Cookie- og Privatlivspolitik

Klassefesten 2: Begravelsen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundtone og i lange passager en seksualiseret tematik og sprogbrug. Desuden indeholder den enkelte lettere dramatiske scener. Her ser man flere gange folk, der kommer ud for uheld, bliver forfulgt eller kommer til skade på anden vis. I flere scener drejer komikken sig om pinlig optræden i forbindelse med nøgenhed eller seksualitet, fx ser man en mand, der giver en kvinde oralsex, man ser en død mands penis, og man ser en kvinde, der sidder fast på en mands penis, efter at de har dyrket sex. Det vurderes, at scener som disse kan virke voldsomme og grænseoverskridende på mindre børn. Da det hele foregår inden for en komisk ramme, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende for børn under 11 år

Se mere på medierådet.dk
06.02.2014
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Klassefesten 2 - Begravelsen
|

Filmen 'Klassefesten 2: Begravelsen’  handler om de tre venner, Thomas, Andreas og Niels, der er samlet igen, for at fejre Thomas’ polterabend, blandt andet sammen med deres rige, smarte ven Torben T.

Thomas er frustreret, fordi hans seneste album bliver slagtet af anmelderne, Niels bliver frustreret, da han finder ud af, at Torben T. har knaldet hans kone, og Andreas er lige så frustreret over singlelivet, som han var i etteren.

De kommer dog først rigtigt i problemer, da Torben T. dør under den vilde polterabend, og de tre venner skal nå både begravelse og bryllup. Det lyder måske tilforladeligt nok, men når det er netop disse tre fyre, der er tale om, findes der ingen grænser for, hvor galt det kan gå.

'Klassefesten 2: Begravelsen' følger op på kæmpesuccesen fra 2011, hvor Anders W. Berthelsen, Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus spillede hovedrollerne i historien om tre midaldrende danske mænd og deres eskapader op til og under en genforening af deres folkeskoleklasse.

På den måde gør Klassefesten-filmene The Hangover-trilogen kunsten efter og viser, at der er rigeligt med liv på den anden side af det faste parforhold og kernefamilien.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1073 votes)
4.7
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Ingen tid spildes i fortsættelsen, der er proppet til randen med høj, lav og plat humor." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "For at være med på hvor-pinligt-kan-det-blive-filmene skal man kunne se charmen i fjolleriets pointeløshed. Man skal elske at krumme tæer." (Jan Eriksen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en anelse mere vellykket end etteren." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en ufarlig folkekomedie, der slet ikke er så fræk, som man nok har tænkt, at den skulle være. [...] Alligevel er de mange tosserier i 'Klassefesten 2 - Begravelsen' kilde til megen morskab." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Klassefesten 2 - Begravelsen' er en dansk forsigtigpeterkomedie, der er professionelt eksekveret og småborgerligt udtænkt i alle detaljer." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Signe

Jeg synes den var god i starten, men så blev den meget langtrukken hen af vejen. Synes de gjorde et godt stykke arbejde til at få det hele skruet sammen med humor selvom det hele i bund og grund omhandlede en begravelse.
Måske er det fordi jeg lige har været til en begravelse at jeg havde det lidt specielt med at se filmen, men det er noget vi alle kommer til at opleve i livet i guess. Den begravelse de skulle til virkede godt nok også uorganiseret haha.

Men 4 ud af 6 stjerner herfra!
Se den!

Casper

Sjældent overgår 2'er i en filmserie 1'eren. Men jeg synes faktisk vi er der henne ad denne gang. Utrolig underholdende og sjov dansk film!

Johanuser/1481364

En af de sjoveste film jeg længe har set. Sjove scener hele vejen igennem. Jeg har sjældent grint så meget. Et polterabend, et bryllup, en kirke og en lokal bedemand - kombineret med alkohol i lange baner. Fantastisk sjovt mix, som resulterer i et godt bryllup og en begravelse, hvor der bliver givet en usædvanlig godafsked med den afdøde.

Nikolaj

At slutningen er lidt halv-dårlig efter min mening, så må jeg indrømme, at jeg fandt den bedre skruet end den første. Jeg synes faktisk, at den var rigtig morsom. Om det er set mange gange før, kan godt være. Men jeg fandt den stadig ret sjov og lidt original. Den får 4 stjerner herfra!

Wayne

Dansk folkekomedie, når det er bedst.

Ikke at det er en kvallitet i sig selv, at det er en folkekomedie - men vi har lært hovedpersonerne at kende, og det gør alting nemmere; Berthelsen, Kopernikus og Lyby har styr på deres roller og udbygger dem i forhold til første del.

Om folkekomedien holder er altid en hårfin ballance - men den holder her, hvor det ikke kun er tre drengerøve som forsøger at gribe den sidste rest af ungdom.

kimuser/808165

andet er der ikke at sige

Bittermususer/99814

Meget bedre end den første! :)

Maria

Ret plat men hylende morsomt gensyn med trioen fra 1'eren. Se den, hvis du trænger til et godt grin :-)

Nikolaj

Klassefesten 2 var ikke en film jeg forventede meget af. Jeg blev dog positivt overrasket. Trods en overflod af "under bæltestedet-jokes" og platte bemærkninger blev der tid til at få skruet nogle virkelig lårklaskende øjeblikke sammen

Jakob P.

Denne film var faktisk meget god, og den går fint som en okay komedie. Jeg var i hvert fald underholdt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.