Cookie- og Privatlivspolitik

Vilde Rolf

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
07.02.2013
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Wreck-It Ralph
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I Disney-animationsfilmen 'Vilde Rolf' er titelpersonen Rolf hovedfjenden i et arkadespil, og han drømmer om at være lige så elsket og beundret som sit spils perfekte helt, Fiks-det Felix Jr. Men Rolf er upopulær, for ingen elsker skurken.

Men da der udkommer et nyt, lynhurtigt skydespil med den iskolde og barske Sergent Calhoun, ser Rolf det som sin fribillet til et nyt og lykkeligt liv som helt.

Rolf sniger sig ind i spillet med en meget enkel plan - at vinde en medalje. Men ved et uheld kommer han til at slippe en dødsensfarlig computerspilsuperskurk løs, der snart ikke alene truer spillet, men også alle andre spil i spillehallen. Nu er det op til Rolf at gøre sin fejl god igen og redde dem alle.

Disney står bag denne animerede familiefilm, der nostalgisk inddrager klassiske spilfigurer som Bowser (fra 'Super Mario Bros.'), M. Bison (fra 'Street Fighter II') og Sonic the Hedgehog i små gæsteroller.

Instruktør Rich Moore har tidligere instrueret episoder af animationsserierne 'The Simpsons' og 'Futurama'.

Filmen 'Vilde Rolf' er nomineret til en Oscar for Bedste animerede film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (193 votes)
4.5
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... turen er morsom og vild og vildt morsom. [...] et sjældent frisk pust." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en animeret film, der i både drama og komik kommer tæt på flere af Pixars mesterværker." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Der er fuld fart over feltet, masser af sjove figurer og finurlige detaljer og referencer." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... intelligent, tempofyldt, støjende, sprudlende og visuelt ambitiøs." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... gør for arkadespillene, hvad 'Toy Story' gjorde for legetøjet. 'Vilde Rolf' har det samme overskud og den samme kærlighed til barndommens legesyge." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Filmen er god og ideen er kreativ udtænkt

S. Rico

Den danske version er næsten på højde med den originale. Man skal lige vænne sig til, at det er en anden end John C Reillys, der lægger stemme til Rolf. Ingen kan komme op i nærheden af John C Reillys geniale fortolkning af Ralph. Det er dog primært i starten, at det er et problem. Ellers flyver tiden afsted i denne super underholdende og nostalgiske film.

Wreck-it Ralph er uden sammenligning den bedste animationsfilm i 2012.

Emil

Og rigtig sjov og rørende, sjovt at se alle de klassiske spil karaktere. Filmen har en god ide og handling.

Helleuser/295347

God familiefilm, men noget lang i spyttet. Børnene elskede den - jeg tog en lillebitte lur!

PikaLink91

Okay, jeg tager mit tidligere statement tilbage. Jeg så filmen på DVD sammen med min far, og jeg blev totalt blæst væk! :D Ikke bare syntes jeg at selve ideen med "hvordan der ser ud inde i en arkade maskine" var fedt tænkt, men selve historien var også både kreativ og original! For en gangs skyld så man noget fra skurkens syn, selvom vi som seere ser Rolf som helten, og senere kommer der et plottwist jeg overhovedet ikke havde regnet med. Meget få film eller serier har plottwist der dicideret får mig til at tabe kæbe og sige "WTF!?!" men det formåede Vilde Rolf, og hatten af for det!

Ja, jeg var skeptisk i starten, og egentlig uden nævneværdi grund, udover at jeg havde en fordom med at Disney bare prøvede at lokke flere kunder til med en film om videospil (og hvem ved måske var det også en bagtanke^^'), men ikke desto mindre vist det sig at være en virkelig fedt film som jeg klart ska se igen!

Helena

Jeg så filmen på engelsk, og de engelske stemmer var simpethen bare så skønne og perfekt castet! Har dog ikke set den danske version, men alligevel...

Filmen henter en hel del inspiration fra både Toy Story og især Shrek, men den er alligevel helt sin egen. Den bruger product placement og popkulturreferencer på en totalt skamløs og super underholdende måde, og så er historien og moralen jo bare virkelig søde. Alt føles friskt og jokesene er rent faktisk virkelig morsomme. Man kan tydeligt mærke, at der har været masser af hjerte med i produktionen, og der er virkelig kælet for detaljerne især i det visuelle udtryk, som er fantasifuldt og farverigt - ligesom filmen generelt.

Wayne

At hovedparten af filmen foregår med et lyserødt skær, gjorde det lidt for nuttet til min smag. Men animationerne fejler ingenting, og historien er typisk Disney.

Ideen er original, og det redder filmen - man kan sagtens forestille sig en fortsættelse, som så gerne må forgå et andet sted end Candyland.

Camilla

Var inde at se filmen med mine to børn, dreng på 7 og pige på 10 år.. For vores søn var det en fantastisk film og han har ikke talt om andet end Vilde Rolf, men for min store pige, var det ikke et hit, hun syntes den var kedelig... Så klart en GOD film for de mindre årige....

christianuser/1059758

Synes at den var rigtig god og sjov. Havde min datter på 5 med inde og se den, og hun var også solgt!!
5stjerner herfra.

Jonasuser/387539

God uden at være fantastisk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.