Cookie- og Privatlivspolitik

Wonder Woman (2017)

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående actionmættet stemning. Der er talrige scener med kampe og krigshandlinger med spyd, pile, sværd, skydevåben, bomber og giftgas, lige som der ses drukning og et stort antal eksplosioner. En del kampe udkæmpes også ved hjælp af magi. I mange af scenerne ses mennesker komme til skade og blive dræbt – herunder enkelte af de centrale figurer. Da de påførte skader imidlertid ikke er skildret udpenslet, da filmen foregår i et superhelte-univers præget af magi, hvor det er let at skelne mellem "de gode" og "de onde", vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.06.2017
| |
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Wonder Woman
|
Versioner: se alle
3D, 2D, 2D IMAX, Babybio 2D
|

Superheltefilmen 'Wonder Woman' tager sit udgangspunkt på amazone-krigernes ø Themyscira, hvor den unge prinsesse Diana trænes til at blive den stærkeste af sin slags.

Men da piloten Steve nødlander i sit fly uden for øens kyst, bringes balancen i uorden. Steve fortæller om verdenen udenfor, der plages af rædslerne fra Første Verdenskrig, og Diana beslutter sig for at hjælpe den amerikanske soldat med at vinde kampen mod den tyske fjende.

Selvom hendes kræfter er mennesket langt overlegne, må amazone-prinsessen se sin hidtil ukendte skæbne - og værste fjende - i øjnene.

Wonder Woman er DC Comics' største kvindelige superhelt, der debuterede i tegneserien All Star Comics fra 1941. Figuren har været skildret i både tegnefilm og som tv-serie, men at der skulle gå 76 år, før en egentlig film med ikonet som hovedkarakter ser dagens lys, er ubegribeligt.

Den nuværende inkarnation med Gal Gadot som krigerprinsessen så første gang dagens lys i sidste års Batman v Superman: Dawn of Justice, hvor hun generelt blev anset som filmens bedste indslag.

Wonder Woman er også en del af heltegruppen Justice League. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1382 votes)
4.9
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Anden del er den absolut bedste i filmen. [...] De gode takter slutter imidlertid med et gevaldigt brag i tredje del ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en positiv overraskelse, og Gal Gadot er et rigtig godt valg som Diana." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det er muligt, at man hvis man pudser brillerne rigtig godt kan finde et par feministiske pointer undervejs, men det ændrer ikke ved, at 'Wonder Woman' er en elendig film." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... det lykkes [Gal Gadot] at være hovedperson i en nogenlunde anderledes superheltefilm, én hvor vi lærer superhelten at kende fra bunden og ser hende udvikle sig [...] det er i hvert fald underholdende." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Wonder Woman' [...] er den naive kærlighedskriger. Det er absolut sympatisk, men som så ofte med DC’s filmatiseringer vægtes det ydre [...] over det indre ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Jævn action, generiske effekter og charmeforladte karakterer." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

På en ø skjult for menneskeheden vokser datteren Diana af amazonernes dronning op, og trænes til kamp mod sin mors vilje, som frygter hvad der vil ske hvis hun bliver kriger. Selvom livet påThemyscira står stille, så fortsætter verden udenfor, og her puster krigsguden Ares til ilden, hvor 1. Verdenskrig er nået til den afgørende fase. En tysk general og en kemiker er klar til at udsende den mest dødbringende gas til dato, og kun et vidunder med lidt hjælp kan stoppe katastrofen.

Det har været en kringlet vej for DC's fælles filmunivers, og de har med tre stortanlagte film betalt dyre lærepenge, og med Suicide Squad ramte de bunden. Heldigvis var rygterne om Wonder Women grundløse, for omsider er det lykkedes dem at slå hul på bylden, og har skabt en solid film for genren, der kan hamle op med Avengers og X-Men. Den historiske baggrund er fremragende, og der kommer en masse herlige, kulturelle morsomheder fra Dianas møder med den moderne verden. Måske grunden til succesen er at de ikke gør hende til helt fordi hun er kvinde, men en helt som nu engang er kvinde.

natascha

Har lige været inde og se filmen og jeg er næsten målløs.
Smuk lavet, god historie og castingen til filmen sider lige i skabet.

dog synes jeg ikke det er underligt at de anmeldere som kun har givet den to stjerner er mandlig kritikere. En skam at sådan en fantastisk film med et endnu mere fantastisk budskab skal misfortolkes af en folk kvindehadere.

men set bort fra det en helt igennem fantastisk film, jeg helt klart skal eje når den kommer ud.

