Cookie- og Privatlivspolitik

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
19.05.2011
| |
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
|

I 'Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand' vender Johnny Depp tilbage til sin helterolle som Kaptajn Jack Sparrow.

Jack er ikke sikker på om det er kærlighed, da han møder den gådefulde Angelica (Penélope Cruz), eller om hun er en ubarmhjertig fup-kunstner, der udnytter ham til at finde den sagnopspundne Ungdommens Kilde.

Da Angelica tvinger Jack ombord på det legendariske skib Queen Anne's Revenge, kommanderet af piraten Sortskæg (Ian McShane), befinder Jack sig på et uventet eventyr, hvor han ikke længere ved, hvem han skal frygte, Blackbeard eller Angelica.

Geoffrey Rush er også tilbage i 'Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand' som den hævngerrige Kaptajn Hector Barbossa.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1114 votes)
4.9
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Forventeligt er filmen for lang og larmende ... men man ville være et skarn, hvis man ikke lod sig underholde af de nok voldsomme, men først og fremmest lystige løjer." (Ebbe Iversen)

 • BT

  "... selvom effekterne endnu en gang er fantastiske, så er det igen den fantasifulde historie og den veloplagte dialog, som styrer skuden." (Henning Høeg)

 • Børsen

  "Det gennemgående problem er ganske enkelt, at vi som publikum er bedøvende ligeglade med, hvem som sluttelig finder ungdommens kilde, da der på intet tidspunkt rigtigt er noget på spil for karaktererne." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... masser af spøjse gags og flot computergrafik. Alligevel sidder man lidt tilbage med fornemmelsen af at have fyldt sig med tørre beskøjter og billig rom forklædt som festmåltid og en vittighed, der er blevet trukket lidt for langt ud." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er som sædvanlig alt for langt, for larmende, for fjollet og i det hele taget for meget. Og heller ikke denne gang til at stå for." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Målt på alt det ydre er 'Pirates of the Caribbean' mindst lige så flot som forgængerne. Men som koncept er der gået McPirat i den. ... Jeg synes, de gustne overlæg og de mekaniske valg i alt for høj grad skinner igennem efterhånden." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  " Kunne man lide de første tre, skal man også se den fjerde film. Der er ikke meget nyt under solen, men Jack Sparrows karisma er stærk og intakt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Desværre må den her film være den dårligste i rækken, jeg havde virkelig håbet på at filmen ville blive meget bedre end filmen nr.3, men sådan skulle det ikke være.
Bevares den her nogle gode sider ind imellem men forsatan hvor jeg savnede noget ved den her film, også nok fordi efter de første 3 film i rækken var gode, kunne denne her få noget frit spil dog at den skulle følges med de andre.
Og så ender det lidt ligegyldigt handling, øv siger jeg bare.

S. Rico

Der har været mange meninger om, hvorvidt det er godt eller skidt, at der startes forfra med en ny historie. De tre første film havde en sammenhængende historie, som godt nok var kringlet, men den hang trods alt sammen. I Pirates 4 er de fleste af de gamle biroller ude, og det var for mig at se fint nok. Historien var ligesom gjort færdig, og nu var det på tide at starte på et nyt eventyr. Og med Ian McShane som Sortskæg burde det kun kunne gå godt.

Det gør det desværre ikke helt. Filmen er for mig at se tynd. Den først del af filmen er fyldt med ligegyldige sværddueller og uinspirerende jagt gennem Londons gader. Senere begynder filmens egentlige hovedhandling, men den er lidt uinteressant, og Ian McShane er aldrig rigtig farlig. Det er derfor svært at lade sig overvælde af filmen, som i stedet blot bliver til almindelig harmløs fredagsunderholdning.

Antaeus

De andre tre film kan opfattes som en lang historie, mens denne film er et enkelt eventyr. Den har alt et pirateventyr skal have pånær kanonkampe og sørøveroverfald til søs.

En navnkundig sørøver bringes i spil, nemlig Kaptajn Sortskæg. Han er en djævel og sådan skal det være. Der ledes efter ungdommens kilde, ofte brugt i eventyr, og det er en historie som fungerer. Og som sædvanlig er der en smuk piratkvinde som har sit at gøre med Kaptajn Jack Sparrow. I eventyret skal vi selvfølgelig sejle over verdenshavene, gå gennem junglen og et af højdepunkterne er de underskønne havfruer. Og få at få lidt krydderi så er det selvfølgelig et kapløb med Sortskæg og Sparrow op imod englænderne som udgøres af Barbossa og besætning og så spanierne.

Historien fungerer og det er meget underholdende med en hel del action. Som sædvanlig har de noget falden-på-halen-komedie, som jeg gerne havde set slet ikke var i nogle af filmene, det havde styrket dem. Jeg er godt underholdt, men den har ikke det der skal til for at komme helt op i de højere luftlag, men god er den og karakteren 4 er præcis det den skal have.

Emil

den mangler noget som de tre andre film havde, men det er lidt træls at Orlando Bloom som Will Turner ikke var med.

