Cookie- og Privatlivspolitik

Passengers

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående truende stemning. I mange scener ses personer som er vrede og fortvivlede. En kvinde slår, sparker og truer en mand med et slagvåben. Der er også mange actionfyldte scener, hvor personerne kæmper for deres liv og er i stor fare p.g.a. af ild og kvælning. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da de centrale personer bliver ved med at kæmpe, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
22.12.2016
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Passengers
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Babybio 2D, Seniorbio
|

Science fiction-filmen 'Passengers' foregår langt ude i fremtiden på et stort rumskib.

Destinationen er en fjern koloniplanet, som det vil tage 110 år at nå frem til. Både besætningen og de tusindvis af passagerer er i dvale og vil efter planen nå frem, uden at være blevet et år ældre.

Men noget går galt. Jim og Aurora vækkes 90 år for tidligt af deres hypersøvn, og de to passagerer sætter sig nu for at opklare, hvad der har ført til fejlen. Imens begynder en stormfuld forelskelse at tage form.

'Passengers' har elementer fra både Titanic, Cast Away og et par af Stanley Kubricks film (deriblandt naturligvis 2001: A Space Odyssey), og genremæssigt befinder vi os mellem science fiction og romantik tilsat en del action, drama og humor.

Dermed er der ikke tale om hardcore science fiction, men en bredere form for underholdning, der ikke mindst skinner igennem i valget af hovedroller.

Jennifer Lawrence, klodens vel nok største kvindelige stjerne, og Chris Pratt, der er kendt for sine komiske og charmerende roller i bl.a. Guardians of the Galaxy og Jurassic World, spiller nemlig Aurora og Jim.

Filmen er instrueret af norske Morten Tyldum, der også stod bag Headhunterne og blev Oscar-nomineret for The Imitation Game. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1135 votes)
4.4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Passengers' rummer [...] en smuk visualitet, hvor fantasierne får lov at trække vejret." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... flot, underholdende og elementært spændende [...] krydret med et klædeligt lag humor ..." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'Passengers' er trods flotte billeder undervejs ganske enkelt en ret enerverende oplevelse, der får alt for lidt ud af sit ellers ret åbenlyse potentiale." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "’Passengers’ [er] en vild oplevelse, en afdæmpet, roligt fortalt historie med rig mulighed for at finde ro og plads i det særprægede univers ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Passenger' [fungerer] som en professionelt udført rumromance ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Rammerne om denne science-fiktive kærlighedshistorie bliver flot håndteret af Morten Tyldum ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en flot, men egentlig ret doven film, som kan ses for interessens skyld af genrens komplettister og skuespillernes mest hengivne fans. Det er en skam, naturligvis, for 'Passengers' kunne have været meget mere." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

En rigtig fin film, men et dejligt roligt tempo. Pånær til sidst selvfølgelig, men jeg havde frygtet den ville gå mere amok og blive mere dramatisk, og derfor var det ret positivt.
Jeg kan virkelig godt lide plottet, og det er virkelig interessant dilemma og menneskelig historie. Det ville have været mere interessant med udelukkende fokus på karaktererne og deres følelser og konflikt - og så droppe al den action.

falck_winther

En udmærket sci-fi film med livets dilemmaer sat på spidsen. Absolut anbefalelsesværdig - og amerikansk for alle pengene.

Jeannette

Hvem skulle have troet det ; man går i biffen for at se en science fiction film i den forventning, at der er noget skræmmende derude /en fremmedartet trussel, som der plejer at være i sådanne film ;-). Og i stedet ender man op med en kærlighedsfilm/dramatisk film der sætter spørgsmålstegn ved etik og moral. Ja, hvad kan jeg sige, andet end ; jeg er fan! :-D Jeg er ellers mest til action, men den her rammer noget meget essentielt, og jo mere jeg går og tænker over det, jo bedre kan jeg lide den. Smuk film, god morale og dygtige skuespillere. Kan varmt anbefale den, også til folk der normalt ikke er til science fiction film, da den her slet ikke er som alle andre. Jeg skal i hvert fald have anskaffet mig den på dvd, når den udkommer! :-)

Wayne

Jeg er stor Sci-Fi fan - og der var rigtig mange ting jeg synes om ved Passengers.

Universet, skibet og teknikken er i absolut topklasse - så det købte jeg helt. Jeg synes også at dilemmaet er glimrende. Men jeg savner et ekstra element, som ofte er i Sci-Fi film - frygten for det ukendte, en fjende som uventet dukker op. Det giver ofte rumfilm en ekstra klaustrofobisk dimension.