"Certified Fresh"

Jeg tvivler voldsomt stærkt på at dem med kritiske holdninger overfor denne film, har disse holdninger grundet den kvindelige hovedrolle og især ikke når det kommer til anmelderne + hvad havde de regnet med, den hedder "Wonder Woman" så self. er der en kvindelig hovedrolle. Så denne undskyldning er bestemt ikke valid.

Jeg synes Wonder Woman er en fed film, men den er bestemt ikke fejlfri og kan godt se grunden til nogle mennesker ikke vil bryde sig om den. Og grunden ligger mest i tredje akt. Alle de eksplosioner og alt den larm der blev malplaceret tog mig ud af filmen i løbet af slutningen. Jeg ville have givet den topkarakter hvis ikke det var fordi der var en OP antagonist, hvis svaghed (klichéfyldt) er hovedpersonen. Tror filmen havde været langt bedre hvis Wonder Woman slog generalen ihjel, men så fandt ud af at i den virkelige verden er der ikke bare én skurk der kontroller alt ondt, men at vi som mennesker alle kan være onde, og jeg ville have nydt synet langt bedre hvis de så brugte den resterende tid på at stoppe bomberne. Dette kunne også hjælpe Wonder Woman med at blive én af de få superheltefilm der bryder den trættende norm og ikke har en eller anden superstærk ond person, men en film der bare indeholder onde mennesker.
Filmen var også tæt på at have denne konklusion, men så skulle Ares åbenbart dukke op og forhindre mig i at se denne film som det mesterværk den kunne have været. Havde jeg ikke været i godt humør eller nydt filmen frem til slutningen, havde jeg sikkert også tænkt at den var ringe. Og også selvom jeg nødt filmen langt inde, så er jeg stadig ikke fan af hvordan den sidste kampscene blev håndteret eller at den overhovedet var med i filmen - Wonder Womans kræfter gav mindre mening end nogensinde før og man får jo nærmest tinitus af al den råben og skrigen og eksplosionerne.

Og så er Wonder Woman en del af DCEU som ikke er specielt populær blandt de danske anmeldere

Lukasuser/526558

Jeg synes det er en større skam, at alle hjemmesider under himlen skal angribes af misindristaske tåber som dig selv, som sikkert tror på, at et patriarki eksisterer, at ligeløn ikke findes og at en såkaldt "pink tax" skulle være der på grund af diskrimination. Der er andre grunde til, at de eneste anmeldere, du læser her, er mænd. Måske skulle du tænke dig om en ekstra gang?

Hannahuser/8925

Vil bare lige fortælle dig, at ligeløn ikke findes i mange dele af verden - bl.a. i USA, hvor mange kvinder bliver betalt 20% mindre end mænd i samme stilling.
Læs evt. mere om det på: http://www.aauw.org/research/the-simple-truth-about-the-gender-pay-gap/

Så stik piben ind, åben øjnene og hjælp i kampen om ligestilling -- ikke fordi mænd skal ned, men fordi kvinder skal op på samme niveau uanset hvor i verden eller hvilken profession og situation vi befinder os.

Hønse

Ja man forstår ikke de anmeldere. for en helt igennem fed film og det hele :-)

Fauzia

Endelig en kvindelig Marvel helt..!
Det er en fed action film, hvor man også får forhistorien med om Wonder Woman's bagland. Den er smuk, billederne er flotte og musikken er rigtig god.
Den kan kun blive bedre i de efterfølgende film.

Jonas

Wonder Woman er fra DC, ikke Marvel. Hvis du vil have en kvindelig Marvelhelt, bør du tage og se Jessica Jones på Netflix. Noget af det bedste, Marvel har lavet til dato.

Fauzia

Nu har jeg set Jessica Jones, den var god, men må indrømme, at jeg blev helt bidt af Daredevil (Black Sky er en fed helt/skurk)og Luke Cage da jeg så dem efterfølgende.

Fauzia

Ja, du har ret i at hun er fra DC.
Sjovt at du lige nævner Jessica Jones, har flere gange overvejet om den var værd at se. Den må jeg give et forsøg.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.