Cookie- og Privatlivspolitik

Arrival

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorlig og utryg stemning. Den indeholder scener med en mor der sørger over sit døde barn, samt enkelte scener med farefulde situationer. Det vurderes at især filmens atmosfære, med en vedvarende lurende trussel, vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.12.2016
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Arrival
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning, Særvisning
|

I filmen 'Arrival' får jorden besøg fra det ydre rum. Men de mystiske objekter, der er landet rundt omkring på kloden er urokkelige, uforudsigelige og ikke mindst uforståelige.

Udfordringen bliver dermed ikke at forsvare Jorden mod blodtørstige rumvæsener, men at finde en måde at kommunikere med dem på. Derfor sender den amerikanske hær bud efter en af landets bedste lingvister, hovedpersonen Louise Banks.

Men det er ikke blot menneskets evne til at kommunikere med rumvæsenerne, der skal afgøre Jordens skæbne. Menneskeheden skal nemlig lære at kommunikere med hinanden, hvis de vil undgå, at der udbryder en ny verdenskrig som følge af den globale krise.

'Arrival' adskiller sig fra science fiction-film som Independence Day, Pacific Rim og War of the Worlds, da dramaet ikke handler om menneskets konflikt med fremmede rumvæsener men derimod om vores manglende evne til at samarbejde på tværs af landegrænserne.

Den samfundskritiske film er baseret på Ted Chiangs novelle 'Story of Your Life'. Filmen er blevet rost af kritikere i udlandet og har modtaget en Oscar for Bedste lydredigering. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1632 votes)
4.8
5.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Arrival' er i det hele taget smuk, tænksom, bevægende [...], og demonstrerer desuden det vilde spænd, der er i Villeneuves filmiske begavelse." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "'Arrival' forløses som en fantastisk og samtidig dybt menneskelig symfoni." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... en serie [af] spektakulære billeder samt en blændende præstation fra Amy Adams." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Flyv med på en utrolig rejse, der vækker tusindvis af følelser og impulser og instinkter om det at være menneske og eksistere i et stort univers, som vi slet ikke begriber!" (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Det lykkes Villenueve at kombinere sprogforskning med elementær spænding, og det er i sig selv en bemærkelsesværdig bedrift." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Denis Villeneuve har skabt hårdfør spænding i 'Polytechnique', 'Incendies', 'Prisoners' og 'Sicario'. Her springer han ud som en visionær filmskaber." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mallica

En virkelig god film om det fremmede i universet, der bosætter sig på vores jord, og forsøget på, at kommunikere med det.
En virkelig uventet afslutning, der gav og min film-buddy stof til eftertanke efter filmen.

Mathias

En smuk og nytænkende sci-fi film, hvor alt ikke gik op i action og vilde effekter, som det nogle gange er tilfældet med sci-fi film.

Rent visuelt var den en fryd for øjet, og lydeffekterne var fantastiske. Herudover var det skønt at se, hvordan hele vores opfattelse af aliens var vendt på hovedet. Rumskibet havde ikke den klassiske flyvende tallerken form, filmens aliens lignede ikke de små grønne mænd, vi så ofte ser og deres måde at kommunikere på var langt mere interessant end dybe brummende lyde og underlige hvæs.

Jeg synes virkelig denne film revolutionerede sci-fi genren på sin egen stille måde. Det var en smuk fortælling i en smuk indpakning, og jeg var grebet lige til sidste sekund.

Palasse

...efter min mening.

Jeg var ovenud begejstret for denne film. Amy Adams er fænomenal, ærgerligt at hun ikke blev nomineret til en Oscar for denne rolle. Det havde hun fortjent.

Så absolut værd at se.

Alberte

En fantastisk filmoplevelse. Utrolig flot instrueret med gode skuespillerpræstationer. Amy Adams er exceptionel.

Carstenuser/131259

Lidt anderledes sci-fi film end forgængerne.
Flot filmet og god lyd.
Slutningen giver publikum lidt at tænke over.

Kan anbefales at se.

Poul Wegener

Den var spændende nok til at jeg blev fastholdt, de spillede godt, men syntes alligevel at historien var tynd.
Underlig slutning, og hvem havde forestillet sig at nogen skulle komme fra det ydre rum flyvende i en hul sten? :O)

Binh M.

Lyd- og billedsiden i filmen er intet mindre end fantastisk.

Det er længe siden jeg har været i biografen og se en film, hvor jeg blev så overvældet af lydsiden.

Hvis man forventer en actionpacked sci-fi film bliver man nok skuffet.

Regner man mere med at filmen vil minde om District 9 og Gravity, rammer man nok bedre.

Kan varmt anbefales!

ALEX

’Arrival’ havde kørt et godt stykke tid i biograferne, inden jeg fik den at se (så den d. 8/1-2017). Da jeg så endelig fik den at se, blev jeg dog langt fra skuffet. Filmen var nemlig blevet hypet så meget (grundet den havde gået i biografen et godt stykke tid, så de fleste havde efterhånden set den, og snakket om hvor god den er), at jeg var bange for, at komme ud med en jævn skuffelse. Den levede faktisk ikke op til mine ”forventninger”. Ikke fordi at jeg havde forventede noget ekstraordinært, men fordi jeg slet ikke forventede, at ’Arrival’ ville være sådan en fantastisk innovativ og anderledes film.