CINEMANDRUP

Fjerde skud på stammen om den nok meste kendte pirat af dem alle disse dage: Jack Sparrow. Han sætter sejl mod ukendte horisonter i kampen mod alt godt fra havet, såsom havfruer, Sortskæg, Zombier og ungdommens kilde.

Rob Marshall er ny mand i instruktør stolen til denne nye Pirat film og han har taget ved lære af Gore Verbinski fra de foregående. Stilen er der, stemningen er der, effekterne er der, skuespillerne er der og historien er der, men fungerer det så?

Historien byder på en festbuffet med alt godt fra havet og den står på havfruer med en udsøgt drink af ungdommens kilde. Det er en god historie og den passer perfekt til piratverdenen og jeg føler mig tilstede i filmen med det samme. Når det så er sagt, så står denne lidt ude for de andre tre film, som fungerede som en trilogi, med en sammenhængende historie. Her er et nyt skud, ny historie og uden alt for mange af de ”gamle” skuespillere fra de foregående film.

Castet er næsten helt nyt bortset fra et par enkelte gengangere fra de foregående film, som har store roller i filmen. Johnny Depp behøves ingen introduktion, idet han er manden vi alle vil se i denne film, da han ér hele filmen. Han har ikke ændret sig meget og er fortsat lige så mystisk og utroværdig som han hele tiden har været og karismaen er intakt all the way. Geoffrey Rush er atter genial som Barbossa og så er der en ny pirat på banen: Sortskæg. En karakter (spillet af Ian Mcshane), som kunne have været så rå, sej og uforglemmelig, men desværre falmer lidt i skurkerollen og ikke trænger så kraftigt igennem som håbet. Han karakter måtte for min skyld gerne have været mere mørk og dyster som også ville passe til hans titel Sortskæg.

Action/eventyr: Filmen har alle elementer og ingredienserne for et godt eventyr til søs og det får vi også. Det er visuelt lækkert at fryde sig over og action sekvenserne fungerer rigtig godt. Der kan også proppes for meget ind i en film, hvor det føles som om, at det tager overhånd eller ligefrem er underspillet, som f.eks brugen af ”Zombier” i filmen. At kalde dem zombier virker ikke helt på sin plads når man ser dem. De ligner nærmere nogle med udslæt i overgangsalderen i stedet for kødhungrende hjernedøde typer og der er faktisk ingen af dem tilstede. Tror kun jeg talte to stk. i hele filmen – så er det jo ikke værd at have med, idet de ej heller bidrager eller med noget eller gør filmen mere levende. Jeg syntes dog rigtig godt om brugen af havfruer i filmen, udover at de er gudesmukke selvfølgelig, så passer de fantastisk godt ind i scenariet om pirateventyr og her gav det mening, da det bidrog til historien.

Filmen føles desværre lidt lang og til tider med dialog, som bliver langtrukken, men humoren er fortsat i sin egen klasse – dog ikke så sjov som de foregående film, men stadig seværdig og humoristisk.

3D var ikke et hit i denne film, da det kun var enkelte steder, hvor den gjorde brug af det. Det kunne have været gjort bedre, men havde ikke været nødvendigt med 3D til sådan en film, når filmskaberne ikke engang selv tror på det.

Filmen skal da helt sikkert anbefales til alle med blot den den mindste lyst til eventyr på de syv have. Så længe de kan få Johnny Depp til at iklæde sig piratkostumet, så vil der altid komme Pirates of the Caribbean film og jeg skal med glæde se dem alle. Fjerde film i rækken er meget passende med at den får 4 stjerner herfra.

Maria

Ikke nær så god som de forrige Pirates film. Jeg ved godt de fleste ser Pirates pga Jack Sparrow, men jeg ser dem ligeså meget for de andre skuespillere, som for Johnny Depp, og der manglede bare noget af de forrige tre films hjertevarme i form af Will og Elizabeth. Men den er stadig sjov, Johnny Depp er stadig formidabel i rollen som Jack og så elsker jeg altså bare den baggrundsmusik!

William

Jeg elsker den her film jeg elsker faktisk alle film i Pirates of the Caribbean serien og er glad for at der kommer en 5

