Cookie- og Privatlivspolitik
Dansk fantasy romanserie bliver til film

Dansk fantasy romanserie bliver til film

Lene Kaaberbøls Vildheks får premieredato

Stem op!
31
Stem ned!
-1
(reset)

Lene Kaaberbøls populære bogserie 'Vildheks' bliver til en eventyrfilm, og Nikolaj Lie Kaas’ datter, Gerda, debuterer som skuespiller med rollen som titelkarakteren, den 12-årige pige Clara.

© Nordisk Film
Gerda Lie Kaas yderst til højre sammen med Sonja Richter og instruktør Kaspar Munk

Filmen handler ifølge Nordisk Films pressemeddelelse om Clara, der er en helt almindelig pige. Hun bor sammen med sin mor, går i skole og hænger ud med sin bedste ven Oscar, og så har hun et ønske om at passe ind i fællesskabet.

Men da Clara en dag bliver angrebet af en mystisk sort kat, ændrer alt sig. Pludselig besidder hun kræfter, hun ikke før kendte til, og hun har lige som sin moster, vildheksen Isa, en speciel kontakt til naturen og dyrene.

Clara finder ud af, at katten, der angreb hende, er hendes vildven, og da den bliver kidnappet af den onde heks, Kimæra, tager Clara afsted på en farlig rejse for at redde katten og vise sit værd som en vaskeægte vildheks.

Kaspar Munk, der også står bag ungdomsfilmene Hold om mig og You & Me forever, samt DR’s julekalender ’Tidsrejsen’ fra 2014, er igen tilbage i ungdomsgenren som instruktør på projektet.

Filmen, der er baseret på det første bind i serien, ’Ildprøven’, har udover Gerda Lie Kaas på rollelisten også Sonja Richter og Signe Egholm Olsen i bærende roller.

Vildheks får premiere den 11. oktober 2018.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Isabella

wait, what? Hvordan har jeg ikke set det før nu? Jeg elsker Lene Kaaberbøls børne/ungdoms eventyr! Jeg kan stadig huske hvordan mini mig elskede skammer-serien og hvordan jeg sammenlignede mig selv med Dina! Da Skammerens datter blev filmatiseret, kan jeg endda huske en lille barndoms drøm der fik i stykker, da jeg så mig selv som Dina... Men nok om det! Det er kun dejligt at prøve at få lov at se flere filmatiseringer af hendes fantastiske eventyr! Jeg kunne dog have håbet at Sølvhesten havde været der næste..

Jeg håber dog at de kommer til at lave en meget bedre film version af vildheksen, end af skammeren, da jeg bare ikke er tilfreds med den film! Filmen i sig selv var jo god nok, men detaljer som de bare ikke havde i orden, ødelægger totalt ideen om at de skal kunne filmatisere de andre bøger (vigtigste pointe her er altså Nico og Drakan ikke ligner hinanden på nogen måde)! Min indre lille fan vender sig i smerte, men samtidigt er den for nysgerrig på hvad fremtiden bringer.

TorbenWood

Synes helt klart vi skal have nogle flere danske fantasy filmatiseringer. Både Skammerens Datter og De Fortabte Sjæles Ø blev til nogle ganske vellykkede film. Gode film som både ældre børn og voksne kan se i fællesskab.

Jeg krydser fingre for at Vildheks ender med at være en lige så god filmatisering som de førnævnte film.

Jacob

Filmatiseringen af Lene Kaaberbøls første bog i serien om 'Skammerens børn' var et ganske hæderligt bud på en god fantasyfilm, og får hendes bøger om Clara samme behandling, så der udsigt til endnu et godt, danskproduceret eventyr.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

3 timer siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

3 timer siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden

Aktive debatter