Cookie- og Privatlivspolitik

The Mummy

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående truende stemning. Der er talrige actionfyldte og voldelige scener bl.a. med forfølgelser, skud, voldsomme nævekampe, eksplosioner, sandstorme, angreb af fugleflokke, insekter og rotter samt et fly, der styrter ned, mens mennesker falder ud af det. Vi ser hvordan en person dræber med kniv og siden bliver levende begravet. Mumielignende væsner angriber levende mennesker, som derved forandrer sig til mumier. Afdøde vågner pludseligt til live. En del scener indeholder gyserelementer og pludselige angreb, der virker som chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
08.06.2017
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Mummy
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|

I filmen 'The Mummy' er lejesoldaten Nick Morton taget til den irakiske ørken for at opspore en gruppe terrorister, men som ender med at finde noget helt andet i stedet.

Et gammelt gravkammer dukker op fra asken efter kampens hede, og i det finder han en sagnomspunden sarkofag. Sammen med sin trofaste ven, et hold soldater og en kvindelig arkæolog fragter Nick opdagelsen ud af landet. Undervejs går det dog op for dem alle, at de aldrig skulle have fjernet oldtidsfundet, og snart er en hidtil uset ondskab løs.

’The Mummy’ er en genindspilning af den klassiske monsterfilm med Boris Karloff fra 1932, men henter også inspiration fra de tre Mummy-film fra 90erne og 00erne.

Filmen er den første i en planlagt serie af monsterfilm fra selskabet Universal Pictures. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (403 votes)
3.7
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... selv om handlingen er nonsens, virker det hele semitroværdigt på sin egen opkørte facon." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... trods den lidt ufokuserede slutning er 'The Mummy' anno 2017 helt klart en biograftur værd." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... der [er] ikke megen stemningsmættet uhygge, og det er jo lidt et problem, når filmen nu lanceres som en gyser." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "... et hovedløst actionbrag, hvor hverken et overlæsset koncept eller [...] Tom Cruise formår at fremmane andet end et anstrengt smil og et fesent gys." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

Spoiler here.

Den sidste rigtige super gode The Mummy,der blev lavet var den tilbage i 1999 og som også har en kæmpe fan scare, særligt på grund af Brandon Fraser.

Normalt skal der en bog eller papyrus rulle til at vække ondskaben til live, men her har skurken nærmest indgået en pagt med Djævlen. Så da hun blev befriet af det kvik sølv så bryd helvedet løs. Den eneste anden The Mummy film jeg har set hvor der ikke skulle nogle af de to ting for at genoplive vedkommende er The Mummy Down.

Jeg tror det er blevet den nye mode inden for The Mummy universet at Mumierne opsuger organer fra mennesker for selv at ligne et menneske og lave sandstorme med ens ansigt.

Mumiens baggrunds historie var noget af det jeg aller bedst kunne lide ved den. Fordi at hun havde jalousi over at hendes far havde fået en søn der ville overtage tronen i stedet for hende. Det i hvert fald en ny vikle ind det plejer at være, men fed nok.

Tom Cruise virker noget sløv i rollen som The Mummy Hunter. Til samme ligning med Brandon Fraser der virket mere handle kraftig og med mere udstråling.

Men alligevel syndt at The Dark Universe ikke blev til noget. Kunne også havde været sejt at se Frankenstein Wolfman Dragula osv. Men hvem ved om det måske bliver til noget en dag.

Wayne

Tom Cruise var ansat til at sælge filmen, og spiller en atypisk udgave af sig selv, med en for Tom udsædvanlig dialog. Selve filmen er desværre med så dårligt et manuskript, at kun en hård kamp af et ellers fint cast trækker det op til 3 små stjerner.

Movie-fanatic

Jeg er ikke Tom-fan, men syntes at han i denne nyindspilning af Mumien, gør det godt!
Har godt læst at "nogle" finder filmen "tynd".......but honestly.....hvor dybttænkt forventer de botnakker at en gyser skal være????
Der er rigeligt af action og små gys her. Der mangler faktisk ikke noget, heller ikke Brendan Frasers irreternede fjæs: ) Der er ikke så meget humor i denne version, men der er dog et par velvalgte smil. Opdateringen er god, der er ikke sparet på krudtet, eller overladt noget til forbedriger.

Alt ialt en herlig biografoplevelse! Glæder mig til mere Dark Universe: )

S. Rico

Vældig interessant med Universal Studios nye Dark Universe projekt. Det skal blive spændende at følge. Desværre er første skud i bøssen med The Mummy og Tom Cruise ikke særlig imponerende. Det er lidt den samme historie som i den ”gamle” The Mummy film med Brendan Fraser - bare uden humor. Denne mere dyster tilgang kunne såmænd have været fin nok, hvis enten historien havde været mere nytænkende, eller den nye Mummy havde været mere scary. Resultatet er en middelmådig film, som er ok den første times tid, men som desværre bliver kedelig i længden. Jeg er tæt på kun at give den 2 stjerner, men den sniger sig lige op på 3 styk på grund af det (forhåbentlig) gode Dark Universe initiativ.

sarahuser/704555

scary as shit :O

tim

6 personer
alle siger 4 stjerner

Susanna Synnøve

Hvis du er en elsker af de gamle legender, så er filmen lige noget for dig! Jeg synes de rammer kampen mellem mand/monster og det onde/gode perfekt. Det ligger lige i Dr. Jekyll og Mr. Hydes ånd!

Action-sekvenserne var gode, universet var mørkt, dog stadig med plads til følelsen af eventyr.

Ekstra plus: Russell Crowe gør et fantastisk stykke arbejde som Dr. Jekyll! Og hvor er det dejligt at se Tom Cruise i en lidt anderledes rolle som den her. Jeg elsker hans desperation!

En nytænkende og god prolog for The Mummy! Glæder mig til mere!

Andreas

Spildt potentiale og det kan ses. Jeg var tildels underholdt, men den var ikke turen værd.

PikaLink91

Okay, jeg gav den en chance, og så den med et åbent sind.. den skuffede på alle fronter. Originalen havde bare SÅ meget mere at byde på! Det kan godt være vi er blevet mere teknologisk avancerede med special effects siden 90erne, men vi er sku faldet af på hvordan man fortæller en god historie.

Mina

Prøv at hør folkens, der er virkelig sjældent jeg skriver en anmeldelse på en film.. men den her.... av.. den er - som alle andre skriver - virkelig tynd.

Blondinen som Nick havde en affære med, eller omvendt.. det ender med at begge falder for hinanden, og hvad jeg troede i starten, at de havde en fling med hinanden for en kort stund, så blev jeg forvirret over hvor dyb en følelse de ender med at have for hinanden til sidst?

Crowe spiller lægen, dr. Jekyll... LOL... gæt hvem han ender som hvis han ikke får sit fix? Hahahah .. subprize.. jeg så den slet ikke komme.. :p

Der er mange tamme humor replikker i filmen, det synes jeg godt have kunne være undladt.

Elementer/effekter i filmen, var fine nok.

Hvad jeg fandt mest interessant, var at jeg i IMAX bio'en på cinamaxx have en megafed sæde, som jeg kunne læne mig tilbage og have fødderne oppe. Det var SÅÅÅÅÅ luksus.. godt nok koster det kassen, men det har været en oplevelse værd..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.