Når det er sagt så er Chris Pratt glimrende, især i starten hvor han lever som "Palle alene i verden"/"Robinson Crusoe" - og er ved at gå i hundene. Jennifer Lawrence er fin staffage, men mangler efterhånden at bevise at hun er noget særligt som skuespiller.

Slutningen er måske lidt kliché, men er helt fair når man ser filmen som helhed.

S. Rico

Det er lidt tykt, at Jennifer Lawrence karakter ligefrem skal hedde Aurora (Sleeping Beauty). Men bortset fra det så er alt som det skal være. En god tankevækkende historie, der bygges stille og roligt op. Historien, de moralske dilemmaer, og temaet med at se indad på os selv som mennesker kan sammenlignes med en deluxe udgave af nogle af de bedste episoder fra Star Trek. Hertil får vi super lækre sci-fi settings. Man må sige, at rumskibet er virklig flot lavet. Og så spiller Chris Pratt og Jennifer Lawrence begge meget overbevisende.

At sidste akt går hen og bliver temmelig klichéfyldt, kan jeg sagtens se gennem fingre med. For det er udført så gennemført og effektivt, at jeg hopper med på vognen og lader mig forføre. For forførelse er vel essensen af, hvad der er formålet med en sådan sci-fi romance.

Mark

Jeg blev meget positivt overrasket over Passengers. Jeg havde forventet noget ganske andet end det jeg fik, det er nok derfor jeg blev så begejstret for jeg er vild med når en film ikke bare følger formlen men bevæger sig udenfor rammerne. jeg synes virkelig Cris Pratt leverer en mandfolkepræstation som den eneste vågne passager hans ensomhed og dilemma nærmest siver ud af skærmen på en meget flot men også uhyggelig minimalistisk baggrund. Skibet er virkelig flot men alt er minimalistisk (ikke så mange farver, ikke så mange møbler, ikke så mange valg muligheder) jeg synes faktisk den bedste del af filmen er da han er alene på skibet og følge med i hans menneskelige derout og det dilemma han pludselig befinder sig i og de eksistentielle spørgsmål han stiller sig selv.

Jeg vil dog gerne fremhæve Martin Sheens rolle som jeg synes er noget nær perfekt udtænkt og eksekveret. Han leverer den præcise mængde af mystik, medmenneskelighed og robotness der skal til, at vi hele tiden stiller spørgsmålstegn ved ham som karakter. Jeg er vild med de små hints der hele tiden kommer til hans begrænsninger eller mangel på samme.

Jennifer Lawrence er jo tidens helt sikre bud og hun leverer bestemt en igen fremragende præstation men jeg synes personligt Chris Pratt overstråler hende i denne film. Hendes karakter er ganske vidst interessant men for en gangs skyld blegner hun ved siden af Pratt da han har så meget held med at spille forpint lykkelig som jeg nogensinde har set.

Alt i alt en fornøjelig film med et godt plot og nogen gode præstationer.

Emtie

Filmen bygger op til noget meget spændende, men formår at få det fladet ud igen inden det virkelig tager til. Elskede referencerne til the shining, men ærger mig over at handlingen var lidt langtrukket. Elsker Chris Pratt i rollen og han spillede forrygende i det man virkelig godt kunne forstå hans dilemma. Alt action var gemt til de sidste 20 min. til min skuffelse, men det var stadig godt og filmen formåede at slutte på en god måde. Men points for et virkelig smukt skib, flot film, god ide og at filmen sætter fokus på ensomhed, egoisme og næstekærlighed

Batziuser/80299

dyster men spændende film ide. gode skuespiller og flot lavet.

Anne

De har ligesom formået at skabe en speciel stemning med karaktererne og musikken gennem hele filmen, der gør den interessant. Samtidig er den utrolig flot visuelt.

Henriette69

havde ikke de helt store forventninger, men mit sci-fi hjerte var blevet fanget lidt af forfilmen, så valgte at se hvad den havde at byde på. Og blev som sagt positivt overrasket. Syntes på ingen måde den var kedelig eller langtrukken. Er lidt overraskende twist mellem de to hovedpersoner, og så har rumstationen den mest awesome svømmepool, med boble ud i rummet, så det se ud som om de svømmer mellem stjernerne. Sådan en skal jeg have, når jeg vinder i Eurojackpot :) :) :) :) :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.