Cookie- og Privatlivspolitik

Iqbal & superchippen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og venlig grundstemning. Enkelte scener præges af spænding og dramatik, og i én langvarig scene tages en bange og skrigende pige til fange af to forbrydere, og hun er længe i fare for at falde ned fra et stillads i en stor smeltedigel. Da filmen forløses positivt, og da hovedfigurerne er stærke og handlekraftige, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
15.12.2016
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Iqbal & superchippen
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Den danske familiefilm 'Iqbal & superchippen' er baseret på Manu Sareens populære bogserie om Nørrebro-drengen Iqbal Farooq.

Iqbal og Sille har været naboer i Blågårdsgade, siden de var små, men nu skal gaden jævnes med jorden som del af et byfornyelsesprojekt.

Det er Æselmand og Svinet, der står bag foretagenet, og vennerne finder ud af, at det i virkeligheden er et skalkeskjul for at få fat i den olie, skurkene har fundet under vejen.

Så finder Iqbal en superchip med magiske egenskaber og sælger den til Æselmand og Svinet i håbet om, at de til gengæld vil lade ejendommen stå. Men banditterne snyder ham, og nu må Iqbal, Sille og lillebroren Tariq tage kampen op for at redde nabolaget.

'Iqbal & superchippen' er opfølgeren til Iqbal & den hemmelige opskrift. Filmen tager dels fat i nære problematikker i familien, men har også et fint budskab omkring konsekvenserne ved forurening - uden at der er sparet på det komiske og spændende.

Familiefilmen er instrueret af Oliver Zahle, som er kendt for tv-serien 'Pendlerkids'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (442 votes)
4.4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den smule ros, filmen fortjener, tilfalder Rasmus Bjerg og Andreas Bo som forbryderduoen Æselmand og Svinet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Godt nok er filmen krydret med politisk korrekte temaer som miljø og kapitalistisk grådighed, men det hele virker alligevel stereotypt og gammeldags." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Historien er noget forfærdeligt sludder [...] Hvilket sikkert alt sammen kunne have været meget godt, hvis det ikke var så ubehjælpeligt og fantasiforladt skruet sammen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... instruktør Oliver Zahle og manuskriptforfatter Renée Toft Simonsen har skabt en fornøjelig film om at hjælpe sine venner og nærmeste, om selvopofrelse for fællesskabet, en film, der ikke er bleg for at pege på den menneskelige dårskab." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Iqbal & superchippen' er frejdig som 'Min søsters børn', men med tiltrængt etnisk diversitet og en snert politisk kommentar ..." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bentuser/87315

Sjov film for både børn og voksne

Rasmus

Tidspunkter som disse, hvor det at have yngre søskende, som disse film henvender sig til virker som en ulempe. Især når man bliver tvunget med ind og se dem.
Sidste år gav jeg etteren én stjerne, for hvor ringe en film jeg synes den var. Rædslen er heldigvis glemt. Men så kom toeren...

Er så også blevet tvunget med ind og se denne - og det virker ikke til at jeg slipper for at tage med, før jeg pakker mine ting sammen, og siger ses derhjemme. MEN må dog erkende at Iqbal og superchippen er en langt, langt bedre film. Langt mere unik i at være en "dansk familiefilm" og faktisk også en hel del mere interessant og underholdene - og det fortjener den lidt ros for.
Det er stadigvæk ikke nogen specielt god film, men det er alligevel fremskridt, især af en efterfølger at være - og jeg var delvist underholdt.
Alt i alt kan den faktisk godt anbefales, okay lille film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.