Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1991

Årets bedste film 1991

Stem og vind fribilletter

Stem op!
150
Stem ned!
0
(reset)

1991 var et stærkt år for amerikansk film. The Silence of the Lambs modtog som den første thriller nogensinde alle de fem største Oscar-priser og blev hyldet vidt og bredt.

Boyz n the Hood var banebrydende for afroamerikansk film, instruktøren John Singleton blev den hidtil yngste Oscar-nominerede i sin kategori, og resultatet banede vejen for flere unge skuespilleres filmkarrierer, bl.a. rapperen Ice Cube. 

Tre mesterinstruktører var på banen det år. Oliver Stones JFK skildrede efterspillet på præsident John F. Kennedys mord, Ridley Scott leverede feministisk roadtripThelma & Louise, og Martin Scorsese genindspillede thrilleren Cape Fear med en uhyggelig Robert De Niro i hovedrollen.

Disney udsendte en af selskabets mest populære tegnefilm med Beauty and the Beast, der blev genindspillet i år i en endnu mere indbringende udgave.

Samtidig cementerede James Cameron og Arnold Schwarzenegger deres status som Hollywoods ultimative blockbuster-par med den dyreste og teknisk mest banebrydende actionfilm til dato. Ja, vi taler selvfølgelig om Terminator 2: Judgment Day.

I den mere kunstneriske afdeling viste Coen-brødrene for alvor deres talent med Barton Fink, der modtog guldpalmen i Cannes, og polske Krzysztof Kieslowski slog igennem med pariserfortællingen Veronikas to liv.

Danmark er repræsenteret af Krummerne, der blev en kæmpesucces i biografen med 859.000 solgte billetter, mens der lige præcis ikke er blevet plads til andre berømte film som Den store badedag og Drengene fra Skt. Petri.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martinuser/324788

The silence of the lambs var den første rigtige gyser jeg så, og er for mig stadig en af de mest skræmmende og velspillede gyserfilm nogensinde.

Ann Heine

Cape Fear, som jeg synes var uhyggelig. Terminator 2: Judgment Day var også en film, der var yderst seværdig - i mine øjne, selvfølgelig.

Base

Den var så uhyggelig, at jeg helt gyser ved tanken om Hannibal the Cannibal. Utrolig velspillet især af Jodie Foster og Anthony Hopkins.

Martineuser/567775

Den var så uhyggelig, at man ikke kan glemme den.
Skuespillerne var super gode og handlingen fantastisk.

Cecilie

Beauty & the Beast er den dag i dag stadig min ynglings Disney, så selvfølgelig er den bedst fra 1991. Kan simpelthen se den flere gange i træk.. #nørd

Ninauser/672451

Skønheden og Udyret er både en klassiker, og et barndomsminde. Med god musik!!

Christian

Hold da op ja, 1991 var et rigtig godt år. Selvom jeg har set T2 og Silence of the Lambs ca. 100 gange og er vild med Thelma & Louise, så må min stemme dog gå til JFK - et absolut mesterværk på alle felter. Cinematografisk fuldstændig suveræn - så meget at den ville vække stor opsigt den dag i dag.

Obe

jeg har ikke fået set krummerne endnu - det gør jeg nok når jeg får børnebørn

ALEX

'Terminator 2: Judgement day', løber med sejers pladsen for mig, selvom jeg er stort fan af 'Silence of the lambs' og 'Beauty and the Beast'. Efterfølgerne til den første terminator film er ikke bare en fremragende efterfølger, men også en eminent action film, med fremragende speciel-effekter, der stadigvæk fungere bedre end hovedparten af de speciel-effekter vi ser på film i dag.
James Cameron er et geni!

Sonja

Bare slutningen ! Super film, man altid vil huske, man har set!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jensuser/360802
Jensuser/360802

De nye brillefri 3D special effects, og computer effects generelt, samt selve sammenklipningen, skal først for alvor igangsættes nu.

3 timer siden
Gustav

Det bare luksus jo

1 dag siden
Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis filmen er 100 procent færdig, hvorfor i alverden skal vi så vente i 2 år og 2,5 måned på at få lov at se den.

1 dag siden
Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

4 dage siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

5 dage siden

Aktive debatter