skuffet

Tenna

Havde hørt at det skulle være den bedste krigsfilm ever. Det lever filmen dog ikke op till, men det er en fin film... med mange der spiller rigtig godt.

Wayne

Dybest set kunne filmen have mange andre prædikater end "Krigsfilm". Flugt - eller Redningsauktion, ville i grunden være mere rammende.

Bortset fra nogle få "Dog Fights" - så ser vi aldrig regulær kamp, men oplever den som den grufulde og oftest klaustofobiske situation de fleste soldater befinder sig i.

Scenen er en af 2. verdenskrigs mindre flatterende - nemlig da England valgte at stikke halen mellem benene, og flygte over hals og hoved fra de grumme tyskere. Vel vidende at de franske styrker blev tilbage og blev slagtet.

De egentlige helte var de almindelige engelske bådejere, som med fuld risiko tog turen over for at hente drengene hjem. Samtidig var regeringen underlig passiv, og ville ikke risikere noget - det er i hvert fald Nolans dom.

Nolan formår med enkelte og fine greb at illustrere den desperation, den skam og den offervilje som enkelte individer gennemlevede.

Det er en umådelig smuk antikrigsfilm, hvor Nolan igen demonstrerer stort overskud og binder mange sjæles fortællinger sammen.

Krig er grufuld - og med livet som indsats ser man ofte både de værste og de bedste sider ved den menneskelige natur.

Oscar kandidat? Det er der næppe nogen tvivl om.

Steffen

Voldsom film på alle mulige måder -
og voldsomt anbefalelsesværdig.

Frank

Jeg forstår helt kritikken af dem der ikke forstår filmen og hvad plottet rent faktisk går ud på, de gik ind og forventede en storfilm med EN handling og EN tråd med EN hovedperson de kunne sidde tilbagelænet og følge en krigsfilm med storslåede scene'r som i Saving Privat Ryan og den slags.
Men filmen følger private personers, soldater, sømænd og piloters historier på hvad der virkeligt skete, skildret ud fra de fortællinger der findes fra den dag i historien.
Godt lavet, lækre lyd scener når man kunne høre der blev skudt fra Højre el Venstre osv.
Smukt fortalt og klippet de rigtige steder (de fleste gange)
Der er lidt smuttere og plads til forbedring.
Men forvent og se en super godt lavet dokumentar og ikke en krigsfilm med ET plot.

Peteruser/701124

Dunkirk er en krigsfilm, fordi den foregår i en krig. Men den handler ikke rigtig om krig. I stedet handler den om det, der får mennesker til at udføre handlinger - gode som mindre gode - som for udenforstående synes uforståelige. Udsæt et menneske for tilstrækkeligt stort pres, og det vil træde ud af sin karaktér - eller sådan kan det se ud for andre. For måske vi alle bærer på de samme potentialer for at udføre handlinger, som ingen - os selv inkluderet - kunne forestille sig at udføre. Det være sig en heltedåd som en kujonagtig handling.

I Dunkirk bliver vi på mesterlig vis taget med ind i den rå virkelighed, der frembringer disse former for handlinger. Som vidner ser vi på, mens filmens ofre for denne virkelighed enten nedbrydes eller opbygges, resulterende i hvad vi normalt opfatter som enten heroiske eller forkastelige handlinger. Filmens kunst er, at vi bringes til at have ondt af helten og sympati for skurkene - fordi vi kender baggrunden for deres handlinger. De forkerte valg bliver ikke mindre forkerte, blot mere forståelige.

Se filmen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.