Cookie- og Privatlivspolitik
Test: Er du en ægte filmfan?

Test: Er du en ægte filmfan?

Hvor mange har du set?

Stem op!
128
Stem ned!
0
(reset)

Der er nogen film, man bare skal have set!

Hvad end det er gamle Hitchcock-klassikere, episke dramaer eller de nyeste blockbustere, findes der mange bud på, hvilken filmkanon er essentiel for den ægte filmnørd.

Vi har samlet de 100 film, som har fået topplacering på den internationale filmdatabase IMDb, til en test som endegyldigt skal afsløre, om du har så stort et kendskab til film, som du tror, du har.

Listen inkluderer alt fra de ikoniske klassikere The Shawshank Redemption og The Godfather til tegnefilm som Toy Story og Chihiro og heksene, og igen til populære - men ikke særlig velkendte - film fra andre lande.

Er du kino.dk's største filmkender? Test dig selv, og del dit resultat i kommentarfeltet.

Når du har valgt alle film, du har set, skal du trykke på den grønne submit-knap, der dukker op på billedet. Derefter skal du scrolle op for at se resultatet.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christoffer

Så kan den krydses af på bucket-listen. Der er rigtig mange gode film på denne her liste, især de gamle er virkelig godt skrevet og instrueret - filmperler! Dog er det uforståeligt, at top 100 ikke har sci fi klassikere så som Bladerunner og Nærkontakt af tredje grad med på listen. Ud over disse er det en komplet mangel at Deer Hunter er blevet overset. God liste dog.

Bo130

Jeg mangler omtrent lige så mange fra hele Top 250 på IMDb. Snart...! :)

Maria

Jeg arbejder på sagen, men mangler stadig en del af film på listen - fik det til 46 film, så næsten halvvejs. ;)

Der er dog nok nogle af de ovenstående som jeg aldrig kommer til at se, simpelthen fordi temaet/emnet/genren ikke interesserer mig. Det gælder særligt gyserfilm og jeg har det også ret stramt med Godfather. Jeg gav det et forsøg i år, men måtte stoppe efter 20 minutter fordi den bare ikke fangede mig. ;)

S. Rico

I går aftes fejrede jeg min film nummer 100 på listen med et festfyrværkeri i biografen. Eller rettere et krigsfyrværkeri, for det var Hacksaw Ridge, som jeg fik krydset af som den sidste.

Inden da brugte jeg nogle dage på at se den sidste håndfuld film jeg manglede. Der var bl.a. et par Billy Wilder film, som jeg kun havde set med et halvt øje som barn. Det ville ikke være fair at krydse dem af uden et ordentligt gensyn. Og selv om de alle er i sort/hvid, så kan de sagtens tåle at blive set i dag. Det havde jeg stor fornøjelse med.

Boline Storm

Idk guys...det kan godt være at jeg aldrig har set Alien--- men det er et bevidst valg XD Til gengæld har jeg set Cinema Paradiso, Princess Mononoke (ect) og alt hvad der falder i fantasy! Sååå jeg har det stadig helt okay med at være film opslagsværket i min vennegruppe :P

Williamuser/907254

100 %. Mange timer i videotektet på Institut for Film- og Medievidenskab fornægter sig ikke.

kimuser/435071

Lærte engang følgende.
Det er bedre at se én film ti gange end ti film en gang.
Så en høj score er i min optik ensbetydende med at man har set mange film men misset meget i filmene, for det giver meget at se en film flere gange :-)

Birgitte

Jeg har det på samme måde. Desværre hører jeg dog ofte fra min mor, at "Jamen den har jeg jo set, så gider jeg ikke se den igen, for jeg ved jo hvad der sker"(måske ikke med de ord, men betydningen er den samme)
Selv elsker jeg at se film flere gange, netop fordi man ofte oplever noget nyt/ser noget, man havde overset første gang-

Ann-Britt

Da jeg havde valgt mine film, kunne jeg ikke komme videre? Der var ingen knap til at trykke på? Ingen grøn knap eller hvad det nu var den skulle hedde.
Hvor skulle den sidde henne?
(har taget et billede af det, jeg kan se, men det var irriterende nok IKKE muligt at indsætte billedet her)

Selina Wilken

Når du har trykket på en film, kommer der en grøn submit/send-knap op på selve billedet af filmen. Du skal ikke trykke på den før du har valgt alle de film, du har set, og derefter bare klikke på den grønne knap på den film, du valgte sidst.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Zekiuser/914434
Zekiuser/914434

.... eller "Soning" på dansk. Fra 2007 med Kiera Knightley og James MacAvoy. Det er den med den lange uafbrudte sekvens fra Dunkirk i 1940.

15 timer siden
Emil Fogh

Jeg synes ikke, den sjette sans virkelig holder vand, der er simpelthen for mange elementer, der ikke spiller sammen...

1 dag siden
Emil Fogh

Twistet i Primal Fear er påklistret.

1 dag siden
Danjaluser/179295
Danjaluser/179295

Fedt at se en liste med så mange film jeg ikke har set endnu. Twistet i A beautifull mind og the Game er nok de stærkeste jeg kan huske.

1 dag siden
Martin

The Handmaiden er en så fantastisk film. Og måske skulle Parasite også være på denne liste.

1 dag siden