Cookie- og Privatlivspolitik

Beautiful Creatures

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
21.02.2013
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Beautiful Creatures
|

I filmen 'Beautiful Creatures' tæller Ethan ned til den dag, hvor high school er ovre, og han kan flytte langt væk fra sovebyen Gatlin. Hver nat hjemsøges han af mærkelige drømme om en pige, han aldrig har mødt.

Ethan er som besat og føler sig både forelsket og lettere sindssyg på én gang. Da den smukke, sagnomspundne Lena Duchannes dukker op på hans skole, bliver pigen fra hans drømme pludselig lyslevende.

Ethan føler sig uimodståeligt draget af Lena, der har magiske kræfter og derfor skræmmer alle andre. En stærk forbindelse opstår mellem Lena og Ethan, der er som skabt til hinanden, men der hviler en mørk forbandelse over Lenas skæbne, som vil blive afgjort på hendes 16 års fødselsdag - og den nærmer sig.

Den overnaturlige romance mellem Ethan og Lena kan sammenlignes med Bella og Edward i Twilight-universet, men i 'Beautiful Creatures' er kønsrollerne byttet om, så vi oplever den dragende kærlighed fra drengens perspektiv.

Instruktøren Richard LaGravenese har før stået bag 'Freedom Writers' (2007) og ’P.S. I Love You’ (2007), og som de ulykkelige elskende ses de stadig ret ukendte Alice Englert og Alden Ehrenreich.

'Beautiful Creatures' bygger på Kami Garcia og Margaret Stohls ungdoms-bestseller fra 2009 (da. 2010).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (347 votes)
4
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er fine scener, der dog er få og spredte, og Emmy Rossum lyser op som Lenas onde kusine, skræmmeeksemplet på, hvad Lena risikerer at blive. Én god karakter er dog ikke nok til at redde en hel film. Desværre." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "(...) 'Beautiful Creatures' vinder faktisk først og fremmest på kombinationen af en dystert gådefuld stemning og vittige, kløgtige detaljer samt glimrende skuespil - specielt af Alden Ehrenreich og Alice Englert som Ethan og Lena." (Steffen Jungersen)

 • Ekstra Bladet

  "'Beautiful Creatures' befinder sig - trods sine svagheder og lidt for lange spilletid - mange niveauer over de fem Twilight-film. Ikke mindst fordi Ethan og Lena er nogle langt mere interessante karakterer end de renskurede Edward og Bella." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Til al held spiller Alden Ehrenreich og Alice Englert faktisk mere virkelighedsnært som de to unge. I en historie med hoved og hale ville de ligefrem have været en fornøjelse. Nu er de altså i stedet indlagt i en rodebutik af spekulationseffekter (...)" (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

Filmen er overraskende god til at skille sig ud, fra de mange ligende film. Jeg havde forventet at få noget lidt halvtamt, klichéfyldt og uinspirerende. Men jeg synes faktisk den kom med noget anderledes og mere seriøst i sin stil. Karakterne, dialogerne og dilemmaerne var på nogle punkter mere dybe og naturlige end man har set i de fleste andre ungdoms-fantasy.
Det er ikke historien der er original, for det er den laaangt fra - her oplever man intet nyt. Men skuespillet og manuskriptet er mere veludført end forventet. Og humoren er faktisk på et ret godt niveau. Og så synes jeg sydstat-settingen og sproget er vildt befriende! Jeg følte mig godt engageret og godt underholdt.
Castet spiller også en rolle, og de har fået trukket nogle virkelig dygtige skuespillere med. Og så gør Alden Ehrenreich det virkelig godt, han er enormt charmende. Det lover godt for Han Solo-solofilmen.

Wayne

Det mest positive man kan sige om filmen er at handlingen ikke er trukket ud over fem lange film.

Søs

:) Syntes det var en god film, den havde et fin historie, var spændende... Men... Jeg syntes dog den var for nem at forudse hvad der ville ske. -_-'' Savnede lidt mere at blive overrasket... Syntes ikk der rigtig skete noget som rørte mig så vildt.

Ifølge dem der havde læst bogen, så var den virkelig en "downer". Der er jeg glad for jeg ikk havde læst bøgerne, ville have været blevet SÅ skuffet! >.<

Alt i alt en okay film, og ja jeg skal klart se den næste. Jeg håber dog på den vil udfordre én lidt mere. :3

ann toftuser/72558

Efter at have læst alle bøgerne er filmen lidt af en skuffelse med hvis du blot ser film for hyggens skyld er den super sød

Tina

Jeg havde virkelig set frem til at se filmen. Jeg er en store fan af den genre og de mange, som har læst bogen/bøgerne kun har haft roserne ord om bøgerne. Men jeg kunne udfra anmeldelserne se, at man nok skulle se filmen først.... Men jeg har ikke læst bøgerne og jeg blev skuffet afligevel.... Nok mest fordi jeg synes det var de forkerte der havde fået hovedrollerne, især ham.... Skulle han ikke være lækker, charmerende og lækker? Jeg synes der manglet noget, men kan nok først sidde finger på det,når jeg har læst bogen/bøgerne...

frederikke

Syntes bogen var SÅ fantastisk, detaljeret, bedre end twilight og det hele.
Vi har købt filmen i dag, og sidder og ser den, men opgav virkelig efter fem min.
Den matcher kun bogen overordnet, og de fokuserer på alle de forkerte ting, de forkerte detaljer, og filmen har are lavet en fantastisk ting om til noget r*øvsygt!! Hvad tænkte instruktøren dog på? Og så er der scener med som slet ikke har noget med bogen at gøre og som IKKE er vigtigt.
Kan bedre lide BC end twilight, men vil altså hellere se twiligt end BC filmatiseringen...

Vil klart anbefale at se filmen først!! SÅ skuffet.

Katrine-Gurluser/1074860

Fantastisk underholdende, sødt cast, flotte omgivelser!

Katriona

Historien er god men bliver lidt kedelig fordi den minder meget om Twillight. Også er der store dele af historien i bogen som ikke er med i filmen. Jeg ved godt at man ikke kan få alt med når man filmatisere en bog men i Beautiful Creatures ødelægger det filmen og historien bliver alt for rodet. I alt synes jeg det er en dårlig filmatisering af bogen og jeg håber virkelig at 2'eren bliver bedre. Det eneste positive er hovedrollerne. 2 stjerner!

S. Rico

Ethan er herlig charmerende og ikke så renskuret og kedelig, som man ellers tit ser det i teenagefilm. Historien er fængslende langt hen ad vejen, og Lenas familie er et interessant og underholdende bekendtskab.

Desværre ender filmen med at blive lige lovlig lang i spyttet. Og Emma Thompson er ikke nogen særlig interessant eller skræmmende skurk.

The Womanuser/8031

Jeg var kun vild med Viola Davis og Alice Englerts stærke og stolte karakterer. De virkede realistisk, og var utroligt interessante at følge. Resten var enten utroligt sværer at forstå, dumme, grimme,mærkelige, dårligt valgt og meget andet!
Jeg synes bare ikke godt om figurerne, men heller ikke særligt godt om historien. Den twister gevaldigt og er fyldt med talrige mækeligt sammenhængene tidspinkter. Derudover er mange af effekterne grimme at se på. Men på en eller anden måde var filmen stadig interesant -i helhed- og alt i alt endte jeg med at finde den som en god underholdnings film, der faktisk overgår mange film på samme nevo!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.