Cookie- og Privatlivspolitik

Huden jeg bor i

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
29.09.2011
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La piel que habito
|

Filmen 'Huden jeg bor i' er det seneste udspil fra den spanske auteur Pedro Almodóvar (Volver, Dårlig dannelse, Tal til hende).

'Huden jeg bor i' handler om plastikkirurgen Dr. Robert Ledgards, der lige siden hans kone døde af sine forbrændinger som følge af et biluheld, har arbejdet på at skabe et ny type hud, der kunne have reddet hende.

Efter 12 års forskning er det lykkes ham at kultivere en ny type modstandsdygtig hud, og hans forsøgskanin er en mystisk ung kvinde, som er nøglen til hans besættelse.

'Huden jeg bor i' er en intens thriller om tab og identitet med Antonio Banderas i hovedrollen som kirurgen, der er villig til at overskride grænser, der ligger ud over enhver menneskelig forståelse i et forsøg på at fastholde fortiden i nutiden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (91 votes)
4.4
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... der er noget næsten magisk over kombinationen af Almodovars excentriske galskab og Banderas’ intensitet..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Børsen

  "... lige så skingrende vanvittig, grænseoverskridende og foruroligende, som nogle af [Almodóvars] allerførste film." (Morten Dürr)

 • BT

  "'Huden jeg bor i' er en klassisk-Almodóvar-film – mystisk, overraskende, sensuel og seksuel – fyldt med dramatiske latina-kvinder, dejlig musik og sang." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "... ikke alt, som han har lavet (Almodóvar), har været lige vellykket. Derfor slår 'Huden jeg bor i' desto mere nådeløst benene væk under en. Filmen kryber - med en kliché - helt ind under huden." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Antonio Banderas er tilbage med bravur hos Pedro Almodóvar, der forsøger sig i gysergenren uden at tage den alt for alvorligt. Heldigvis. ... [Nyd] dette storslåede orgie fra overdrivelsens mester." (Erik Jensen)

 • Weekendavisen

  "... må være indbegrebet af en interessant fejltagelse. Man kan ikke kalde den vellykket ud fra nogen fornuftig betragtning, men som hysterisk konstruktion har den underholdningsværdi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En nærmest genial film af Almodóvar. En masse genrer og temaer bliver kastet op i luften og leget med på lækker filmisk vis.

Det er næppe filmens primære morale, at voldtægtsmænd skal have igen af samme mønt. Men det kunne være en fantastisk idé at indføre i praksis...

Nu har jeg så lige set den én gang til - og denne gang med Almodóvar briller på. Og det får mig til at hæve antal stjerner fra 4 til 5. Det er super elegant og tankevækkende, som han kan jonglere med vores forestilling om, hvem der er offer, og hvem der er gerningsmand. Og så er filmen jo en slags syret "remake" af Bind mig, elsk mig!

Astarte

Sjov leg med filmmediet. Og fascinerende blanding af genrer, så man er aldrig helt på sikker grund og ved ikke hvad der kan ske, da alle er mere eller mindre utilregnelige. Meget underholdende og konstant overraskende.

Lærke

Jeg elsker Pedro Almodóvars film, og Huden Jeg Bor I er ingen undtagelse. Hans film er gennemstrømmet af hans unikke personlighed og smag, og han har en udsøgt føling for skuespil, farver og skæve personer. Det er skønt at se Antonio Banderas tilbage hvor han begyndte og vel nok hærer til, og han yder en sitrende præstation, der er en af hans bedste længe; Den viser, hvor god en skuespiller han er. Det samme gør Elena Anayas. Hun er lige så fantastisk og spiller stærkt, utroligt nuanceret og samtidig med en førende og sårbar skrøbelighed.
¡Me gusta muchísimo esta película!

Bunnykill

Det er en fantastisk film nok en af mine yndlings film i nyere tid som sagt er det nok ikke for alle og kræver noget af en men også det der gør den så god

Camillauser/128312

Jeg er fan!
Var især begejstret for den falbulerende tilgang, og det faktum at han var milevidt fra de fleste universalhistorier.
Elsker hans pudsige og komplekse personligheder der udfordrer ens moral, på en ikke-moraliserende måde.
Se den! Og forsøg at undgå at læse for meget om den inden! Selvom det måske ikke kan undgås hvis du allerede er inde i et filmforum som det her. hmm...

josephine

Fedt at Pedro Almodóvar og Antonio Banderas arbejder sammen igen. Fed film i bedste Almodóvar stil, den er både spooky, mystisk, dejligt grænseoverskridende og ikke mindst overraskende. Skønt at Banderas er tilbage hvor han startede og høre hans spanske. Han er stadigvæk en meget smuk mand, ældre, men stadigvæk smuk og ægte at se på. Væk fra Hollywoods normer...

Thomas

Jeg var især vild med musikken og plottet.

claus

Jeg elsker Almodóvars film, elsker de skæve personligheder, de farverige billeder og de overraskende handlinger, men efter at ha set hvor mange stjerner de forskellige aviser har givet filmen blev jeg skuffet, jeg syntes modsat JyllandsPosten at det ikke er en af hans bedste film. Temaet som køn identitetskriser, moderbindinger og seksualitetsforvirring som tit er omdringspunkt i filmene er spændende men jeg syntes ikke det fungere i denne film, til tider virker den plat. Den kom desvære ikke ind under huden på mig!

Jonuser/390217

En flot og potent film fra almodova, filmen overrasker ikke men underholder i fin grad og lever op til det den lover. Jeg blev begejstret over filmens eventyrlige udvikling, sårbarheden hos vera og Dr. Robert Ledgards, og de almodova'ske billeder.

Pocauser/644453

Levede efter min mening ikke op til Almodóvars sædvanlige standard.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.