Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Rogue One: A Star Wars Story

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og actionpræget grundstemning. Der er mange voldsomme kampscener med skyderier, eksplosioner og drab, herunder på flere centrale figurer. Flere scener vurderes at være skræmmende og følelsesmæssigt udfordrende for børn, f.eks. at et barn overværer sin ene forælder blive skudt. Da filmen imidlertid foregår i et uvirkeligt science fiction-univers, og da volden ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.12.2016
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rogue One: A Star Wars Story
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D, Babybio 3D, Seniorbio 2D, 3D Level 7 m. Intro, 3D Level 7
|

Filmen 'Rogue One: A Star Wars Story' handler om den kriminelle Jyn Erso, der får en chance til, da Rebellerne vil bruge hende til en farlig mission.

Opgaven går ud på at stjæle tophemmelige tegninger over et nyt våben, som det galaktiske Imperium er ved at bygge, og som Jyns far har været ophavsmand til. Sammen med en gruppe udstødte rebeller påbegynder den unge kvinde sit livs største udfordring.

'Rogue One' foregår i tiden før Star Wars fra 1977 men efter begivenhederne i Revenge of the Sith. Flere Star Wars-film, der udfylder diverse huller i sagaen, er på vej (de såkaldte spinoffs), og til næste år udkommer Episode VIII, der er en direkte efterfølger til The Force Awakens.

Jyn Erso spilles af Felicity Jones, der slog igennem i rollen som Stephen Hawkings hustru i Teorien om alting. Hendes far, Galen, spilles af ingen ringere end danske Mads Mikkelsen.

Science fiction-filmen har fået to Oscar-nomineringer i kategorierne Bedste lydmiks og visuelle effekter. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4038 votes)
4.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en ganske solid og spændende science-fiction-film med fængende nye verdener og god bevægelse i billedet. Men den 133 minutter lange film lider også af visse skavanker." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der er Star Wars for alle pengene, guf for enhver feinschmecker [...] selve fortællingen mangler dog lige det sidste 'umph' for helt at komme op ved siden af J.J. Abrams' ’Star Wars: The Force Awakens’." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... skriver sig ind som en af de absolut bedre film i franchisen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "’Rogue One’ har sine kvaliteter som actionfilm. Men den er tydeligvis også nervøs for at være sig selv og at skabe sit eget univers indenfor Star Wars." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er fejende flot, selvom den flere gange mimer den computerspilsæstetik, som universet nu også er sølet ind i." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

 • Weekendavisen

  "Øvelsen går ud på at skabe en ny historie, som på én gang kan stå alene og være en del af et stort univers. Det er præcis, hvad der lykkes i filmen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dennis

Nu ser man en sammenhæng med de andre film i serien filmen var super god

gitte

Kan varmt anbefale denne film til alle der bare må se Star Wars universeret ;)

Claususer/936901

Jeg bliver simpelthen nødt til at komme ud med denne kontroversielle udmelding:
Rouge One er efter min mening en bedre film end the Force Awakens!!
Det er en historie, der giver mere mening at fortælle i forhold til resten af sagaen. Den er mere sand mod lore. Plottet giver god mening for hele sammenhængen af StarWars. Den er bare mere troværdig rent logisk for mig. Den er ikke bare en nostalagi kopi a la Force Awakens "Åh nej, vi besejrede alligevel ikke imperiet helt og de er stadig de stærkeste og nu har de igen en ny dødsstjerne og vi havde ikke set det komme, at der ville ske det samme for vores jedi barn, som det skete for Anakin og det så vi ikke komme og nu taler ingen af os sammen mere og dødsstjernen er stadig nem at sprænge i luften og storyline er det samme, men alligevel har vi ændret på noget af lore i stedet for at tage udgangspunkt i de eksisterende væsener i verden".

Anyway, siden the Force Awakens er den hellige gral for de fleste af jer, må jeg bare sige dette: Rouge One er en sindssyg fed film og er man StarWars fan vil man elske den uanset hvilket forhold man har til Force Awakens. Den er helt klart de originale film værdig, efter min mening :) Elsker den film :)

Gormuser/948370

kan anbefales

Mortenuser/630668

Ok film udenfor den oprindelige serie. Dog skæmmet af en elendig 3D oplevelse. Ude af fokus, til tider sløret, hakkende og selv underteksterne havde ofte slør. Går helt sikkert efter 2D version næste gang. Havde endda brillerne af et par gange og se om de skulle "tændes", men det skal de selvfølgelig ikke.

Claususer/936901

Jeg så den også i 3D og den fungerede upåklageligt. Men jeg sad også lige i midten af en Tom sal. Ved ikke om du har siddet for højt eller lavt eller for meget til siderne, da dette kan give problemer med at få de to billeder til at samle sig, når man ser 3D. Det ses nemlig tydeligt, hvis man har 3D derhjemme og bevæger sig ud i dårlige vinkler ift. skærmens centrum.

Mortenuser/630668

Vi sad stort set lige i midten af salen, så det var ikke derfor...

Rasmususer/940178

Jeg det var en rigtig god film, der levede helt op til mine forventninger om hvor flot den skulle være, men jeg har dog svært ved at grunden til selve filmen, hvorfor man mente den var nødvendig at lave, derfor kan jeg ikke give topkarakter.

Claususer/936901

Den fortæller jo den skrevne forhistorie til de originale film og jeg synes den formår at være bindeled mellem overgangen fra StarWars 3 til 4.
Alene fungerer den selvfølgelig ikke, men den bliver god i kraft af de andre film, som en del af en større storyline.

Brian Bak

Hvis i spørger mig.. Super

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.