Cookie- og Privatlivspolitik

Aquarius

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en rolig og varm grundstemning, men den indeholder flere scener med eksplicitte skildringer af voksenseksualitet. I en ellers rolig scene, hvor en familie holder fødselsdag, får en kvinde fx pludseligt flashbacks til et værelse, hvor en mand giver en kvinde oralsex, og i en anden scene kigger en hovedperson gentagende gange ind i en lejlighed, hvor man ser en flok nøgne mænd og kvinde, som dyrker sex med hinanden. Det vurderes på den baggrund, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.04.2017
| |
2 timer 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Aquarius
|
Versioner: se alle
2D, Særvsning
|

Det brasilianske drama 'Aquarius' handler om den 65-årige Clara, der er enke og pensioneret musikanmelder.

Clara er den sidste beboer i bygningen Aquarius, som blev opført i 1940erne i overklasse-området Boa Viagem Avenue. Samtlige nabolejligheder er blevet overtaget af et korrupt byggeselskab, som har andre planer med grunden end beboelse.

Den stædige Clara er dog fast besluttet på at blive boende, indtil hun dør, og denne beslutsomhed fører til konfrontationer med grundejerne. Situationen medfører adskillige overvejelser fra Claras side om hendes omgangskreds, fortid og fremtid.

Brasiliansk film er blandt sjældenhederne i de danske biografer, og de seneste, mest kendte eksempler, har været i den hårdtslående boldgade med City of God og Tropa de Elite.

'Aquarius' er et anderledes afdæmpet drama om almindelige mennesker i klemme i kapitalismens grådighed. Filmen kæmpede om Guldpalmen i Cannes og har modtaget en række priser på festivaler rundt om i verden - bl.a. hovedrolleindehaveren Sonia Braga er blevet hædret ved flere lejligheder. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
3.9
4.7

Skuespillere

Skuespillere

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen er lige til at blive godt gammeldags nostalgisk af, men den er samtidig fantastisk smukt og kompromisløst spillet af Sônia Braga ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Når filmen med sin [...] struktur og en del svinkeærinder er uafbrudt pointeret og engagerende, skyldes det dels dens konsekvente, men upåfaldendes realistiske hverdagsstil ..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Med solgyldne billeder og 1970’er-soundtrack er 'Aquarius' en smuk hyldest til stærke kvinder." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Kleber Mendonça Filhos film fanger al varmen i solen og dybden i husets blå varme." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

smuk

Mads

Fantastiske skuespiller der bestemt løfter denne film. Fin lille men langt fortalt historie man idengrad vil få en del ud af.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.