Cookie- og Privatlivspolitik

Min far Toni Erdmann

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm, humoristisk grundstemning. Den indeholder enkelte scener der muligvis kan virke barske eller grænseoverskridende. I en scene ses en kvinde der punkterer en blodansamling på sin tilskadekomne tå, så blodet sprøjter op på hendes bluse. I en længere seksuelt ladet scene ses en mand der onanerer udover nogle kager, som en kvinde efterfølgende spiser. Da filmen i øvrigt har et roligt forløb, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende og/eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.12.2016
| |
2 timer 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Toni Erdmann
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio, Særvisning
|

I ’Min far Toni Erdmann’ rejser Winfried fra Tyskland til Bukarest for at besøge sin ambitiøse datter, Ines. Besøget er ikke videre vellykket, men faren giver ikke op.

Iført paryk, falsk gebis og jakkesæt udgiver han sig for at være Toni Erdmann, forretningskonsulent og coach. Hvad der herefter følger, er alt andet end ligefremt, men både far og datter opdager nye, overraskende sider af sig selv og hinanden.

Filmen udfolder de to hovedkarakterer i en konstant bevægelse over samtlige 162 minutter. Det betyder, at filmen aldrig træder vande, og at man står overfor et realistisk far/datter-forhold til trods for en række absurde situationer, man egentligt ikke burde tage for gode varer.

Tonen balancerer mellem drama og en række Inspector Clouseau-inspirerede scener, der overrasker i starten, men efterhånden bliver en naturlig del af handlingen, og årsagen er farens usædvanlige svaghed for at skifte identitet.

Det er Maren Ades gevinst, at det hele lykkes, og ’Min far Toni Erdmann’ er en film uden fortilfælde. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (848 votes)
3.9
6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'... byder på både psykologisk indsigt, politisk kommentar og fremfor alt en raffineret barok humor, der konstant, men kontrapunktisk, stikker sit strudsehoved frem." (Kristian Lindberg)

 • Jyllands-Posten

  "En filmoplevelse ud over det sædvanlige!" (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der er scener af dybt rørende og akavet skønhed i tyske Maren Ades 'Min far Toni Erdmann'." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Min far Toni Erdmann' er et vulkanudbrud. Og et bevis på, at der venter en ny slags film, selv når man tror, at alting er set." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mariauser/556645

Sjov og anderledes film.

Torben

Når man har læst anmeldelserne, forventer man faktisk ret meget af filmen, også i høj grad med hensyn til morskaben.
Man bliver så lidt skuffet, når en rigtig stor del af filmens sjove optrin allerede er vist i trailerne. Trailerne varer få minutter, filmen er laaaaange 162 minutter ....

Tina

En meget langtrukken film. Prøvede virkelig at synes om den og gennemskue, hvad filmen vil fortælle mig. Jeg er helt med på at det handler om en far, som gerne vil nå ind til sin datter både fysisk og psykologisk, men synes desværre ikke at instruktøren formår at få samlet de tråde, som hun ruller ud i løbet af filmen. Den får to stjerner af mig, fordi jeg alligevel fik sympati for faderens forsøg på at hjælpe sin datter, men ellers kunne den sagtens have været 5 kvarter kortere.

Rolfuser/725406

I modsætning til andre her i forummet, så mener jeg bestemt den fortjener den ros den har fået af de mange filmanmeldere.

En fantastisk film hvor jeg og min bedre halvdel sad med en smil hele vejen igennem og bare nød hver en scene. Sjældent har jeg oplevet en film på over 2 timer som har kunne fange min opmærksomhed så intenst som denne.

Det lyder til det er en film man enten hader eller elsker. Jeg elsker den og den fortjener absolut de seks stjerner.

FilmFyr

...men er bestemt enig i at den ikke var så dårlig, som de fleste sagde den var.
Min oplevelse blev også kun bedre, da publikummet grinede løs da jeg så den. Det smittede, og gjorde oplevelsen en tand bedre.
Personligt vakler jeg mellem 3-4 stjerner, men fedt at det ikke kun er anmelderne der kan se magien i filmen :)

Sonjauser/804056

Havde forventet en sprudlende film. Men hvor blev vi skuffede.
Kedelig, langtrukken, meget få morsomme scener. Kunne slet ikke se formålet med det hele. Tidsspild. Forstår ikke anmelderne

Elzbieta

Det var for lang og kedelig film jeg skulle tænke mig om hvad var budskabet og efter to timier efter jeg så filmen kunne jeg forstå scenen, med den tøjlæs fest. Jeg forstå godt at den film kan forsvare familie relationer med kan det være mulig med en kold og følesesløs datter.
De 6 stjerner så i giver til filmen er de ikke for maget for en film som er kedelig, langsomt og merkelig.

GiwizZeni

Skulle du til at tænke dig om, hvad filmens budskab var... Det var da forfærdeligt! Du må hellere holde dig til Bridget Jones' Baby og Transformers fremover, så slipper du for det.

Tina

Anmelderen siger jo bare, hvad hun synes om filmen. Der er slet ikke nogen grund til at blive nedladende og personlig.

Torben

Jeg kan godt følge Elzbieta - bortset fra, at jeg stadig ikke fatter, hvad instruktøren prøver at fortælle mig, og at jeg stadig ikke forstår hvilken rolle nøgenreceptionen spillede - den var i øvrigt ikke særlig morsom, efter mine begreber.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.