Cookie- og Privatlivspolitik

Loving

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo og har en konfliktfyldt grundstemning. Filmen indeholder enkelte scener med lettere dramatisk indhold, som kan virke skræmmende. I en scene vækkes et par midt om natten og føres bort af politiet. I en anden scene påkøres et barn af en bil. Da påkørslen imidlertid ikke er videre dramatiseret og barnet slipper uden men, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
31.08.2017
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Loving
|

Det biografiske drama 'Loving' foregår i Virginia 1958, og handler om den hvide murer Richard Loving og hans gravide, sorte kæreste Mildred.

I al hemmelighed er de blevet gift i Washington D.C., men lykken synes ikke at være sikret for det umage par.

Byens landbetjent får nys om ægteskabet, der ifølge Virginias Jim Crow-love er ulovligt, så han smider dem begge i fængsel og stiller dem et brutalt ultimatum: Bliv i fængsel eller forlad Virginia i 25 år.

'Loving' er baseret på en sand historie om den amerikanske retsag Loving v. Virginia, i en tid hvor raceadskillelse var dominerende i USA.

Raceproblematikken som tema ses i andre film, bl.a. 12 Years a Slave, Selma og Detroit.

Ruth Negga modtog sin første både Oscar og Golden Globe nominering for sin præstation som Mildred.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.5
4

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Jeff Nichols har en særlig evne til at formidle menneskets inderste ved hjælp af blikke og stemninger. Det gør han rig brug af i 'Loving' ..." (Louise Kidde Sauntved)

  • Politiken

    "... folks kamp for kærlighed og frihed uanset hudfarve griber fra først til sidst." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "Sagen har været skildret i en tv-film fra 1996 og en HBO-dokumentar fra 2011. 'Loving' føjer intet til, men den giver et bedre bud på stemningen og sætter følelserne i politisk perspektiv." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Richard bor og arbejder i Virginia i et black community. Han er hvid og kæreste med Mildred, der er sort. Selv om vi befinder os i en periode (1958) og et sted (amerikansk sydstat) med apartheid tilstande, så er Richard så integreret og accepteret af de sorte, at der ikke er en eneste, der advarer ham om, at det nok vil få uheldige konsekvenser at gifte sig med Mildred. Så de drager til Washington DC, hvor de bliver gift og tager herefter tilbage til Virginia for at slå sig ned som ægtefolk. Men den går ikke, for det var simpelt hen forbudt ved lov at gifte sig på tværs af racer i sydstaterne. Så de bliver arresteret af ordensmagten og sat i spjældet.

Resten af filmen handler om deres kamp mod systemet for at få lov til at leve sammen. Filmen er baseret på en sand historie og er overraskende udramatisk. Der er hverken rednecks eller Ku-Klux Clan medlemmer, som overfalder dem og brænder deres hus ned. Det hele ordnes på fredelig vis via retssystemet. Men det er heller ikke et retsalsdrama, for i 99% af filmen følger vi blot Richard og Mildreds hverdagsliv gennem ca. 10 år.

Mildred bliver spillet af Ruth Negga (“the girl in the flower dress” fra Agents of SHIELD), og hun blev Oscarnomineret for den rolle. Det er dog Richard spillet af Joel Edgerton, der stjæler billedet i filmen. Richard er en mand af få ord og ikke den skarpeste kniv i skuffen, og det formidler Joel Edgerton aldeles glimrende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.