Cookie- og Privatlivspolitik

Arrival

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorlig og utryg stemning. Den indeholder scener med en mor der sørger over sit døde barn, samt enkelte scener med farefulde situationer. Det vurderes at især filmens atmosfære, med en vedvarende lurende trussel, vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.12.2016
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Arrival
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

I filmen 'Arrival' får jorden besøg fra det ydre rum. Men de mystiske objekter, der er landet rundt omkring på kloden er urokkelige, uforudsigelige og ikke mindst uforståelige.

Udfordringen bliver dermed ikke at forsvare Jorden mod blodtørstige rumvæsener, men at finde en måde at kommunikere med dem på. Derfor sender den amerikanske hær bud efter en af landets bedste lingvister, hovedpersonen Louise Banks.

Men det er ikke blot menneskets evne til at kommunikere med rumvæsenerne, der skal afgøre Jordens skæbne. Menneskeheden skal nemlig lære at kommunikere med hinanden, hvis de vil undgå, at der udbryder en ny verdenskrig som følge af den globale krise.

'Arrival' adskiller sig fra science fiction-film som Independence Day, Pacific Rim og War of the Worlds, da dramaet ikke handler om menneskets konflikt med fremmede rumvæsener men derimod om vores manglende evne til at samarbejde på tværs af landegrænserne.

Den samfundskritiske film er baseret på Ted Chiangs novelle 'Story of Your Life'. Filmen er blevet rost af kritikere i udlandet og har modtaget en Oscar for Bedste lydredigering. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1618 votes)
4.8
5.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Arrival' er i det hele taget smuk, tænksom, bevægende [...], og demonstrerer desuden det vilde spænd, der er i Villeneuves filmiske begavelse." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "'Arrival' forløses som en fantastisk og samtidig dybt menneskelig symfoni." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... en serie [af] spektakulære billeder samt en blændende præstation fra Amy Adams." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Flyv med på en utrolig rejse, der vækker tusindvis af følelser og impulser og instinkter om det at være menneske og eksistere i et stort univers, som vi slet ikke begriber!" (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Det lykkes Villenueve at kombinere sprogforskning med elementær spænding, og det er i sig selv en bemærkelsesværdig bedrift." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Denis Villeneuve har skabt hårdfør spænding i 'Polytechnique', 'Incendies', 'Prisoners' og 'Sicario'. Her springer han ud som en visionær filmskaber." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marie Louise

.. så er det bare at komme afsted og se Arrival!

Johnnyuser/335920

hvilket også går godt nok i starten,
indtil den pludselig bevæger sig over i science-fantasy genren.

Der dannes også et alt for stereotypt billede af, hvem der er de gode og hvem, der er de onde, hvilket alt sammen bliver spoilet i traileren.

I øvrigt er der alt for lidt kommunikation mellem de forskellige nationer, og der er igen scener, hvor man ser de andre nationer interagere med de fremmede, så derfor forstår man aldrig deres motiv for at handle som de gør.

I slutningen af filmen bevæger filmen sig mere over i den magiske verden, og der kommer et særligt 'plot'-tvist, som man dog havde gættet lang tid før, hvis man bare havde fulgt lidt med.

En film, der sælger sig selv med budskabet om at det handler om at tale sammen, men man ser forbavsende lidt af det på den store scene.

Nikolaj

At jeg fandt Arrival interessant og tankevækkende, og det er altid en god ting, når man enten er fan af Sci-fi eller film for den sags skyld.

Og det er en film som man lige skal studse over, inden man giver den en personlig fair anmeldelse.

Filmen er genialt lavet, både filmet, men også det visuelle. Det er nærmest lavet, som en slags dokumentar, hvilket jeg synes var fedt.

Filmens plot er i sig selv ganske god, men der er ting, som jeg fandt lidt utroværdigt, ting som jeg ikke behøvet at se, fokusset ryger lidt fra det ene til noget helt andet, og der er ting, som godt kunne gøres lidt mere klart. Men vil ikke spoiler noget, til folk som ikke har set den.

