Cookie- og Privatlivspolitik

X-Men: Apocalypse

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget stemning. Den indeholder scener med truende væsner, voldsomme ødelæggelser, uhyggelige forvandlinger, samt mennesker der skades eller dræbes på brutal vis. Da filmen foregår indenfor en velkendt ramme i et urealistisk science fiction univers, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.05.2016
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
X-Men: Apocalypse
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Level 7 - 2D, Level 7 med intro - 3D, First Class - 2D, Babybio - 2D, Seniorbio - 2D
|

Filmen 'X-Men: Apocalypse' foregår i 1983, hvor mutanten Apocalypse genopstår efter tusinde af år for at få menneskeheden til at tilbede hans race som guder.

Apocalypse har eksisteret siden det antikke Egypten og er den første og mægtigste af alle mutanter. Ved at akkumulere kræfter fra andre mutanter er han blevet udødelig og nærmest uovervindelig, og hvis mennesket ikke underkaster sig, er der kun én udvej, udslettelse.

X-Men-holdet, ledet af Professor X og Mystique, må nu træne en gruppe af nye unge X-Men for at stoppe deres værste fjende hidtil. Samtidig vender den desillusionerede Magneto tilbage for endeligt at få mutanterne gjort til overherrer.

'X-Men: Apocalypse' er det nyeste kapitel om de talentfulde superhelte og markerer den ottende film i serien. 'Apocalypse' er desuden den sidste film i den nye trilogi, der startede med X-Men: First Class, og vi præsenteres denne gang for det unge hold, der skal overtage franchisen fremover.

Bryan Singer, som både instruerede den første film og det seneste indslag, X-Men: Days of Future Past, er tilbage bag kameraet, mens James McAvoy, Michael Fassbender og Jennifer Lawrence får selskab af nye navne som Oscar Isaac, Tye Sheridan og Sophie Turner (Game of Thrones). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (863 votes)
4.4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... faktisk en udmærket film, så længe der ikke tænkes for meget undervejs eller bagefter." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Et stort budget kan købe sig til hotte filmstjerner og alverdens special effects, men den gode og forførende historie, der skal få løjerne til at hænge sammen, er en udfordring som penge ikke altid har svaret på." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Stor filmkunst er det muligvis ikke, men toptrimmet underholdning af den mere begavede slags er vel heller ikke at kimse ad. Vi napper gerne en mere, tak." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Den er voldsommere og mere storladen end forgængeren, og kampscenerne er uovertrufne, men den mangler – trods sin morsomme 80’er-setting – noget af den humor og verbaleschwung, som kendetegnede 'X-Men: Days of Future Past'. Og det er ærgerligt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Smæk for skillingen får man i Marvel-film, og med X-Men igen for fulde, jordrystende computerkræfter." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Fantastisk skurk

Batgirl.

Spoiler Alert.

I nogle tilfælde kan jeg gå med til at de skifter personens udseende ud med et andet. Men lige her havde jeg håbet de havde beholdt hans originale. Men de har så også gjort ham stærkere på tre punkter. Han kan teleporter og med andre. Han kan Booste Mutanters evner til at blive stærkere. Ligesom en symbiot kan han overtage vedkommendes krop og evner. Apocalypse er den type der giver ordrene som en eller anden mafia boss og lader sine håndlanger klare det beskidte arbejde.

Det her er Marvels svar på The Mummy og hvis man virkelig vil dykke ned i hans Origin så anbefales det at man læser X-Men The Rise Of Apocalypse. I tegnefilms versionen kunne Apocalypse vende tilbage så mon ikke også det kan lade sig gøre her. Ellers er det noget spild af en god Karakter.

Hozan

Ok, men ikke den bedste.

Hozan

Ikke den bedste, men den var ok. Historien var... Fint.

Nikolaj

Jeg kan godt lide X-men serien, de har deres svage, men så sandelig også deres bedste. Især de 2 sidste hører blandt de bedste inde for genren. Forventningerne var ret høje til den her, selv uden at have de bedste anmeldelser, forventet jeg ikke en ringe film. Desværre blev det sådan. Jeg ved ikke, hvad er værst i den. Effekterne og musikken braser afsted, og formår ikke at give plads til at være interessant. Effekterne er ikke dårlige, men hellere ikke helt gode, og når der er så meget af det, bliver man en smule træls.