The Other Account

Så er fjerde kapitel i piratfilm serien klar. 'Pirates of the Caribbean: I Ukendt Farvand' er i det hele taget en fornøjelse at kigge på, for humoren fungerer herligt, eventyret er opfindsomt og præstationerne fra skuespillerne var tip top. Så jeg må da indrømme at det var et herligt gensyn, desværre ikke helt så overraskende som håbet på. De første femten minutter var helt klart de bedste, at gense Johnny Depp for fuld udblæsning og på flugt fra soldaterne, var endnu mere herligt at se i denne, i forhold til den første film. Men så forsvinder det bedste, så kun det som kunne blive bedre, står tilbage. Øv. For jeg blev meget skuffet efter forestillingen. Mine venner jeg var inde og se den med, blev heller ikke så overrasket som de havde håbet på, og det kan jeg godt forstå. For filmen lider af en slags kedsomhed, specielt på grund af de lidt for mange og afsindigt lange replikker vi støder på. Og det er vist den fejl Rob Marshall har overset. Til gengæld redder Johnny Depp det hele. Han er simpelthen født til rollen som Sparrow, også selvom der er gået fem år siden han sidst gik i pirat kostumet. Jeg savner Elizabeth (Kiera Knightley) og Will Turner (Orlando Bloom), for jeg ville helt vildt gerne se hvad der blev af de to, efter 'Pirates of the Caribbean: Ved Verdens Ende'. Men Penelope Cruz klarede det skam helt fint som den nye pirat Angelica. For med hendes både sexet og farlige holdninger, er hun tydeligvis det hver at holde øje med. Også den kærlighed der opstår mellem hende og Sparrow var seværdigt, for den passede helt fint og ind i handlingen, specielt på grund af de to karakteres affære.

Men den gode stemning forsvinder lidt for hurtigt, og det må have været på grund af at ambitionerne har været for høje. At se den i 3D var heller ikke den store overraskelse. For jeg synes ikke rigtigt, at der var nogle effekter jeg kunne opdage. Men til gengæld var de vilde øjeblikke seværdige. Zombier? Hvorfor skal der være zombier med i filmen, når vi alligevel kun ser to under de to timer, der alligevel ikke får særligt meget plads i handlingen? For det blev jeg også rimeligt skuffet over, specielt på den måde de misbrugte navnet på. Ian McShane er ellers en fremragende skuespiller. Tydeligvis. Men ikke lige i denne film. Jeg fattede skam pointen om at han var en ond og djævelsk pirat, med det forbandede skib Queen Anne´s Revenge, der både kan skyde med ild og fange mennesker med dens reb. Men jeg synes heller ikke at vi for særligt meget at vide om ham og hans skib. De der kanoner der kan skyde ild, var monster seje. Men ikke det hver at glæde sig til at se på, for vi ser kun at der bliver skudt ild én gang, og hvis du er heldig kan du nok også lige se når der bliver skudt ild efter nogle havfruer. Men så er der heller ikke mere legen med ild for den femogtyve ører! Og hvorfor fanden skulle vi se Jack Sparrow´ far i filmen, når han kun er med i ca. 3min.? For det blev jeg i den grad skuffet over. Da jeg ellers havde håbet på at se ham i aktion. Desværre ser vi ham kun sige noget til sin søn, og derefter forsvinde ud i den blå luft. Men en af højdepunkterne og min absolut yndlings scene i filmen, var helt klart den med havfruerne! Hold da helt op, hvor var det dog bare opfindsomt, for det manglede lige ind i et pirateventyr.

Rob Marshall har været god til at skabe en ny historie, eftersom den tredje film sluttede det handlingsforløb etteren og toeren også kørte på. Og jeg kan også anbefale PotC 4 (Pirates of the Caribbean 4), det er dog ikke en film jeg syntes du skal have de vilde forventninger til, for du vil stensikkert blive skuffet over resultatet, hvis du glæder dig lige så meget til filmen, som jeg gjorde! Min vurdering bliver på tre stjerner. Men på grund af en imponerende præstation fra Cruz, de uhyggeligt smukke havfruer, og den dejlige humor vi for foræret fra den charmerende pirat kaptajn, bliver de værste knaster ved filmen, det værd at se bort fra, og alle de herlige og uforglemmelige dele, ender med at redde filmen fra det skuffende hjørne. Jeg er selv stor fan af pirat serien, så jeg kunne ikke drømme om at give filmen mindre en tre stjerner. For den er skam underholdene og seværdig, men den kunne også gøres meget bedre. Og derfor når den aldrig rigtigt op på det niveau de tre første film er oppe på. Desværre!

Frank

Okay film

SMOjr

En fjerde film? Ja hvorfor dog ikke, 3'eren lagde jo alligevel op til flere eventyr. Men var det nødvendigt at lave en 4'er? Nej, egentlig ikke. Et gensyn med Johnny Depp i hans glansrolle som Captain Jack Sparrow er altid en kærkommen begivenhed, men selve filmen og handlingen virkede meget tom og forglemmelig. Det er en skam, især når mange gik og håbede på denne film kunne genskabe noget af magien, der var så meget af i den første film. Men det endte bare med at blive mere af det samme. Den fjerde film i rækken var heldigvis ikke lige så rodet som 3'eren, men virkede desværre ikke til at være nær så ambitiøs. Will og Elizabeth's fravær fra filmen er nu meget rart, især fordi historien kan fokusere mere på Jack Sparrow, som jo er den egentlige årsag til filmenes succes. Stadig flot lavet og spændende til tider, men kort tid efter jeg så filmen havde jeg stort set allerede glemt den igen. Derfor kan jeg det simpelthen ikke blive til meget mere end 3 stjerner herfra. Better luck next time.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.