Men det er en flot film, men et interessant budskab, men filmen har nogle fejl, som jeg ikke lige kan se igennem, så den får kun 4 stjerner herfra!

Torben

'Arrival' er umiddelbart en meget fængslende oplevelse. lavet over en fascinerende idé.
Det tilsyneladende stramme plot falder dog noget fra hinanden. Dels er der plotelementer ('datteren'), der ikke bidrager til hovedplottet, dels er der de sædvanlige paradokser vedr. at se ind i fremtiden, som generer mig. Det svarer jo til, at man kan rejse såvel frem som tilbage i tid. Hvor det første giver god mening, rejser det sidste umulige paradokser. Desværre er det filmens afgørende begivenhed ('den kinesiske samtale'), der rammes af dette paradoks, desværre. Stor sten i skoen.
Dialogen er minimal, skuespillet uanseligt, men filmen er visuelt meget betagende.

Therese

"Umulige paradokser" ved at se ind i fremtiden gælder kun, hvis man har den (for nutidens menneske) sædvanlige linære tidsanskuelse - og det er netop det filmen anfægter/leger med.

Torben

Det er jo ikke bare noget med, hvordan vi anskuer tiden ...
Nu skal jeg passe på med at lave en spoiler, men hvis en person agerer aktivt, på baggrund af en viden om fremtiden, med henblik på at ændre fremtiden, så er det voldsomt selvmodsigende.

Hvis man kan se fremtiden, er den fastlagt ('skæbnen', ingen fri vilje), og så er ens handlinger ligegyldige.

Og hvis man så redder den med snak om parallelle fremtider, ja, så har man jo netop punkteret muligheden for at se en ganske bestemt fremtid ...

Rigtig mange film har forsøgt sig på dette område, og det går næsten galt hver gang. Men nogle gange gør manusforfatteren sig alligevel lidt umage. Det sker ikke i 'Arrival' ...

Kaj

Igen et eksempel på en instruktør, der prøver at gøre sin film mindeværdig. Lad være med det! Når jeg betaler for at se en invasionsfilm, så skal jeg gu’ klø mig i røven også få en invasionsfilm. To timer med et plot, der ikke rigtig giver nogen mening, en rapkæftet mandlig helt, et par kejtede vitser og frem for alt; en horde af støjende computer-effekter, der hverken gør fra eller til. Ikke noget med lange dialoger, flippet musik og filosofisk pladder. Vi gider det ikke.

GiwizZeni

Sådan! Det er den bedste anmeldelse af 'Independence Day: Resurgence' jeg har læst indtil videre. Jeg HADER også instruktører der ønske at lave mindeværdige film. Film skal være glemt inden rulleteksterne er kørt over skærmen! Det eneste man skal kunne tage med sig ud, er lugten af l*** på ens fingre efter at have kløet sig i r**** i to timer. Vi er trods alt rigtige mænd, dig og mig Kaj!

Tanjasl

Det her det er en af de film som fucker med dine hjerne, lidt ligesom Intersteller og Inception. Hvis du kan lide at dit syn på verden skubbes lidt (måske bare for nogle timer) - så er denne film noget for dig. Filmen har en ro også sig og giver et nogenlunde plausibelt billede af hvordan et møde med det fremmede kunne se ud - det tiltalte bestemt mig!

Segoyuser/116755

Denne film vil jeg vældig gerne gense,biffen må flytte deres store lærred herhjem!!(der var ro i salen i hele de 2 timer :-))))

Det er det med at skrive for meget så andre synes en anmeldelse fortæller historien, så...

Med tanke på verden generelt, kan det være der skal føles,tænkes, tales , på anden vis.

Meget interessant, anderledes måde at skildre denne form for film på, vi sad snakkede bagefter os 2, som så den sammen, der kom mange ? , hvorfor, detaljer vi ikke så begge to, så vil gense den!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.