Cookie- og Privatlivspolitik

Jackie

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en overvejende sorgfuld stemning. Den indeholder enkelte voldsomme scener, med blodige nærbilleder af en mand der skydes i hovedet. I andre scener ses en chokeret kvinde tilsølet i blod. Da filmen i øvrigt har et roligt forløb, er det under hensyntagen til de yngste i aldersgruppen 11-15 år, at filmen får 15-års grænse.

Se mere på medierådet.dk
12.01.2017
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jackie
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Seniorbio, Babybio, Særvisning
|

Det biografiske portræt 'Jackie' handler om førstedamen Jacqueline Kennedy. Filmen foregår i øjeblikket op til mordet på John F. Kennedy, den 22. november 1963, og de følgende dage.

Jackie forsøger i dagene efter mordet at navigere sin egen og børnenes sorg, alt imens hun er samlingspunkt for en hel nations tragedie.

Her etablerer hun også Camelot-referencen om sin mands embedsperiode.Hun brugte udtrykket, der henviser til den kendte legende om Kong Arthur og Ridderne af det runde bord, i et interview umiddelbart efter præsidentens død.

Natalie Portman, der modtog en Oscar for sin præstation i Black Swan, portrætterer den ærbødige præsidentfrue med præcision og elegance, og det har belønnet hende med en Oscar-nominering. Derudover spiller danskeren Caspar Phillipson John F. Kennedy, og der skulle ikke meget make-up til, før han lignende en næsten tro kopi af den amerikanske præsident. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (206 votes)
3.7
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Pablo Larrain går for forsigtigt til førstedamen til, at interessen for hende – på trods af et godt udgangspunkt – kan holde til en spillefilm på syv kvarter." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Jackie' viser [...] et interessant portræt af stilikonet Kennedy. Men som filmunderholdning er der lidt langt imellem snapsene." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Jackie' er i høj grad Natalie Portmans film, og hendes præstation styrer direkte mod en Oscar-nominering." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen om [Jackie Kennedy] er et foruroligende og dybt begavet stykke filmkunst." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Strengt komponeret og lige så kontrolleret som hjerteskærende spillet af Natalie Portman ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen gør enkens fortælling konkret, og som et vindue på tiden er den interessant, fordi atmosfæren virkelig smager af 1963." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeanett

Vi kender alle historien om mordet på USAs mest kendte præsident. Vi kender også alle hans ikoniske kone, Jackie. Denne film tilbyder dog en ny vinkel - de skæbnesvangre dage omkring mordet, set fra Jackies synsvinkel. Hvordan oplever hun minutterne efter mordet, resten af dage, udflytningen fra det hvide hus (som sker få dage efter) og at fortælle deres to børn (hvor den yngste fylder 3 år efter JFKs død), at deres far aldrig kommer hjem igen. Det er en af de vildeste skuespilspræstationer jeg nogensinde har set og Nathalie Portman blev snydt for en Oscar, da Hollywood i stedet valgte at give den til Emma Stone for LA LA Land. Hvis man har set begge film, så giver dét valg ingen mening.

natashauser/529470

Kedelig og trist film. Desværre. Jeg blev ret skuffet.

Maggie Smith

Øv, jeg havde virkelig set frem til denne film. Men den er virkelig et fejlskud - Portman er fremragende og fortjener at være nomineret til en Oscar. Dog var filmen ikke lige min smag - desværre. Men Portman fortjener 6 stjerner alene.

Wayne

Og uden tvivl en stor præstation af Portman, som også har modtaget en Oscar nomination for rollen.

Normalt ser man kun Jackie Kennedy som staffage til hendes mand, men her prøver man at komme tæt på et stilikon og en førstedame i den svære tid efter mordet på John F.

Jackie havde et farverigt live, også efter begravelsen - og vi får egentlig kun et øjebliks glimt af hvem hun var på det tidspunkt. Spørgsmålet er hvor vigtig filmen er for os som tilskuere - personligt fik jeg ikke så meget ud af den.

Den får dog en lille ekstra stjerne for glimrende design, og Portmans skuespil.

