Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Den bedste mand

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et roligt tempo og en eftertænksom stemning. Der er mange scener præget af dialog og alvorlige ansigter. Men der er også en række længere scener, som beskriver boksekampe med voldsomme slag understreget af en effektfuld lydside. Vi ser boksere blive ramt på krop og i hoved, som bløder og falder om med knockout. Da volden imidlertid foregår inden for en sportsgrenens regelrette ramme, og da bokserne i den sidste ende kan rejse sig efter kampen, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
15.06.2017
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den bedste mand
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Seniorbio, Babybio, Strikkebio
|

Filmen 'Den bedste mand' foregår i slutningen af 1970erne, hvor bokseren Jørgen ”Gamle” Hansens karriere er ved at gå i stå. Han er ikke længere ung, kroppen er slidt, og han har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, hvilket vanskeliggør træningsprioriteringen.

Et møde i banken gør ondt værre, fordi familien viser sig at være tæt på at måtte gå fra hus og hjem. For at holde fallitten fra døren inviterer hans kone, Hanne, den unge, afrikanske bokser, Ayub Kalule, ind som lejer.

Problemet er bare, at Kalule anses som dansk boksnings fremtid, og den erkendelse er Jørgen langt fra at ville acceptere. Trods de dårlige odds er den aldrende sportsmand opsat på, at pensionstilværelsen må vente lidt endnu, og med udsigten til en mesterskabskamp, er der lys for enden af tunellen.

'Den bedste mand' er baseret på virkelige hændelser, og selvom der er tale om et drama, er der samtidig masser af humor pga. hovedpersonens selvironiske livsindstilling. 

Filmen følger i sin tilgang til stoffet dermed i mere end én forstand i fodsporene på et andet sportsdrama, Sommeren '92, fra forrige år. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (798 votes)
5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er [...] masser af drama i Jørgen Hansens historie og i hans op- og nedture, og de bliver generelt set lidt for hyggeligt afleveret." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... instruktør Mikkel Serup [har] lavet et lunt og nostalgisk portræt af en af Danmarks mest karismatiske sportsstjerner gennem tiden." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det lykkedes faktisk Mikkel Serup og kompagni at undgå mange af de indlysende faldgruber [...] De har skabt en film [...] som både er folkelig (i den allerbedste betytdning af ordet) og vedkommende." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Den bedste mand' er charmerende og spøjs film om en stor knøs, som slås for at få lov at være helt almindelig dansker." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Den bedste mand' er sympatisk som sin hovedperson. En stille, men fin fortælling om at rejse sig, selvom man er blevet knockoutet ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... hjertet banker for Mikkel Boe Følsgaard i rollen som Jørgen 'Gamle' Hansen i en underholdende og absolut hæderlig dansk boksefilm ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen trækker i de samme nostalgiske tråde som 'Sommeren '92' [...]. Der er mindre kollektiv selvfølelse, men Jørgen Hansen er en folkelig helt og en af vor egne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ejnar

En film man roligt kan tage ind og se hvis man ikke har de store forventninger. En film lige efter bogen. :-) Han gjorde det sku godt gamle Hansen.

Peter

En rigtig dejlig film - med gode smågrin og et fint tidsbillede.
(Martin Greis er fremragende som Svend Gehrs)

anetteuser/46678

Jeg har en alder, så jeg svagt husker "Gamle Hansen". Det var sjovt med alle hans lune replikker. Forholdet til Ayup Kahlule er godt skildret.

Kristina

Rigtig dejlig velspillet film :)

Kennethuser/1014253

I al respekt for Jørgen Hansen. Denne film er røvkedelig.

Sonja

Ja, de " rigtige" anmeldelser rakker filmen ned... det synes jeg er KOMPLET URIMELIGT! Det ER en god film, rørende og et fantastisk tidsbillede og supergodt skuespil!

Lone

Desværre er der så meget baggrunds musik, at man mange gange ikke kan høre, hvad skuespillerne siger

Andreas

Spændende fortolkning af Jørgen ”Gamle” Hansen.

conny

En ok film hovedrollerne spilles af dygtige skuespillere

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.