Cookie- og Privatlivspolitik

Alletiders kvinder

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og varm grundstemning. Den indeholder enkelte let dramatiske eller konfliktfyldte scener, hvor hovedfigurerne skændes, er kede af det eller kommer let til skade. I én scene bliver en dreng bevidstløs, og han hastes på skadestuen, hvor hans mor bryder grædende sammen, da han vågner. I en anden scene ser man en kvinde, der græder på et hospital. Da filmen fortælles i et roligt tempo og har en varm grundstemning, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
16.02.2017
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
20th Century Women
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I filmen 'Alletiders kvinder' spiller Annette Bening den enlige mor Dorothea, som skal lære sin teenagesøn Jamie om frihed og kærlighed i 1970ernes Californien.

Som puberteten presser på, vokser afstanden mellem mor og søn, men der er hjælp at hente hos punker-kunstneren Abbie og den rebelske nabopige Julie. Sammen guider de tre kvinder Jamie mod voksenlivet, mens de selv kæmper om at finde en dybere mening med den rastløshed og forbrugerisme, der prægede det amerikanske samfund i 1979.

'Alletiders kvinder' foregår i en tid, hvor Vietnam-krigen er forbi, atombomben er en konstant men abstrakt trussel, og kvinder for alvor begynder at begive sig ud på arbejdsmarkedet.

Selvom hippietiden er slut, nyder den yngre generation stadig godt af den frihed, deres forældre kæmpede for i efterkrigstiden. De drikker og ryger, har sex og tager stoffer uden bekymringer for fremtiden, som står uklar efter et årti præget af forandring.

Mike Mills var sidst aktuel med Beginners, som vandt en Oscar for bedste mandlige birolle. Annette Bening er nu spået til sin femte Oscar-nominering, som bedste kvindelige skuespiller, for sin rolle i 'Alletiders kvinder'. Filmen har i længere tid haft den originale title '20th Century Women'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (40 votes)
4.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'Alletiders kvinder' tilhører Annette Bening. Hun er en glødende, sarkastisk, sårbar naturkraft." (Louise Kidde Sauntved)

  • Jyllands-Posten

    "De tre kvinder i front spiller som altid godt, men det er tydeligt, at de ikke har meget at stille op i forhold til det spinkle udgangspunkt." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "En af filmens store kvaliteter, [er] dens imponerende stemning af noget helt autentisk ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Teenagedrengen Jamie er omgivet af kvinder i dagligdagen. Hans forældre er skilt, og han bor alene sammen med sin mor Dorothea. Nej, helt alene er de nu ikke, for den unge rebelske Abbie bor til leje hos dem, og hans barndomsveninde Julie er konstant på besøg.

Uden en far i sit liv er Dorothea bekymret for, at hendes søn ikke bliver opdraget som en rigtig mand. Hun siger eksempelvis (via voice-over), at for hver dag der går, så kender hun sin søn mindre og mindre. Og hun filosoferer over, at hun aldrig vil lære sin egen søn lige så godt at kende som de jævnaldrende personer, han omgiver sig med.

Hun beder derfor Abbie og Julie om at tage sig lidt af ham og snakke med ham om alle de ting, som en teenagedreng sandsynligvis aldrig vil tale med sin mor om. Det er hovedpræmissen i dette hverdagsdrama, der foregår i Californien anno 1979. Det anden ben i filmen handler om forholdet mellem Jamie og Julie. Det er det klassiske problem med, at den ene part gerne vil mere end blot være venner.

Dorothea spilles overbevisende og med stort overskud af Anette Benning. En præstation der burde have kastet en Oscar nominering af sig, eftersom hun gør det bedre end flere af de faktisk nominerede kvinder. At hun er blevet overset hænger muligvis sammen med, at hendes rolle hverken er en rigtig hovedrolle eller en rigtig birolle. Så hvor skulle hun lige kategoriseres henne?

Selv om der generelt spilles godt, og dialogen er skarp, så er det lidt svært rigtig at føle karaktererne. De er forsøgt gjort nuancerede og komplekse, men dette stritter i så mange retninger, at de i stedet forekommer lidt uvedkommende. Filmen er desuden forsøgt gjort humoristisk med en masse skæve indfald og situationer. Men det meste af det virker konstrueret, og det er desværre kun få gange, at jeg trak lidt på smilebåndet.

Disse to problemer gjorde, at jeg kedede mig en del gennem den første time af filmen. Den sidste halvdel er dog bedre, men engageret blev jeg aldrig. Men ok, når man sætter sig ind i en biograf og er den eneste mand i hele salen, så tilhører jeg nok heller ikke filmens primære målgruppe...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.