Cookie- og Privatlivspolitik
Blog: Oscar-kampen er begyndt

Blog: Oscar-kampen er begyndt

I hvilke kategorier er der tættest løb?

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Blogindlægget er skrevet af Simon Holmbjerg Kristiansen.

Med Oscar-uddelingen få dage væk er de fleste kategorier mere eller mindre afgjort. Der er lagt op til, at La La Land måske kan tangere eller endda overgå rekorden for flest vundne Oscars. Der er dog nogle kategorier tilbage, hvor spændingen vil fortsætte helt frem til åbningen af konvolutten natten til mandag.

Fences ©UIP
At 'La La Land' kommer til at dominere og tage top kategorier som Bedste film og Bedste instruktør, hersker der ikke den store tvivl om. Til gengæld er der stor spænding om prisen som Bedste skuespiller. Her er der tæt løb mellem Casey Affleck (Manchester by the Sea) og Denzel Washington (Fences). Affleck har vundet Golden Globe og BAFTA, mens Washington vandt SAG (Screen Actors Guild). Selvom Washington kun har vundet SAG, så hælder jeg imod, at det vil være nok til, at han kan vinde.

Moonlight ©Camera Film
I de andre skuespiller-kategorier er der også spænding om Bedste mandlige birolle. Her står kampen mellem den umiddelbare favorit Mahershala Ali fra Moonlight og Dev Patel (Lion). 'Moonlight' er nok den største konkurrent til 'La La Land', men da 'Moonlight' ikke har de store chancer for at få hovedprisen, så er Bedste mandlige birolle det sted hvor man bedst kan belønne filmen ved at give Ali en Oscar.

Fences ©UIP
I de to kvindelige skuespil-kategorier er der ikke nogen tvivl om, at Viola Davis ('Fences') tager prisen for Bedste birolle. Der burde heller ikke være tvivl om Emma Stone i 'La La Land'. Stone har vundet Golden Globe, SAG og Bafta, hvilket normalt burde indikere en sikker sejr. Men Isabelle Huppert (Elle) er blevet ved med at være en trussel. Huppert er dog en outsider.

Sælgeren @Camera Film
En anden kategori, der stadig hersker spænding om, er Bedste udenlandske film. Min far Toni Erdmann har længe været betragtet som favorit, men det er en komedie, som mange har svært ved at forstå humoren i. Dertil kommer, at den politiske situation i USA har givet Sælgeren vind i sejlene. Asghar Farhadi har fået meget opmærksomhed efter han blev nægtet indrejse. Hvis ikke kategorien havde været så fuldstændig åben, havde den politiske situation nok ikke kunnet give Sælgeren sejren, men det fokus som filmen har fået, har givet den en stor fordel. På trods af det åbne felt har danske Under Sandet nok ikke de store chancer. Hvis det skal blive til en overraskende skandinavisk sejr bliver det nok fra En mand der hedder Ove.

La La Land ©Nordisk Film
Bedste kulisser er en af de kategorier som 'La La Land' kan vinde hvis den skal slå rekorden for flest Oscars. Men det er også et sted hvor den kan blive bremset på vej mod rekorden. Bedste kulisser er normalt en kategori, hvor historiske eller science fiction-film vinder. 'La La Land' falder ikke ind i den kategori. At bruge nutidige kulisser bliver normalt ikke set som lige så imponerende som kulisser, der tager tilskueren til en anden verden. Det kan give Fantastiske Skabninger... og hvor de findes en mulighed for at vinde. Jeg tror dog, at 'La La Land' kan overkomme trenden med film, der foregår i nutiden ikke vinder.

Det var mine bud på de tætteste kategorier. Hvem tror I på i de tætteste kategorier, og tror I 'La La Land' kan slå rekorden på 11 vundne Oscars, som i øjeblikket deles mellem Titanic og Ringenes Herre: Kongen vender tilbage?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas

Nu har jeg efterfølgende set både La La land og Moonlight, og må sige, at det var fortjent at Moonlight snuppede prisen for næsen af La La land... Men det er der nok forskellige holdninger til ;-)

Wayne

at meget var lige som det plejer at være, og så alligevel...

Jimmy Kimmel kan sagtens få genvalg.

Moonlight har bestemt fortjent at vinde - men det havde andre film også.

Det var tydeligt, med de mange "sorte" priser - at akademiet ønskede at sætte en streg over sidste års "hvide" Oscar.

René Munch Nielsen

Det tætteste løb bliver både mellem hovedrollerne og bedste film.

Jeg har stemt på Ryan Gosling som bedste hovedrolle, fortryder dog mit valg, da jeg mener at Casey Afleck er en kending bedre.

Bedste film har jeg stemt på La La Land. En rigtig god film. Men kampen vil jeg tro ligger mellem La La Land og Manchester By The Sea. Men jeg tror med 80 % Sikkerhed at La La Land løber med den.