Filmen består også af et hav af sentimetale close-ups, masser af slow-motion, flere hurtige replikker og vildt mange easter eggs til andre film i serien. Det kan fungere en enkelt gang eller to, men når det sker hele tiden, ser jeg ikke noget godt ved det. Skurken er bestemt hellere ikke god, det er ikke rigtigt nogle af karakterene i filmen. Og det bliver meget rodet, masser af karakter kommer med uden nogen stor betydning, ellers er det kun for at skulle bringes videre i en ny kommende X-men film. Men jeg savner en selvstændig film, og jeg havde ikke regnet med at Bryan Singer(Som jeg synes er en dygtig instruktør)Vil komme frem med et så stort bras som dette. Eneste lyspunkt er Michael Fassbender, som formår at skabe noget fint i en ellers ligegyldig karakter-optræden. Det er ikke stor filmkunst, det havde jeg måske hellere ikke regnet med på forhånd, men den glemmer det vigtigste, og det er, at den heller ikke underholder, hvilket man burde forvente i en superhelte-film. Der er heldigvis andre, som har fået nået større glæde af den end jeg, og herligt for dem. Men jeg ender desværre med kun, at give den 2 stjerner.

Yasmin

Jeg synes denne film lagde et super godt grundlag for Phoenix historien. Jeg håber vi når at se hende udvikle sig inden hun bliver til dark Phoenix da hun er en del ældre da det sker.

Derudover nød jeg at se karakteren som unge. Der var mange sjove små fede Easter eggs som star wars oh MJ jakken. Der er ingen tvivl om at Brian Singer har respekt for både karakteren og deres fans. Lidt forudsigelig storyline hvor jeg måske hellere ville se mere karakter udvikling. Filmen var smukt udført og virkelig en fryd for øjet.

5/6

PIAuser/710723

Jeg er glad for de fleste andre X-men film, men denne virkede som en dårlig blanding af Indiana Jones, the Mummy, og så en smule X-men..

Julie

X-men Apocalypse er en god film, dog en smule langtrukken i sidste ende, men fedt at se hvordan Jean blev til og Sophie Turner gjorde et fantastisk job. Samt er jeg helt vild med det humoristiske indslag af Quicksliver hvor der rigtig er kræset for de små detaljer han gør. Filmen ligger helt klart op til at der kommer en mere og det synes jeg er fedt.

Malene user/1028114

Denne film kan ses på fra mange vinkler, men hvis man er lidt af en nørd, når det kommer til x-men universet, så kan den enten være en super god film eller skod.
i mit tilfælde vil jeg sige, at den er super god! jeg elsker den! effekterne er gode, skuespillerne er gode - nogle bedre end andre, men sådan er det jo.
handlingen var måske en smule langtrukken for nogle, men det gør overhovedet ingenting, når man er en nørd/filmelsker som mig.

alt i alt - en super god film! se den!

Wayne

Det var med ret lave forventninger jeg satte mig til rette for at se Singers nyeste X-Men epos. Jeg havde med vilje ventet et par måneder, og mange gange udskudt det.

Forfilm gav indtrykket af et kæmpe slagsmål (og smadring af bygninger og monumenter fra værste CGI fabrik), når de er værst - som i Man of Steel, Transformers og Avengers.

Det findes også i filmen - men slet ikke i det omfang som jeg havde frygtet.

I stedet fik vi lagt flere lag til i X-Men's oprindelseshistorie, hvor meget fungerede - og også en del var mere tvivlsomt.

Spoiler;

Det er svært at sluge at Jean Grey allerede så tidligt transformerer til Phønix - og så bare lader det ligge i flere år bagefter.

Singer navigerer også i besynderlige cirkler med sine hovedpersoner, som skiftevis elsker og hader hinanden. Ja det forklares hvorfor - men skiftet er næsten for nemt.

Apocalypse er en spændende skurk, som man kunne være gået endnu mere i dybden med - det ville have gjort gode ting for filmen.

Men rart at fokus var et andet sted, end verdens direkte undergang. Jeg kunne godt have undværet Jennifer Lawrence's Hungergame rolle, helt til slut i filmen - den var lidt for tydelig.

Og hvorfor var Wolverine overhovedet med i filmen? Når vi nu får slægtsskabet mellem Magneto og Quicksilver forklaret - hvor er så Scarlett Witch, hans tvillingesøster?

Men alt i alt en fin visuel oplevelse, som frem for alt overraskede positivt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.