Cookie- og Privatlivspolitik

Hidden Figures

Tilladt for alle
Filmen har et overvejende roligt forløb. Den indeholder dog enkelte dramatiske scener med eksplosioner og farefulde situationer i rummet. Da ingen kommer til skade og filmen i øvrigt har en varm stemning, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
26.01.2017
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hidden Figures
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning, Særvisning m. paneldiskussion
|

Det biografiske drama ’Hidden Figures’ følger tre kvindeelige, afroamerikanske matematikere, der trodser de mange fordomme forbundet med både deres køn og race.

De arbejder for NASA, som såkaldte menneskelige computere, og laver udregninger for de hvide, mandlige ingeniører i forbindelse med rumkapløbet i 1960erne.

Kvinderne stiger hurtigt i graderne, men bliver til stadighed mødt af modstand. Da opsendelsen af rumkapslen Friendship 7 nærmer sig, samt ankomsten af en ny IBM-computer kommer deres matematiske kompetencer i høj kurs, og de må både lære nye teknikker og opfinde en helt ny matematik for at hjælpe den første amerikanske mand i kredsløb om Jorden.

Efterhånden dukker der flere fortællinger om kvinders hidtil ukendte indflydelse i historien op. Tidligere har filmen Niceville behandlet temaet om afroamerikanske kvinder, der arbejdede som tjenestepiger for de rige hvide i sydstaterne.

’Hidden Figures’ fortæller således en vigtig historie om bedrifter i 60erne, der hidtil har været forholdsvis ukendte. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (567 votes)
4.9
4.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Netop de scener hvor Theodore Melfi tør stille skarpt på samtidens køns- og racemæssige problemer står stærkest. Her er der noget på spil. Her har skuespillerne noget at arbejde med." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... i modsætning til diverse andre film om historiske genier [...], hvor opmærksomheden ofte afledes af privat drama, så lader 'Hidden Figures'-instruktør Theodore Melfi blot historien tale for sig selv." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "En vaskeægte feel-good film." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Den er velspillet, velskrevet og selvfølgelig også velmenende, men ikke på noget tidspunkt er den for meget. Den er morsom og underholdende, og så har den både historisk og nutidigt bid." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Hidden Figures' er rendyrket røvcharmerende 'empowerment cinema', som man kalder det, fyldt med styrke ..." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Hidden Figures' har held til at sige noget væsentligt om den racistiske fortid og kampen for ligestilling. Modsat direkte fremstillinger – som [...] 'Selma' (2014) – vælger Melfi en positiv omvej, der lokker strejferne til." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Spidermanuser/166287

Dejlig film, godt underholdt

IWannaBeSedateduser/184940

Flere gange undervejs, måtte jeg knibe mig i armen for at forstå, om jeg virkelig stadig sad og så dette makværk, eller om jeg lå i fosterstilling i en udenlandsk gyde, og var under påvirkning af et æra-definerende dårligt trip.

Birgitte P

Det er ikke bare en film, det er et stykke historie som er utrolig velfortalt og som får en til at knibe sig i armen undervejs. Historien om tre sorte kvinder, kapløbet om rummet, om fordomme og om hurtig skiftende tider. De tre kvindelige skuespillere er meget troværdige og Kevin Costner spiller så godt. Selv Kirsten Dunst er god i sin rolle. En film der fortæller at vigtig stykke historie, som ikke tidligere har været fortalt.
Filmen er baseret på en bog af Margot Lee Shetterly og den udkommer 1. februar på dansk. Normalt ville jeg have læst bogen først, men nu bliver det i omvendt rækkefølge og det bliver også spændende. Den får 5 ud af 6 stjerner. :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.