Cookie- og Privatlivspolitik

99 Homes

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en alvorlig og til tider truende stemning. Den har et hårdt anslag og indeholder en række barske og meget realistiske scener med ulykkelige og desperate mennesker der pludselig sættes ud af deres hjem. I forbindelse med dette ses håndgemæng, skyderier og angste, grædende børn. Det vurderes at filmens realistiske trusselsscenarie, vil kunne virke skræmmende på børn. Under særlig hensyn til gruppen af 11-12-årige får filmen derfor 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
05.11.2015
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
99 Homes
|

'99 Homes' handler om bygningsarbejderen Dennis Nash, der knokler for at få økonomien til at hænge sammen og beholde det hus, hvori han bor sammen med sin mor og ni-årige søn.

Hans hårde arbejde er desværre ikke nok, og en dag banker den karismatiske men iskolde ejendomsmægler, Nick Carver, på døren og sætter familiens hus på tvangsaktion.

Ydmyget, hjemløs og desperat opsøger den unge mand nu ejendomsmægleren for at komme i lære og tjene penge ved at sætte andre familier på gaden. Dennis får hurtigt succes og muligheden for at forsørge sin familie er endelig indenfor rækkevidde. Alligevel kan han ikke få sig selv til at fortælle sine nærmeste om det nye job.

Dramaet '99 Homes' kigger på den økonomiske kamp i den amerikanske underklasse. Spider-Man-skuespilleren Andrew Garfield ses i rollen som Dennis, der tvinges til at sælge ud af sin egen værdighed, mens den beregnende forretningsmand, Nick, spilles af karakterskuespilleren Michael Shannon i en rolle der minder om en moderne Gordon Gekko. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
3.7
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Dramaet er [...] lige kulørt nok efter min smag, og det er egentlig synd, man ikke har styret sig en smule mere. Der er nemlig masser af vedkommende stof i historien om menneskene bag det økonomiske krak." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'99 Homes' beskæftiger sig med et vigtigt og højdramatisk emne. Men filmen har lidt for travlt med at banke det ene drama op efter det andet." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... det havde klædt filmen, hvis den havde turdet at følge kynismen helt til dørs." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Inden Ramin Bahrani smider historie og mennesker på gulvet får han vist, at en tvangsauktion er mindst ligeså så dramatisk som et bankrøveri eller et monster på en villavej." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Instruktør Ramin Bahrani kaster med '99 Homes' lys over et utal af triste amerikanske skæbner, der blev offer for finanskrisen, og filmen er drevet af en stærk medfølelse, der fungerer fint som katalysator." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Filmen præker ikke politik, men viser bare mekanismen - og konsekvenserne. Lærerigt, mens vi bereder os på de næste års sociale centrifugeprogram." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Den første time af '99 Homes' er ubønhørlig. Det gør fysisk ondt på tilskueren at se de chokerede husejere. Så går der lidt mere Oliver Stone i historien, som udvikler sig til et moralsk lærestykke." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men slutter desværre med en nem moralsk udgang, som en lynafleder til en ubehagelig branche.

Der er ingen tvivl om at mange lever godt af andres ulykke - nogle har endda sat det i system. Rick Carver(stærkt spillet af Michael Shannon) ser udelukkende de tvangsudsattes hjem som bokse, som det gælder om at få flest muligt af. Og han har aldrig tjent så mange penge før krisen, som efter.

Dennis Nash (Andrew Garfield) spiller en ung håndværker, hvis hus ender som en af Carver's bokse.

I desperation havner Nash i selskab med Carver, og får en lang række skæbner ind under huden - i starten som håndværker - men langsomt vikles han ind i et større økonomisk spil. Samtidig udvikler han en samvittighed overfor de trængte husejere, som under falske forudsætninger bliver sat ud af deres huse før tid.

Det er langt fra en feel good film, da den behandler en absolut skyggeside om udnyttelse af helt almindelige uheldige mennesker.

7/10 - 4/6

Ivo

Og hvis jeg kan ikke finde en dame til en date så skal jeg alene til biografen..

Seraphineuser/293036

Denne er lidt for realistisk og mavepuster-agtig...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.