Tanjasl

Natalie Portman gør det godt - rigtig godt endda. Historien er dog begrænset til skyderiet af Kennedy og den efterfølgende uge, hvilket efter min mening er synd. Jeg leder nok efter lidt mere intimitet og mere omkring hendes forhold til sin mand, børn og Robert Kennedy. Hun har igennem sit liv gennemgået flere tab end de fleste - hvordan hun gang på gang har formået at komme sig herover er for mig en mere spændende histore.

S. Rico

Det er nok en god idé at være lidt interesseret i Kennedy familien på forhånd, hvis man skal gå hjem med et stort udbytte af denne film. Inden filmen begrænsede min viden om Jackie Kennedy sig til, at jeg vidste, at hun var gift med JFK. That’s it!

Efter filmen ved jeg nu, at hun var en stolt person, der måtte håndtere en svær balance mellem at skulle takle de mange følelser, som Dallas attentatet i sagens natur må have afstedkommet, og så samtidig bibeholde den lidt følelseskolde facade og rolle, som hun åbenbart var blevet låst fast i.

Det er noget af en præstation, som Nathalie Portman giver os, og hatten af for det. Meget imponerende. Men jeg blev slet ikke revet med, da jeg egentlig ikke finder Jackie Kennedy personen speciel interessant. Det er i den forbindelse vigtig at pointere, at hele filmen foregår i løbet af dagene fra skuddramaet til begravelsen. Dvs. der er ikke tale om en biografisk film, som fortæller hele historien og baggrunden om Jackie. Og så kan det altså være svært for udenforstående at engagere sig i dramaet. 5 stjerner til skuespillet og 2 stjerner til filmoplevelsen - sammenvægtet 3 stjerner.

Marianne

Så kan det da kun skyldes, at hun spiller en for amerikanerne meget væsentlig karakter, for filmen og Portmans indsats var efter min smag ikke noget, der for alvor kunne holde min interesse fangen i filmens 100 minutter - og åbenbart heller ikke flere andre i salen, jeg så filmen i. Sjældent har jeg oplevet et så ukoncentreret publikum i Dagmar.

Jeg ved godt, at Jackie Kennedy talte på den lidt slæbende måde i virkeligheden, og at det ville have været en svær beslutning for instruktøren at se bort fra dette, men jeg havde klart foretrukket Portmans egen stemme.

Klippene mellem historisk materiale og nutidig filmoptagelser fungerede rigtigt godt.

SigneMie

Rigtig god film, der viser den absurde situation, det må være, at være ikonisk førstedame, der både skal håndtere sorg og opretholde eventyret om sin mand. Usentimental portrætfilm til dem, der kan vil se noget andet end en film om et (mode)ikon

Claus

med alt det snak omkring Donald Trump, ville jeg gerne se en film som om handler noget om præsidenten valget. Så jeg valgte at se "Jackie" og ja!! lad os snakke. filmen handler om Fru. kennedy efter at at henses mand bliv skudt dræbt og hvordan hun klare sig føles samt psykeden, hun skal planlække John F kennedy begavelse og flytte alt sine ting ud af det hvide hus..
Først vil jeg sige at Natalie Portman gør et godt stykke arbejde med den rolle hun har fået, hun virker virkelig overbeviste og man føler med hende, men andre gange kan man se halter lid efter. jeg kunne også godt li den gammel måde de have fimet nogle scener på, dog der er også det sidste gode. der er en (sorry to say) det føles som meget høj lyd som ikke virke og men i 2 samt 3 art bliver filmen lang trukket, jeg det er intersandt at høre hvad problemer hun har. men jeg have svært ved at holde interrase, de andre skuespiller er ikke overbevise ud over Natalie som gør sit beste kan ikke give de andre rus.

Så "Jackie" får 3 ud af 6, men jeg går efter alfabet tabene, A+ er det beste mens F der en dårliges, så jeg giver den C-

Sørenuser/459501

Enig - filmen er for lang - hovedpersonen spiller godt (omend enkelte udfald i rollen)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.