Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Rogue One: A Star Wars Story

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og actionpræget grundstemning. Der er mange voldsomme kampscener med skyderier, eksplosioner og drab, herunder på flere centrale figurer. Flere scener vurderes at være skræmmende og følelsesmæssigt udfordrende for børn, f.eks. at et barn overværer sin ene forælder blive skudt. Da filmen imidlertid foregår i et uvirkeligt science fiction-univers, og da volden ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.12.2016
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rogue One: A Star Wars Story
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Babybio 3D, Seniorbio 2D, 3D Level 7 m. Intro, 3D Level 7
|

Filmen 'Rogue One: A Star Wars Story' handler om den kriminelle Jyn Erso, der får en chance til, da Rebellerne vil bruge hende til en farlig mission.

Opgaven går ud på at stjæle tophemmelige tegninger over et nyt våben, som det galaktiske Imperium er ved at bygge, og som Jyns far har været ophavsmand til. Sammen med en gruppe udstødte rebeller påbegynder den unge kvinde sit livs største udfordring.

'Rogue One' foregår i tiden før Star Wars fra 1977 men efter begivenhederne i Revenge of the Sith. Flere Star Wars-film, der udfylder diverse huller i sagaen, er på vej (de såkaldte spinoffs), og til næste år udkommer Episode VIII, der er en direkte efterfølger til The Force Awakens.

Jyn Erso spilles af Felicity Jones, der slog igennem i rollen som Stephen Hawkings hustru i Teorien om alting. Hendes far, Galen, spilles af ingen ringere end danske Mads Mikkelsen.

Science fiction-filmen har fået to Oscar-nomineringer i kategorierne Bedste lydmiks og visuelle effekter. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4109 votes)
4.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en ganske solid og spændende science-fiction-film med fængende nye verdener og god bevægelse i billedet. Men den 133 minutter lange film lider også af visse skavanker." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der er Star Wars for alle pengene, guf for enhver feinschmecker [...] selve fortællingen mangler dog lige det sidste 'umph' for helt at komme op ved siden af J.J. Abrams' ’Star Wars: The Force Awakens’." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... skriver sig ind som en af de absolut bedre film i franchisen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "’Rogue One’ har sine kvaliteter som actionfilm. Men den er tydeligvis også nervøs for at være sig selv og at skabe sit eget univers indenfor Star Wars." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er fejende flot, selvom den flere gange mimer den computerspilsæstetik, som universet nu også er sølet ind i." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

 • Weekendavisen

  "Øvelsen går ud på at skabe en ny historie, som på én gang kan stå alene og være en del af et stort univers. Det er præcis, hvad der lykkes i filmen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sofieuser/803782

Jeg er ikke det, man kalder en Star Wars-fan..

Jeg har set Episode 4, hvor jeg kedede mig enormt meget, og så har jeg set Episode 7, som jeg blev virkelig underholdt af.

Men Rogue 1 fandt jeg endnu bedre end Episode 7. Fede one-liners, en fed og varieret sammensætning af skuespillere, nyt og spændende plot, en fed, fed slutning samt Alan Tudyk og Mads Mikkelsen... Ja, jeg elskede virkelig filmen.

Som altid kan man undre sig over, hvor elendige skurkene er til at ramme heltene, men sådan er det i alle Star Wars-film, så det får Rogue 1 ikke et minus for.

Kan klart, klart anbefales!

Jonas

Så fik jeg endelig nået at se Rouge One, og det var jeg bestemt glad for, at jeg nåede. Filmen er en meget anderledes oplevelse, end hvad vi er vant til fra Star Wars-sagaen, og det er i den grad forfriskende. For første gang føles en Star Wars-film nemlig som en regulær krigsfilm frem for rumopera, men der er stadig et godt skud charme og figurer, der er nemme at forholde sig til.

Der er nogle enkelte gode skuespilspræstationer, der er med til at trække Rouge One op. Felicity Jones gør det f.eks. vanvittig godt som hovedpersonen Jyn Erso, der går fra at være ligeglad med alt til håbefuldt og lidenskabeligt at kæmpe for galaksens bedste. Alan Tudyk leverer også god humor som den omprogrammerede droide K-2, og Mads Mikkelsen er virkelig mindeværdig i rollen som Jyns far, videnskabsmanden Galen Erso, der tvinges til at bruge sin hjerne til forfærdelige ting. Udover den nye skurk Krennic er der dog også et par gamle kendinge eller ti med i persongalleriet, og især Darth Vader er i topform i de få øjeblikke, han får lov at slå sig løs.

Filmen er også visuelt imponerende. Planeterne er gudesmukke, og byerne føles mere levende end nogensinde før. Man tager sig også i at blive betaget af Dødsstjernens dødbringende laser, på trods af at vi næsten lige har set en Dødsstjerne i The Force Awakens. Filmen skinner dog i sine velkoreograferede og gennemtænkte actionscener - især filmens klimaks, hvor man virkelig føler for den lille gruppe oprørere og med gru ser dem kæmpe mod overmagten.

