Cookie- og Privatlivspolitik

En mand der hedder Ove

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder flere scener af lettere dramatisk karakter, hvor man blandt andet ser en bus, der forulykker med flere tilskadekomne, samt en scene, hvor man ser en mand, der bliver kørt ned af et tog. Den indeholder endvidere flere scener, hvor en mand er følelsesmæssigt ude af balance og forsøger at begå selvmord. Det vurderes på baggrund af disse scener, at filmen vil kunne virke urovækkende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
26.05.2016
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En man som heter Ove
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Seniorbio, Babybio
|

I det svenske komediedrama 'En mand der hedder Ove' er titelkarakteren en gnaven, ældre herre, der har gjort det til sin fremmeste opgave at holde villakvarteret pænt og ordentligt.

Selvom Ove af omgivelserne anses som bitter, har han i bund og grund hjertet på det rette sted og sørger over tabet af sit livs kærlighed. Af samme årsag ser den rigide regelrytter ikke nogen grund til at leve længere.

Men da tingene ser sortest ud, bakker den højgravide, nye genbo, Parvaneh, og hendes familie ind i Oves postkasse i en mislykket parallelparkering. Hvad der starter som dråben, der får bægeret til at flyde over, ender i et uventet venskab til gavn for begge parter.

Feel good-filmen er en af de største biografsucceser i nyere svensk filmhistorie, og med over 1,6 mio. solgte billetter ”hinsidan” overgår det humoristiske drama bl.a. Stieg Larsson-filmene og den beslægtede Den hundredårige. Rolf Lassgård, kendt for sin hjerteskærende præstation i Susanne Biers Efter brylluppet (2006), har titelrollen.

'En mand der hedder Ove' er baseret på en bestseller af Fredrik Backman. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (873 votes)
5
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'En mand der hedder Ove' starter som en sort komedie, men folder sig undervejs ud til en meget større og finere historie, der til tider får en nærmest John Irvingsk poesi over sig ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... var man vild med bogen, så vil man også knuselske filmen om den vrede og rigide misantrop, der bag det bryske ydre gemmer på et hjerte af guld." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'En mand der hedder Ove' har bestemt sine sympatiske sider og sjove øjeblikke, der er bare ikke nok af dem til at fylde små to timer ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det eneste, filmen mangler, er Backmans oprindelige lune, og det er katastrofalt for en film, der skal være netop det." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man klukkelukker lidt, bliver lidt rørt, det er fin feel good-gnavenhed. Surt er sødt." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
allan

Rørende, hylemorsom, eftertænksom. Kan klart anbefales ;)

S. Rico

Inden for et år mister Ove først sin kone og så sit job. Han er en ældre mand og føler nu ikke længere, at han har noget at leve for. Så han beslutter at tage sit eget liv. Men det er ikke så ligetil, for han bliver hele tiden forstyrret. På trods af hans udadtil bryske facon over for andre mennesker, gemmer han nemlig på et stort og venligt hjerte. Så han kan ikke bare ignorere folk, når han bliver forstyrret i sine ”Himmelplaner”.

Da han så møder sin nye nabo, den svensk-iranske Parvaneh, opstår der - efter noget tid - et usædvanligt og varmt venskab. Hun ser gennem hans opfarende ydre og har tålmodigheden til ikke at løbe skrigende væk, når han skælder ud (hvilket han gør tit). Det er venskabet mellem de to personer, der bærer filmen, for de er fantastiske gode sammen. En både meget humoristisk og rørende film.

Wayne

Hvis du hele livet, kun har mødt modstand (på nær en enkelt ting) - så er det måske ikke så mærkelig at du ender som bitter og livstræt.

Ove har rigeligt af årsager til at forlade denne jord;

Hvidskjorterne forfølger ham, hans barndomshjem er nedbrændt, hans far er kørt over af et tog, han bliver fyret fra sit job, mister et ufødt barn og værst af alt; hans eneste lys - hans kone - er død efter sygdom.

Kort sagt tror Ove ikke længere på nogen fremtid - alle hans illusioner er bristet, og selvmord og genforening med hans livs kærlighed. Men ikke engang det magter han.

På mange måder kan man drage parraleller til Clint Eastwoods Gran Torino. Gammel bitter enkemand får nye naboer - og får modvilligt noget nyt at kæmpe for.

Bittersød komedie som nok skal fremtvinge et smil, hos mange.

7/10 - 4/6

Heidiuser/77522

Skønt når filmfortælling både kan være morsom, sørgelig, tragikomisk og livsbekræftende på én gang.

'En mand der hedder, Ove' minder os om at værdsætte nuet, kærligheden og livet, hver eneste dag - mens vi har det.

OG ikke mindst, at det aldrig er for sent at skabe nye varme relationer, når man er åben for det!

Ole

Fantastisk film
Den er varm sjov sørgelig og super velspillet
Et mesterværk der kunne være en skandinavisk udgave af Forrest Gump

Dorte Høghuser/187626

Svensk film om en gammel mand, hans livshistorie og hvordan mødet med andre kan ændre ting og sager :)
Husk kleenex :)

Marianneuser/855633

En tilsyneladende ret kedelig film om en gammel sur mand, men hvor er den så meget mere. En film man ikke så let glemmer.

G-force

Filmen om Ove er både lidt rørende, sørgelig og sjov. En fin fortalt historie, der mindede lidt om "den hundredeårige" hvilket slet ikke gør noget. God film!

Frankuser/244338

Man lærer Ove at kende gennem en masse flash back. Det fungerer rigtigt godt. Og så har den en uventet slutning.

Jomfruen

Jeg havde læst bogen,og den syntes jeg var rigtig god
Der blev grinet meget,og fældet et par tårer.
Filmen holder sig meget op af bogen med de samme karakterer.
Selvfølgelig får man lidt mere dybde i personerne i bogen,men Ove kommer man fint rundt om
Han spilles overbevisende af Lassgård,,der viser gnavpotten Ove,
som et følsomt menneske,der savner sit livs kærlighed.
Heldigvis flytter en familie ind ved siden af,som tør udfordre Ove,
og som åbner op for et hjælpsomt menneske.
Oves barndom og ungdom vises også med forståelse for mennesket bag gnavpotten.
Kendte jo slutningen fra bogen,men måtte alligevel frem med kleenex.
En film med humor og følsomhed

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.