Cookie- og Privatlivspolitik

Fantastiske skabninger... og hvor de findes

Tilladt for børn over 11 år
*SPOILERS* Filmen har en eventyrlig og dramatisk grundstemning og indeholder adskillige scener med truende væsner, forfølgelser, bygninger der styrter sammen, panik blandt byens borgere og kampe mellem troldmænd og overnaturlige skabninger. I flere scener dræber et overnaturligt væsen personer, der efterfølgende ses ligge livløse, og i en længere, meget dramatisk scene er nogle af filmens hovedfigurer tæt på at miste livet ved henrettelse. Da filmen imidlertid foregår i et urealistisk eventyrunivers der er velkendt for mange børn, ikke indeholder blodigt udpenslede voldsscener og da ingen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.11.2016
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fantastic Beasts and Where to Find Them
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|

I adventure-filmen ’Fantastiske skabninger… og hvor de findes’ ankommer efter en verdensomspændende rejse Newt Scamander til New York i 1926 for at finde og redde magiske skabninger.

Troldmanden er imidlertid lykkeligt uvidende om den voksende uro i byen, hvor en gruppe af fanatiske ikke-magiske mennesker er opsatte på at udrydde al magi, efter en mystisk skikkelse er begyndt at terrorisere byboerne. Samtidig er Europa blevet efterladt i ruiner af den berygtede, ondskabsfulde Gellert Grindelwald, der er sporløst forsvundet.

Situationen spidser derfor til, da den intetanende Kovalski ved et uheld slipper adskillige af Scamanders magiske væsner løs. Newt må derfor sammen med sine venner finde dyrene, før chefen for den magiske efterretningstjeneste, Percival Graves, gør det.

’Fantastiske skabninger… og hvor de findes’ er baseret på Harry Potter-skaberen J.K. Rowlings opslagsværk af samme navn. Forfatteren skriver selv manuskriptet, og der er planer om at lave fem film i alt om Newt Scamanders eventyr, der spilles af Eddie Redmayne.

Selvom filmen foregår i samme magiske univers som Harry Potter-serien, finder begivenhederne sted ca. 70 år, før drengen med lynet i panden starter på Hogwarts. Indenfor universets fiktive rammer blev fagbogen, som filmen er opkaldt efter, udgivet i 1927, hvor den lynhurtigt blev en bestseller. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4832 votes)
5
4.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er de gode karakterer, det konsekvent gennemførte filmunivers, der myldrer med detaljer, og den velsmurte handling, der får filmen til at virke, som blev der svirpet med en særligt potent tryllestav." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... der er lagt godt i ovnen til et nyt, spændende troldmands-eventyr hvert andet år frem til 2024, og hvis de holder standarden som den første her, er der klart noget at glæde sig til." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "'Fantastiske skabninger...' er [...] en visuel tour de force, og de utallige digitale effekter er simpelthen en fryd for øjet i samtlige 133 minutter samtidig med at de ikke overdøver det udmærkede skuespil, der også bydes på undervejs." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "... jeg [gyser] lidt ved udsigten til hele fem film med Newt Scamander og 'Fantastiske skabninger', men kan på den anden side ikke udelukke, at det hele vil blive bedre og sjovere, efterhånden som præmisserne og persongalleriet bliver etableret." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen er fuld af fantastiske kampe, der ser meget livagtige ud. Det er smukt, når kæmpeørnen Frank får lov at strække vingerne, men generelt er der mere mørke end lys, helt som i de sidste Harry Potter-film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lineuser/508485

Skøn

Camilla

Man går med forventningens glæde, dysser dem lidt ned, vil helst ikke blive skuffet.
Glem det, filmen er virtuel fængendefra start til slut, små detaljer, som man næsten ikke har tid til at se, fordi handlingen kører derud af.
Selve historien er selvskrevet, da det er en filmatisering. Dét gør dog ikke handlingen og sammenhængskraften med Eddie Redmayne dårligere. Den mand er som skabt til at formidler og viderebringe historien, og dens pointer!
Tak for at se et formidabelt skuespild, sårbarheden, den forsigtige og ydmyge tilgang slubrer jeg i mig.

Glæder mig til at se hvad de kommende 4 film bringer af gode stunder...

Arneuser/537370

Absolut en af de bedste film i 2016 - holder hele vejen igennem med fantastiske skuespiller.

Bianca

Det er måske lidt sent at bedømme den, men det skal gøres!
En super flot film! Fyldt med sjove væsner, masser af humor og en parringsdans man bare ikke må gå glip af!
Havde mine reservationer om filmen i den jeg så den, som stor Harry Potter fan. Men den har helt sit eget liv og føler ikke den kommer i klemme nogen steder.
Må bare ses! Også selvom man ikke er fan af Harry Potter.

Line Fallesen Nielse

Efter at have set alle Harry Potter filmende havde både mig og min mand forventet os bedre.
Filmen var flot lavede og vi elsker universet den er sat i men historien falt lidt fladt.

Palasse

Måske var/er det grunden til, at den føltes så langtrukken. Det er ikke altid nemt at skulle introducere et helt nyt univers og nogle nye figurer, og samtidig gøre det spændende.

Filmen var visuelt i særklasse og selvom jeg ikke just kaster alverdens roser efter denne film, så skal jeg være den første til at anerkende den store idérigdom og kreativitet, der gennemsyrer hele dette projekt.

Der var nogle gode sekvenser indimellem, men filmen føltes lang og forklarende, qua mine tanker i første afsnit.

Jeg glæder mig til næste kapitel.

Lestart

Gennemfør god film

Emma Corfixen

Fantastisk!!!

Binh M.

Filmen er fantastisk lavet og bør ses på et stort lærred.

Jeg er helt vild med opdelingen i filmen mellem det sjove/skøre/søde og den mørke del, hvor især Ezra Miller gør det fantastisk.

Jeg synes at den skøre, sære stemning, som der er over Eddie Redmayne og dermed også filmen bliver for meget i filmen, hvorfor jeg ikke har givet filmen super høj karakter.

Mariauser/555755

Dejlig film der er i stil med Harry Potter dog mere voksen og finurlig. Dejlig film som helt klart skal ses igen en dag.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.