Cookie- og Privatlivspolitik
10 kvinder der sparker røv

10 kvinder der sparker røv

You fight like a girl!

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Charlize Theron kan sparke røv. Hun kan sparke MEGA MEGET røv og har udfoldet sine talenter i flere roller. Mest betaget har jeg været af hende som Imperator Furiosa i Mad Max: Fury Road, hvor hendes præstation, i mine øjne, stjæler filmen.

I anledning af den biografaktuelle Atomic Blonde, hvor Charlize spiller en MI6-agent under Den kolde krig i Berlin, kommer her min personlige liste over 10 kvinder, der sparker røv på film. Listen kunne sagtens have været længere, for let’s face it: Kvinder er ikke jomfruer i nød, og de behøver ikke at være sidekicks eller blive reddet af Tarzan.

Sigourney Weavers Ellen Ripley
Ellen Ripley er indbegrebet af en heltinde og en af de mest prominente kvindelige hovedroller på det store lærred. Hvis jeg nogensinde bliver sendt til rummet og lander på en planet fyldt med aliens, så håber jeg, at min hjerne bare kan huske en brøkdel af alle de smarte tricks og stunts, som Ellen Ripley formår at præstere i kampens hede. Man kommer ikke udenom Sigourney Weavers Ripley, når man snakker om stærke og seje kvinder på film. Især en scene i Aliens er stadig utroligt skarp i min hukommelse, og jeg behøver vidst ikke at sige mere end ”Get away from her, you bitch!”

Linda Hamiltons Sarah Connor
Sarah Connor er efterhånden blevet spillet af en del skuespillere siden Linda Hamilton. Emilia Clarke spillede hende senest i Terminator Genisys og i tv-serien 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles' er det Lena Headey i den bærende rolle. Men Linda Hamilton gør det nu bedst i to første Terminator-film. De fleste husker måske filmene for Arnold Schwarzenegger, som først ond robot og så god, men Lindas præstation er i min bog lige så huskværdig. Og nej, det er ikke fordi, at hendes 80er frisure er umulig at glemme.
 

 

Uma Thurmans Beatrix "The Bride" Kiddo
Tarantinos Kill Bill: Vol. 1 står stadig som en af de første film, jeg så, hvor jeg opdagede, hvad filmmediet er i stand til at vise. Filmen er et mesterværk, og Uma Thurman har klart haft en indflydelse på dette. Selvom filmen er utrolig voldelig, så er det fascinerende at se en kvindelig hovedrolle så målrettet for at opnå hævn. Hendes jagt på Bill og hævntørst får The Bride til at skinne på lærredet, og lad os ikke glemme Thurmans martial-art kampscener, der føles totalt out of this world. Hun er ALT for COOL, når hun svinger samurai sværdet i flere kampscener. Lad os heller ikke glemme den gule heldragt. Den er da også ret ikonisk, ikke?

Gal Gadots Diana, alias Wonder Woman
Det er ikke lang tid siden, at jeg tog i biografen med absolut ingen forventninger, for at se DC Comics' Wonder Woman. Efter de forrige fiaskoer i superhelte-universet, troede jeg virkelig ikke på, at der ville være noget som helst i filmen, der kunne efterlade mig imponeret. Men jeg tog kraftigt fejl! Wonder Woman er en af de mest positive filmoplevelser, jeg har haft længe. Gal Gadot er uimodståelig som Diana, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har følt female empowerment på så højt et niveau. Da jeg gik ud af biografsalen, havde jeg kun én ting på hjernen: "Who run the world? GIRLS!”. Flere kvindelige superhelte, tak!

Milla Jovovichs Alice
Resident Evil-franchisen er måske blevet malket lidt for længe, men Milla Jovovich bliver aldrig kedelig at se på. Hun har bekæmpet flere zombier, og andre lignende deforme skabelser fra filmens univers, end jeg kan tælle. Det er "Alice i zombieland", og man ønsker bare, at hun en dag vågner op, og det hele er en drøm. Alice kæmper og kæmper, og hendes præstation gør det værd at se hele franchisen.

The Hunger Games/Lionsgate

Jennifer Lawrences Katniss Everdeen
Jennifer Lawrence bliver i The Hunger Games kastet ind i det årlige dødsspil flere gange, og det er klart en af de mere succesfulde young adult-franchiser. Det skyldes hovedsagligt Jennifer Lawrence, som i alle fire film står stærk og overbevisende som Katniss Everdeen – og hun er voldsomt troværdig, også i forhold til bøgerne. Det er en underholdende filmoplevelse at se hende bekæmpe alle skurkene, og hvordan hun løfter et ødelagt samfund og gør folk i stand til at kæmpe for friheden.

Cameron Diaz, Drew Barrymore og Lucy Lius Charlies Angels
“Goodmorning Chaaaarlie!” De her tre kvinder har jeg alt for meget kærlighed til, så jeg blev nødt til at have dem med, selvom det ikke er én karakter, men tre engle: Natalie, Dylan og Alex. Dynamikken mellem de tre fungerer, måske mest vellykket i den første film, men ligesom De Tre Musketerer komplimentærer de hinanden, både når de skal nedlægge skurke, men også uden for kampens hede. Franchisen skal genindspilles i 2019, og jeg glæder mig til at se, hvem der skal overtage de tre hovedroller. Og lad os ikke glemme Bosley!

Angelina Jolies Lara Croft
Angelina Jolie har længe været i spidsen for seje action-kvinder og har haft flere sparke-røv roller, som i Mr. and Mrs. Smith, Salt, Wanted og Gone in Sixty Seconds. Men Tomb Raider er bare en af mine favoritter og vækker nostalgi hos mig. Efterfølgeren efterlod ikke det største indtryk, men i den første film blev man jo en lille smule forelsket i hende. Ikke kun hendes kampudstyr og tætsiddende dragter forstærker hendes udstråling, men også hendes intellektualitet og arkæologisk interesse. Det er da ret sexet!

Haywire

Gina Caranos Mallory Kane
Haywire har et overflod af kampscener, hvor det selvfølgelig er koreograferet, men uden brug af overdrevne virkemidler, og overlader Gina Carano til slåskampe med hendes styrke og næver. Det er en nydelse at se på, især iblandt de tusindvis af actionfilm i dag, hvor klipningen enten går alt for hurtigt, eller der er alt for meget tjubang og larm til stede, til at man kan nyde at se på kampscenerne. Realistisk action er fedt, men det er også ret sejt, når Trinity flyver i luften i The Matrix... you get the point.

Scarlett Johansons Natasha Romanoff
Jeg kunne let have valgt andre kvinder, der har gjort det fantastisk i en bærende hovedrolle, som fx Daisy Ridleys Rey fra Star Wars: The Force Awakens. Men Scarlett Johanssons Natasha Romanoff er blevet valgt, mest for at sætte fokus på, at hun MÅ OG SKAL HAVE sin solofilm! Nu! Kom så i sving Marvel! Natasha blev introduceret i Iron Man 2, og i den første The Avengers fik hun udfoldet sine talenter under sit andet alias, Black Widow. Forhåbentlig kan Marvel lære af DC Comics efter den store succes med Wonder Woman. Det ser dog lovende ud med Captain Marvel, hvor Oscar-vinderen Brie Larson har titelrollen. Så de bevæger sig i den rigtige retning – det må bare godt gå hurtige!

Hvad siger I til de 10 kvinder? Og hvilke er jeres ynglings sparke-røv kvinder på film?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Det er ikke unormalt at der fejl-castes når der skal vælge seje kvinder, men ovenstående liste er god.

Jeg ville tage følgende ud:
Charlies Engle

Og så er jeg ikke bekendt med (har ikke set filmene):
Wonder Woman
Mallorry Cane

Ind til disse film er set så vil jeg sætte følgende tre ind:
Demi Moore i G.I. Jane
Geena Davis som Samantha Cane i the Long Kiss Goodnight
Jenette Goldstein som Vasquez i Aliens

Horsi

Det kan i den grad skyldes en mand ved navn Ike Perlmutter. Perlmutter var CEO hos Marvel Entertainment og har været imod kvindelige superhelte fra dag et. Han stod over Feige og har sat bremsen klods i erhvert forsøg. Han mener ikke kvindelig superhelte ville sælge godt i merchandies. Feige har nu fået større kontrol vil det blive bedre. Bare se på Spiderman's cast - meget mere diversed. Mordo er sort osv. Vi er på vej

Johnuser/380510

den som sørøver i Cuththroat Island og hitwoman i The long kiss goodnight.

Stine Suser/816004

Okay, hun er så ikke helt endnu en kvinde i Kick-Ass, men til gengæld er hun nok noget af det sejeste, jeg har set på film. Det er selvfølgelig Chloë Grace Moretz som Hit Girl :-)

Mickey

Når der nu er så mange tvivlsomme på listen, så undrer det mig at Kate Beckinsale ikke er nummer et for sin rolle i Underworld. Nok den sejeste kvindelige karakter ever, og én af de få som virker realistisk og ikke irriterende -Fantastisk castet :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.