Den herlige instruktør Denis Villeneuve (som bla. er kendt fra hans film som ’Prisoners’ og ’Sicario’), har instrueret ’Arrival’, med et cast bestående øverst af; Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker og Micheal Stuhlbarg. I filmen bliver lingvisten Louise Banks (Amy Adams) sat på prøve, da jorden pludselig får besøg af flyvende objekter fra det ydre rum. De levende organismer inde i objekterne, ser nemlig ikke ud til at angribe os, men prøver at komme i kontakt med os. Louises store opgave bliver nu, at kommunikere med de fremmede. Men hvordan kommunikere man med fremmede væsner, man på ingen måde deler fælles sprog med?

Fra filmens start er man allerede fornøjet, bare fra billedsidens synspunkt. Igennem hele filmen ser vi flotte billeder, understøttet af lydsidens mysteriefyldte underlægningsmusik. Dermed går de to sider af filmens kunst op i en højre enhed, og drager os godt ind i filmen. Udover det, er der en god jordforbindelse til realisme, som selvfølgelig også river dig med ind i filmen. -Men hvordan ser det ud, når der lige pludselig lander uidentificeret objekter 12 steder på jordens overflade? For ikke at snakke om hvordan kommunikere man overhovedet med væsner et fjernt fjernt sted fra, som man overhovedet ikke kender?

Det mest væsentlige af de to overstående spørgsmål, er det sidste. Det er nemlig hele filmens konflikt; Hvordan får vi kommunikeret med de her væsner? Et spørgsmål filmen besvarer så godt! Et spørgsmål filmen går i dybden med, og der helt grundlægende skaber originaliteten i den her film. En ting med ”alien-invasion-film” (eller hvad man nu ønsker at kalde film, med rumvæsner der kommer til jorden) er, at de tit bare er et spørgsmål om; ”åh nej farlige marsmænd, hvordan får vi dem udraderet!?”. Her skiller ’Arrival’ sig ud, ved rent faktisk at fortælle os hvordan vi kommer i dialog med de fremmede livsformer. Spørgsmålet er selvfølgelig helt bassalt, men bliver alligevel hver gang sprunget over i disse slags film. Udover dens nytænkende idé, er den også levende og udviklende i fortællingen. Sprog og udvikling af et fælles sprog kan måske lyde lidt tørt, men værket forstår faktisk at fortælle en fyldig historie, selvom handlingen måske mest af alt kan lyde som et 2-timers sprogkursus.

En anden milepæl i filmen, er dens hovedkarakter Louise Banks (Amy Adams). Amy Adams er helt klart den der spiller bedst i filmen, og er også den person vi kan identificerer os selv med. Selvom hun er en højtuddannet professor indenfor lingvistik, stiller hun alle de undrende spørgsmål publikum går igennem. Størst er spørgsmålet om at forstå de fremmede væsners kommunikation (samt deres præmis med kommunikationen), men dels også spørgsmålet omkring hvorfor det amerikanske- og andre nationers militær, vælger at håndtere den aktuelle situation som de gør. Jeremy Renner (der spiller rollen som Ion Donnelly), spiller hovedsagligt overfor Amy Adams karakter, og fungere som hendes tætteste person at snakke med. Hans skuespil er udmærket, men en del tilbageholdende i forhold til Amy Adams.

Af negative ting, er der ikke de helt store kritik punkter, udover lige filmens slutning og konklusion. Akterne går glidende over i hinanden, men giver en meget hurtigt og hård slutning. Man kan sige, at den måske føles lidt rushed, og så alligevel ikke. Filmens slutning giver dig som publikum lidt at tænke over bagefter, for at du kan få sat alle brikker på plads (medmindre du har gennemskuet det på forhånd selvfølgelig). Hvilket er en ekstrem god måde at lave film på! De film som man virkelig skal være opmærksomme i, og stadigvæk tænke store dele af plottet igennem bagefter for at forstå filmen, er en fryd at opleve. Noget så komplekst og kreativt, der kræver at seerne giver sin fulde opmærksomhed og tankekraft til skabernes værk. Problemet er bare at filmens afrunding er lidt…”fish out of water”. Slutningen er uforventet, men ikke den form for uforventet der passer ind i filmen. Det er altid godt med en overraskelse lige til sidst, men problemet er bare at filmens form blev lidt snøvlet i dens afrunding, og da det var konklusionen på filmen, er det pænt øv at den slutter sådan. Udover det, var budskabet desværre også at finde meget uoriginalt. Forstå mig ret; filmen som koncept og dens udførsel af ide er en gave, men når man gennem hele filmen ser en spændingskurve stige så flot, forventer man meget mere end hvad man fik.

Som en helhed, er ’Arrival’ en frisk og spændende film, der i veludført og eksperimenterende stil, introducerer publikum til teorier om sprog og sprogforståelse i det universelle perspektiv. Samtidig står den som et originalt værk, der stråler stærkt med sin flotte billedside, med en god præstation af Amy Adams.

Katja

For hun gør det rigtig godt i filmen!

Som i øvrigt er spændende, ret innovativ i forhold til genren.. og umådelig pænt veludført på den visuelle scene!

Movie-fanatic

Her er der skruet ned.......en MEGET vigtig handling, der giver hele filmen balance og troværdighed......for vilde effekter, og græsselige uhyrer! Dog er der ikke skruet helt ibund, for effekterne vil noget her: )

Jeg var lidt tvivlende i starten, men blev vundet i land, bid for bid, da filmen skrider frem. Til sidst sad jeg - som de fleste andre - ude på kanten af sædet, og var tæt på at gnave i mine albuer!

For en kort stund glemte jeg alt om alverdens ulykker, og besynderlige præsidenter, og var fuldstændigt med i denne ret herlige SiFi-thriller, der giver sig tid: )

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.