Cookie- og Privatlivspolitik

Robin Hood (2010)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
13.05.2010
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Robin Hood
|

Ridley Scott instruerer sin version af det legendariske eventyr om 'Robin Hood' med Russell Crowe i titelrollen.

Mesterbueskytten Robin og hans håndgange mænd stiller sig i spidsen for et oprør mod kongemagten i 1200-tallets England efter Kong Richards død.

Nottingham lider under den korrupte og despotiske sherif, der overbeskatter indbyggerne. For at redde byen samler Robin en gruppe mænd, som udser sig den forkælede overklasse som deres mål.

Robin Hood forelsker sig samtidig i enken Lady Marion (Cate Blanchett), som er usikker på, hvilke hensigter denne korsfarer fra de dybe skove har.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (499 votes)
4.4
3.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... selv om 'Robin Hood' kan kaldes nyskabende på en gammeldags måde, er den farverig underholdning på højt og heftigt niveau." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... spændende som en spionthriller og actionmættet som en moderne krigsfilm." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Det er rask sværdfægteri og umiddelbar kampgejst på den gode gammeldags facon. Når 'Robin Hood' alligevel ikke får sværdet og buen helt op over hovedet, hænger det sammen med, at filmen næsten er klassisk til den uambitiøse side, når det gælder historien, der gentager sig selv en smule." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... det virker, som om han ikke helt har kunnet beslutte sig for, om han skulle lave et historisk drama eller en action-præget ridderfilm... Bevares, det tekniske håndværk fornægter sig ikke, og ’Robin Hood’ er som sådan ikke nogen dårlig film. Den er blot en umanerlig kedelig skovtur." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Ridley Scott har valgt en historie, der lægger op til legenden - ikke noget heldigt valg, for hans film fortaber sig i snak som scenerne mellem Crowe og von Sydow, i tumult og langtrukne spilfægterier. Flot nok, men langt fra godt nok..." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Hvor det kniber gevaldigt for Scott er, når konflikterne og dramatikken skal personificeres. At ville afmytologisere harmonerer ikke godt med pludselig at ville spille på hele helte & skurke-registeret alligevel. ... Selv om jeg er behørigt imponeret over Ridley Scotts historiske scenerier, vil jeg til enhver tid foretrække 90 minutter i selskab med Errol Flynn." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Det er en meget tilfredsstillende filmatisering. ... en stærk og betimelig genfortælling af den gamle historie om hjertets helt of heltens hjerte..." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Movie-fanatic

Først skal der siges TILLYKKE......med at vi blev skånet for ENDNU en gang håbløst makværk, som den sidste af slagsen (med Kevin Kostbar!) absolut var exponent for!

Denne gang, bliver vi inviteret med FRA STARTEN af legenden om Robin Hood. Altså vi får HELE indledningen og GRUNDEN til Hr Hood bliver en lovløs skovtrold!

James Cameron, elsker krig og vold, så det er der selvfølgelig RIGELIGT af her, dog holdt inden for rimelighedens grænser!!

Her er ikke sparet på NOGET, alt bliver researchet til bunds her! Hvis jeg endelig SKAL skyde en lille negativ ting af, så er Kate Blanchet måske LIGE gammel nok, til at gi den som Lady Marion, hun kunne i stedet have været hendes mor*LOL*

Bragende flot filmatisering! Vi forventer selvfølgelig, at få resten af eventyret, nu hvor GRUNDBEGREBERNE, er banket så flot på plads.

S. Rico

Det havde næsten ikke været til at bære, hvis det blot var endnu en genindspilning af den gamle historie. Men det er det heldigvis ikke. Historien en ny og forfriskende, karaktererne har tilført nye sider i deres personlighed - og man slipper for de gamle films store dyrkelse af fjendskabet mellem Robin og sheriffen. For her er skurkene de østers-knaskende franskmænd.
Men der er dog indimellem for langt mellem snapsene til at den er helt oppe at ringe. Og kemien mellem Crowe og Blanchett rammer ikke plet. Da Crowe på et tidspunkt siger "I love you, Marion" virker det totalt utroværdigt.
Ridley Scott laver ikke så mange gode film, som i gamle dage. Denne her rangerer dog sammen med American Gangster blandt de bedste i perioden efter Gladiator.

Muggauser/8186

Gaaal, en røvsyg film! Gode skuespillere og fedt lavet. Men som andre også skriver herinde, så skal man heller ikke malke en ko, når den ikke har mælk. Aka, den er blevet FOR genindspillet. Så kom dog med en ny idé, i stedet for at voldtage originalen!
Jeg kedede mig mucho meget, da jeg så den, og talte stortset minutter ned. Den er ikke speciel spændende og fanger ikke rigtigt, hvilket er ærgeligt, da der sikkert er gjort meget ud af den. Ærgelig, ærgelig

brian

den var rigtig go og jeg er bare vild med Russell Crowe , men men men den mangler noget i forhold til at man laver en ny når der er så mange andre, desværre tror jeg må sige at min bekymring inden jeg så den blev opfyldt

Kenneth Bay Smidt

Fed film, men man bliver desværre sjældent overrasket. Historien er blevet genindspillet for mange gange...

Christina

En rigtig god film med en masse action og underholdning, venter spændt til den kommer som blu-ray skal helt sikkert have den

Melauser/446723

Filmen er flot optaget, men hvis du er en fan af den originale Robin Hood historie, så vil jeg helt klart sige, lad være med at se den nye her med Russel Crowe.

De har ændret på historien og det er ikke blevet til de bedre. Det er ligesom om der mangler noget i filmen.

Så den i biografen og synes ærligt talt ikke at der er nogen ordenlig action sekvenser.
Pointen er at jeg synes ikke den er særlig robin Hood agtig.

Jonas

Eller var der flere sværdslag en skud med bue og pil?? Var Robin Hood ikke en bueskytte?

Kentia

En overraskende god og underholdende film

Anonymuser/0

Der er ikke flere måder at fortælle den historie flere gange. Det er ikke en særlig fed film, man falder næsten i søvn.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter