Cookie- og Privatlivspolitik

Vaiana

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen indledes med en forfilm, som ikke indeholder elementer, der vurderes til at kunne virke skræmmende på børn. Hovedfilmen har en gennemgående lettere dramatisk stemning med en stærk humoristisk undertone. Blandt mange rolige scener er der nogle, som er spændingsmættede: Et ældre familiemedlem er syg og dødende, en båd kæntrer og passagererne er ved at drukne, forskellige monstre angriber – i ét tilfælde er det et meget magtfuldt monster. Da handlingen imidlertid udspiller sig i et animeret univers fjernt fra det realistiske, da vores hovedpersoner er handlekraftige og kommer helskindet gennem udfordringerne, og da det voldsomme ikke er udpenslet vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
02.02.2017
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Moana
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - engelsk tale, 2D - engelsk tale, Babybio 2D - dansk tale
|

Pigen Vaiana lever et trygt liv på en polynesisk ø i Stillehavet. Hun er samtidig høvdingens datter og må for alt i verden ikke bevæge sig ud på havet.

Alligevel er hun stærkt fascineret af det blå dyb, og da øens planter og havets fisk begynder at forsvinder, hænger det måske sammen med halvguden Maui.

Maui har nemlig stjålet en magisk sten, der tilhører en mægtig havgudinde, og nu drager Vaiana ud på havet for at overtale ham til at levere stenen tilbage. Det bliver starten på en eventyrlig rejse for at genskabe naturens balance.

Disney har begået en ny animationsfilm om handlekraftige heltinder, der hellere vil udforske verden end følge forældrenes regler, og 'Vaiana' er instrueret af duoen bag nyere Disney-klassikere som Den lille havfrue og Aladdin.

Filmens danske stemmer leveres af Clara Rugaard-Larsen (Vaiana) og Kasper Leisner (Maui). 'Vaiana' er Oscar-nomineret for Bedste animationsfilm og Bedste sang. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1307 votes)
4.9
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er trygt, det er flot, og det virker et langt stykke hen ad vejen." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... det sympatiske budskab er svært at argumentere mod, og 'Vaiana' er bestemt ikke den værste rollemodel for raske drenge og piger i præteenagealderen. De voksne kan også sagtens være med." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er lige præcis det, man kan forvente af en Disney-tegnefilm. Det er lækkert og velduftende … og ingen går skuffede hjem." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... smukt animeret, morsomt skrevet med sange i verdensklasse og bruger fornemt de polynesiske myter som eventyrlig motor." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... hovedhistoriens computeranimation er effektiv rund og harmløs state-of-the-art, og det indledende sagn [og] Mauis tatoveringer er 2D-håndtegnede og markante." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Vaiana' er Disney, når Disney er bedst: en fest for alle sanser, der bruger mediets virkemidler fuldt ud." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Esben

Vaiana er en kanon hyggelig familie film! Min kone, datter og jeg var inde og se den sammen, da filmen udkom i bio og har set den et par gange efterfølgende på dvd. Vi er alle 3 rimelig enig om at det er en af vores favorit disney film, grundet den helt fantastiske fortælling og flotte animationer.

Vi har siden fået en lille søn som er helt pjattet med alle de gode og sjove sange der er med i filmen. hvergang vores datter ser filmen, spræller og danser lille bror med fra sin babynest.

Filmen kan varmt anbefales fra vores side!

Line FS

En utrolig sød og kærlig film, om at ønske sig et andet sted hen. Jeg blev meget rørt flere gange i filmen, og jeg synes at Moana er en enormt hjertekær karakter, som man både kan se sig selv i og samtidig ikke kan andet end at elske.
Fantastisk at se en film, som kan fortælle en god og interessant historie uden at skulle have et kærlighedsplot.
En lille negativ ting, som nok blot er et symptom af nutidens forbrugere: filmens billedside havde enormt travlt hele tiden, og der var ikke tid til at dvæle bare et par sekunder ved et billede. Det var ærgerligt, for det er nogle virkelig flotte billeder.

Mallica

Virkelig god historie, musik og rejsekompagnon i form af kyllingen fik mig hylet helt ud af den af grin xD

Dryad

Nemlig Disney gør det igen igen igen igen.!

Yes ny Prinsesse til samlingen, høvdinge datter og har et tale dyr til sidekick aka Prinsesse.

Moana fin titel og så F... da om der er en eller anden grum virkelig person der havde et navn der minder om så man giver den en anden titel. Tror godt de fleste vil kunne se det intet har med vedkommende at gøre, da den her film er inspireret af Maoir fortællinger.

men Se den og gerne en 30-40 gange og find soundtracket og syng så med så højt og falsk som muligt. for det skylder du dig selv :)

Jannieuser/349161

Skøn Disney film. Ikke den bedste de har produceret, men klart seværdig og med skønne sange….

Sanne hyldgaard

Vaiana er en god fortælling.
Lyd og billeder går op i en højere enhed.
Der er en god blanding af humor, alvor og drama i filmen.
En god film for børn og voksne.

Jakob P.

Vaiana får 5 stjerner af Anmelderen *****

Jeg havde set trailere til denne animationsfilm flere gange, og det havde gjort mig nysgerrig, jeg var simpelthen nød til at se hvad det var for noget. Heldigvis blev jeg positiv overrasket, og jeg gik ud af biografen med en fed filmoplevelse i baggagen. Jeg ville nu allerhelst have set den på originalsproget, men den gik kun på dansk, så jeg så den på dansk og den var stadig rigtig god.

Vaiana bor på en lille polynesisk ø i Stillehavet, hun er også høvdingens datter, og hun er blevet opdraget til ikke at bevæge sig ud på havet. Men havet synes at drage Vaiana i en sådan grad at hun ikke engang selv kan forstå det, og da hun finder ud af flere vigtige og interessante ting om hendes stamme, så fyldes hun mere og mere af en lyst til at drage ud på havet. Da træerne og afgrøderne begynder at dø og visne, har det måske noget at gøre med halvguden Maui, for han har nemlig stjålet en magisk sten fra havgudinden. Fast besluttet på at finde Maui, og overtale ham til at levere stenen tilbage, drager Vaiana ud på havet og dette bliver starten på et storslået eventyr.

Jeg synes de fleste animationsfilm er både interessante og spændende, og Vaiana er bestemt ingen undtagelse, for den rummer nemlig en storslået fortælling og heltinder, balance, mod, rigtigt og forkert. Jeg havde længe overvejet at gå ind og se Vaiana, og jeg blev bestemt ikke skuffet da jeg havde set den, faktisk blev jeg så opløftet af filmen og dens historie, at jeg gik glad og opløftet ud af biografen. Skuespillet bliver leveret godt på dansk af Clara Rugaard-Larsen og Kasper Leisner, og jeg synes de både gjorde det overbevisende og professionelt. Jeg var tilfreds i hvert fald. Vaiana er først og fremmest en film, men der er også et par sange med, så den er også på nippet til at være en musical. Men også kun næsten. Der er mere snak, end der er sang. Filmen præges af et middelklasse tempo, der er en del scener som er oppe i tempo, men der er flest rolige øjeblikke. Rytmen er stabil, jævn og kører i en konstant strøm, og sørger for at filmen hele tiden er i gang, og man keder sig ikke på noget tidspunkt synes jeg. En god historie og en fed handling, med interessante karakterer, og som tilsammen udgør en unik film.

maj-br

Vi elsker Disneys tegnefilm, og denne er ingen undtagelse.

skøn musik og gode figurer.

skal bare ses :-)

Mikl Pis

Disney er tilbage!

Maj-Brittuser/682378

Så sød, elsker de tegnefilm, der er så levende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.