Cookie- og Privatlivspolitik

Troldmandens lærling

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
29.07.2010
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Sorcerer's Apprentice
|
'Troldmandens lærling' er et episk action-eventyr om en troldmand og hans håbløse lærling, der kastes ind i den endeløse kamp mellem det gode og det onde.

Balthazar Blake (Nicolas Cage) er troldmand i vore dages Manhattan, hvor han konstant må forsvare byen mod sin ærkefjende, Maxim Horvath (Alfred Molina). 

Da Balthazar ikke kan overkomme arbejdsbyrden alene, rekrutterer han den tilsyneladende gennemsnitslige fyr, Dave Stutler (Jay Baruchel), der dog viser et vist potentiale, som sin modvillige lærling.

Efter et lynkursus i magi og troldom kaster Dave og Balthazar sig ud i kampen mod mørkets kræfter, og det kræver alt Daves mod, hvis han bare skal overleve træningen, endsige også siden at redde byen, score pigen og anerkendes officielt som 'Troldmandens lærling'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (437 votes)
4.6
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... tilforladelig underholdning, der hverken støder eller vækker vild begejstring." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Således forfalder 'Troldmandens lærling' lidt for ofte til kedelige dueller med små, blå ildkugler, der får os til at tænke både 'Ghostbusters' og 'Packman'. ... 'Troldmandens lærling' ér ikke helt så god, som vi kunne håbe. Men eventyrfilmen leverer alligevel to timers kompetent virkelighedsflugt." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... lad os bare slå fast, at det langtfra er historien, der er bærende her - og dens tyndhed bliver kun overgået af dens utroværdige kærlighedshistorie. Forestil dig Harry Potter - bare uden charmen, det vittige glimt i øjet, uhyggen og den spændende historie. Så har du 'Troldmandens lærling'." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Et styk buldrende børneunderholdning tilpasset ethvert smagsløg... flere sjove scener, og det hjælper på morskaben, at Baruchels nasale og nørdede præstation aldrig er overgjort." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... [Nicolas Cage] er intet mindre end blændende... Dertil kommer, at filmens konstante vekslen mellem virkeligheden og endda et nørdet, videnskabeligt miljø og magiens gamle, lukkede verden fungerer fint. Ligesom de mange fine effekter og magiske scener, som da gulvskrubber og mopper går amok i et rent Disney-sceneri i lærlingens laboratorium. Filmen forholder sig endda selvironisk til sin genre." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kim

Hvis Troldmandens Lærling var kommet i biografen i 80'erne eller tidligere, så havde jeg uden tvivl givet den 6 stjerner ! Den er fremragende underholdning. Et godt eventyr pakket ind i fantastiske kulisser og fede special effects ! Men jeg synes den har et problem, som desværre må trække en stjerne ned. Hovedpersonen Dave (Jay Baruchel) er en fysik-nørd, men med hår som en dårlig kopi af "the Fonz" ??? Han ligner overhovedet ikke det han er, og det ødelægger rollens troværdighed ! Han spiller dog rollen ganske glimrende, og med en passende portion af humor og selv-ironi. Også skurken Horvath klæder sig udenfor sin tidsalder. Han er over tusind år gammel, han genopstår i 2010, men han bærer tøj fra 1930'erne ?

Det er dog små detaljer, for filmen er iøvrigt ret gennemført. Der er fart på fra start til slut, og den skildrer det klassiske tema; det gode mod det onde, helt efter bogen ! Måske kunne man godt have været lidt mere fantasifuld med brugen af magien, for det bliver lidt kedeligt, når man som altid kun bliver præsenteret for telekinese og plasmakugler. Der ER mere, men det er ikke meget...!

Nicolas Cage er som sædvanligt i høj klasse. Det var rart at se, at han slap væsenligt bedre fra rollen som Balthazar Blake, end han gjorde med Ghostrider. Og han, modsat Dave og Horvath, ligner rent faktisk det han er, nemlig en kick-ass troldmand ! Lidt skuffende at man ikke får mere at se til Alice Krige, som normalt er rigtig god som skurk-inde. Hun får desværre kun 3-4 minutter, og det er for lidt ! Men underholdningen er garanteret, også selvom den ikke har Harry Potter's episke proportioner. Den er jo instrueret Jon Turteltaub og produceret af Jerry Bruckheimer, og med Cage i hovedrollen, så kan det umuligt gå galt !

Mette

Jeg er Wiccaner (heks) og jeg var en lille smule skeptisk da jeg skulle i biffen igår og se Troldmandens Lærling... MEN jeg blev så overrasket, på den rigtig gode måde... som wicca-troende arbejder vi også med energier og de har rigtig mange 'rigtige' ting med i filmen... jeg var underholdt hele vejen igennem... den var sjov, spændende og så var der lidt kærlighed til os piger... en rigtig god film... hvis man kan lide fantasy er den helt sikkert værd at se...

Christina

eeelsker bare den scene, hvor lærlingen skal øve sig i at skabe og skyde med lyn-kugler. Ach, fik ondt i maven af grin! :D:D:D

Winnie Leth

Jeg var inde og se den i onsdags kl 16:00 i Biocenter kolding. Den gik i sal 6 og jeg sad på række 8 plads 14, næsten hel ude i venstre side, hvad enlig ikke gjore filme ringer af den grund.
Jeg er kan godt lide film med magi og alt hvad der høre til, det var også derfor jeg ville se denne film her og det sætter jo bare prikken over I`et at det er Nicolas Cage der spiller Troldmanden. Han klare det glimrende, men det jeg mangler i denne her film, det var nu ikke de sjove og rappe replikker men, mere mere handling og en støre opgave og mere magi... Der var ild, magiske vandspejle osv. Ikke rigtig magi...

Men nu kan man jo heller ikke forlangealt. Det er jo ikke Harry Potter vi snakker om vel?

Mortenuser/632480

Den svinger sig okay opad på en sød historie, og helt okay skuespilspræstationer...
Men den løfter sig desværre ikke over det evendelige "selvværds-kompleks" - "jeg kan ikke noget, så jeg fortjener heller ikke at lære noget eller blive noget" som alle film om lærlinge gør (uanset om det så er karatefilm eller troldmandsfilm eller what ever). Det er ved at blive lidt trættende, synes jeg, at der skal bruges 1½ time ud af et par timer på at bearbejde traumer og selvværd i filmhandlinger af denne slags!

Men et par rigtigt fede moves deri, okay effekter og okay skuespil. Gør det helt okay at bruge et par håndører på den!

Christianuser/180761

Men det må man forvente når man går ind til en Disney film. Oplæring i magi/karate/whatever og det store slag til sidste imellem det gode og onde hvor han selvfølgelig selv skal klare ærterne alt imens læremesteren enten ser på, dør eller på anden måde er sat uden for direkte indflydelse.

Fuldstændig efter bogen uden sideveje. Kærligheden er selvfølelig også med og alle får hinanden til sidst. THE END

Så hold forventningerne til handlingen på et absolut minimum og nyd de special effekts der er med. En børne/familie film i mine øjne. Men har man det i baghovedet når man ser den, er det nu en god film og godt eventyr.

Birtheuser/814460

disney film jeg har set, der er lidt for alle med fed action og den store kærlighed :)

kan klart anbefales :)

Christina

Troldmanden lærling er en god og spændende film med en masse action, samt kærlighed til en pige, kan minde lidt om harry potter, men disney har gjort det igen med en rigtig god eventyr film. En film der skal ses

stefanuser/817527

alt i alt en god film, god historie, gode skuespillere jeg giver den et stort stort 5-tal

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.