Rouge One er dog ikke uden fejl. Der kunne f.eks. have været dykket meget mere ned i forholdet mellem Jyn Erso og Saw Gerrera, en ekstremistisk oprører, som nogle fans måske kender fra Clone Wars-tv-serien. På samme måde kunne man også ønske, at oprørskaptajnen Cassian Andor også var blevet udforsket en my mere. Komponist Michael Giacchino prøver også at give nogle flotte nye fortolkninger af John Williams' ikoniske musik, men man savner stadig de originale temaer. Til sidst er der filmens brug af CGI til at genoplive gamle kendinge fra episode IV. Især i den sidste scene er det tydeligt at se, er der er blevet påklistret et ansigt på en helt anden krop, hvilket næsten ødelægger det følelsmæssige klimaks. På trods af det er Rouge One dog en underholdende og til tider rørende oplevelse, der fortjener enhver Star Wars-fans gunst.

Benji Blaakilde

Ja, jeg fik ENDELIG set Rogue One! Filmen der findes, så Disney kan tjene flere penge før Episode VIII, og så vi får clearet alle plot-hullerne fra den oprindelige Star Wars (jeg nægter at kalde den a New Hope).

Så Rogue One er endnu en Star Wars prequel - bare rolig, den er bedre end de tre andre - og finder sted lige op til Episode IV, hvor en gruppe oprørere skal stjæle planerne til dødsstjernen. Det er basically de første par linjer fra den åbneende tekst fra Episode IV, det er plottet i alt sin enkelthed.

Vi følger Jen Urso, spillet af Felicity Jones, som gør det fint, som sammen med et hold af forskelige personligheder går ind i den her selvmordsmission. Meget af starten af filmen er meget introduktion til alle personerne og det flyder ikke altid lige godt. Vi går fra den ene til den anden planet og mister meget hurtigt overblikket. Tempoet er heller ikke helt i top den første time, da der er brug for meget opbygning til at komme til det det rent faktisk handler om og nogle ting virker lidt overflødige.

Når det så endelig går ned, er det også bare underholdene rumkampe og krig i ordets bogstavelige form. Det føles noget af tiden som en rigtig 2. verdenkrigsfilm - der altså finder sted i Star Wars-universet.

Dog føles filmen også lidt forced (see what I did there), i den forstand, at man kan argumentere for hvor meget vi lige egentlig havde brug for den. Man får den fornemmelse, at man holder fast i alt, hvad man kan lave en nogenlunde historie ud af, og så tjene penge på det. Det er også hvad Rogue One er. Det er en passabel film med en masse nostalgi og nok cool øjeblikke til at man føler sig godt undeholdt.

Det har den så også nogle stykker af. Især en scene, som jeg ikke vil spoile, gav mig bare julelys i øjnene. Og det bringer mig videre til Darth Vader, som alle så i traileren og var mega pumped over. I virkelighedens er han ikke med særligt meget, hvilket lyder som en kritik, men det er et af de punkter, hvor filmen gjorde det perfekt. Der var lige nok af ham og ikke for meget, det var lige tilpas, og det gav plads til den nye skurk Krennic, som jeg synes var super god. Han var et totalt røvhul, men man følte også lidt med ham en gang i mellem, over hvordan han bliver behandlet af hans chef - og hans chefs chef.

Trods alt, var Rogue One fin. Var den super nødvendig? Nah. Morede jeg mig? Ja, det meste af tiden, og det er det vigtigste for mig. Og den sætter ikke op for nogen efterfølger man skal vente to år på, da dens efterfølger lidt allerede er lavet, og det er jo egentlig også meget befriende. Den lykkedes også rigtig godt med at filtre ind i den oprindelige Star Wars og efter at være gået ud af biografen får man også mega meget lyst til at sætte Episode IV på.

Karl

Ret fed film

Ella

Filmen er rigtig flot lavet. Den indeholder en del gode ting, men alt for lang. Filmen bliver først rigtig Star Wars den sidste halve time desværre.

Ianuser/319665

expected more a little like this review!

Anne-Sofie

Jeg elsker denne film <3
Den eneste lille ting er at på denne tidsperiode kunne stormtropperne ikke ramme ;)

Christineuser/149508

Vi er mega STAR WARS fan... Og vi glædet os meget til at se denne spin-off.

Men for at være fuldstændig ærlig var den r.. kedelig. Vedkommende på sædet ved siden af os, faldt faktisk i søvn og sad vitterligt og snorket.... (Det siger alt)

Selve historien var faktisk god nok, men det gik bare alt for langsomt og det var slet ikke nok gang i den..

Som der er blevet skrevet længere oppe i kommentarfeltet, så var anden del klart den bedste.. Men slet ikke nok til at redde filmen. Først i slut-slåskampene/ den actionfylde del af filmen, kom der lidt gang i den.. Dette var måske de sidste 30 minutter. Men af en film der vare 3 timer, er det ret lang tid at sidde og kede sig inden der sker noget..

Vi gir filmen 2 stjerner.....
1 stjerne for selve filmen, - og det er kun fordi den kom lidt op i gear i slutninger.

Og 1 stjerne til Mads Mikkelsen..

Christineuser/149508

Hahaha - Den føltes om 3 timer lang - men filmen varet rent faktisk kun 2 timer 14 min...

Martin S

Sorry men du er ikke en ægte fan hvis du ikke kan lidt filmen.

Gætter på du er født efter 1983?

Så kan man ikke være ægte fan

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.