Jeg håber at Kubo and the Strings eller som den hedder på dansk Kubo - Den Modige Samurai vinder for bedste animation.
Jeg så at Zootropolis vandt en Golden Globe, hvilket jeg er meget imod da jeg ikke mener at den er lige så god.

Viola Davis håber jeg vinder for bedste kvindelige birolle da hun gøre det rigtig godt.

Jeg stemte på Dev Patel for bedste mandlige birolle. Men jeg er lidt i tvivl. Men hvis jeg fik muligheden for at stemme igen så ligger den stadig hos ham.

Jeg må dog sige at jeg faktisk var overrasket over at Ryan Reynolds er nomineret for Deadpool. En rigtig god film, men oscar potentiale ville jeg dog ikke mene.

Hacksaw Ridge burde var nomineret til mere end den er da jeg synes det er en rigtig god film.

Men én ting som mange af filmene har tilfældets er at de fleste er baseret på virkelige hændelser. Mange af dem berørte mig også meget.

Fantastiske film i år.

Segoyuser/116755

Ejjj hvorfor havde jeg ikke læst dit indlæg før jeg afgav min tip 13 stemme, har nemlig ikke fået set Lala land, Fences,Elle , Manchester by the Sea eller Moonlight traf et valg udfra de film har set.

Jeg må gætte da jeg ikke har set film udfra andres skrivelser her og andre steder , njaa afventer i spænding da jeg jo ser filmen i aften! Dermed finde ud af har den en chance.(La la land)Er til musicals.

Lion kunne godt trække en pris, flot filmet, sandfærdig god historie.

Under sandet hvorfor ikke har stemt på den:-)

Har så stemt på Kubo fordi det er fantastisk lavet efter min holdning, ja fik nogen grin i zootropolis ,Vaiana var god, dog var der noget ved Kubo!

Hidden Figures eller Hacksaw Rigde der er noget i disse to film som må give en pris, scener i Hacksaw Ridge under selve kampe, kampen for at vælge være patriot uden et våben i krig!

Håber det bliver en hyggelig aften, må de bedste film vinde!

Kätheuser/419458

Har netop været inde og se denne film, og jeg må give Malene ret, den er ikke god nok til at modtage en Oscar, jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor den er nomineret til alle de priser. Den skulle kun vare 1 1/2 time og ikke 2 1/2 time.
Så kunne man måske kalde den en musical i en meget moderne udgave.

Nico

Har også lige været inde og se den, og jeg syntes at de 2 timer fløj afsted, var faktisk overrasket ved det sidste tidspring, at den allerede var ved at slutte. Har Ikke set de andre nominerede, så ved ikke om den fortjener bedste film, men skuespillet, cinematografien, og musikken er i top, så kan godt forstå hvorfor den er nomineret til 14 oscars.

malene

for bedste film, der er de andre film simpelthen meget bedre end den.
Jeg bryder mig ikke om La La land, selvom jeg er stor fan af både Ryan Gosling og Emma stone, men den er fjollet, tynd handling og ja de flyver rundt på himlen og synger (suk!) Musicals er bare ikke mig!
Krydser fingre for Manchester by the sea og Casey Affleck.

Rasmus/Musen

Oscar er altid en kæmpe pris at få- Og den bør man være rigtig stolt af, hvis man får den.
...
Okay, okay, det er måske lidt ligegyldigt, hvad jeg skriver lige nu. Fordi jeg ser egentlig heller aldrig Oscat-uddelingen alligevel. :-/.

Men blog'en her var spændende nok at læse, og jeg kan ikke få øje på mange fejl i den.
Det ville dog HELLER ikke give nogen mening for mig at give noget bud på årets store vindere, fordi jeg ikke har set EN eneste af ovenstående film i blog'en.

-Alligevel synes jeg, at den der film "La La Land' bliver omtalt så meget, og det er netop DERFOR at jeg tror den slår rekorden for flest priser i år (Mine nærmeste venner snakker i hvert fald om den mere, end jeg troede de ville, :-D).
Så der går min stemme altså helt klart til(Hvis jeg skulle stemme).

Der mangler dog også nogle kategorier i det, som er skrevet i blog'en og de kategorier(Som bl.a bedste animationsfilm) er også lidt sværere at stemme på.

I hvert fald tak for indlægget.
Lad os se, hvem Oscarene går til lige om hjørnet.
;-)

Wayne

Jeg ser altid frem til dine analyser om årets prisuddelinger. I år er jeg stort set enig med dig.

Men selvom jeg virkelig synes godt om La la land, så tvivler jeg på at den kommer til at slå nogen rekord. Det er trods alt ikke alle som er til musical.

Jeg har også større tiltro til Under Sandet, som er mere tilgængelig og dramatisk end de andre. Men lad os se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter