Cookie- og Privatlivspolitik

Arrival

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en alvorlig og utryg stemning. Den indeholder scener med en mor der sørger over sit døde barn, samt enkelte scener med farefulde situationer. Det vurderes at især filmens atmosfære, med en vedvarende lurende trussel, vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.12.2016
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Arrival
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|
Billetter

I filmen 'Arrival' får jorden besøg fra det ydre rum. Men de mystiske objekter, der er landet rundt omkring på kloden er urokkelige, uforudsigelige og ikke mindst uforståelige.

Udfordringen bliver dermed ikke at forsvare Jorden mod blodtørstige rumvæsener, men at finde en måde at kommunikere med dem på. Derfor sender den amerikanske hær bud efter en af landets bedste lingvister, hovedpersonen Louise Banks.

Men det er ikke blot menneskets evne til at kommunikere med rumvæsenerne, der skal afgøre Jordens skæbne. Menneskeheden skal nemlig lære at kommunikere med hinanden, hvis de vil undgå, at der udbryder en ny verdenskrig som følge af den globale krise.

'Arrival' adskiller sig fra science fiction-film som Independence Day, Pacific Rim og War of the Worlds, da dramaet ikke handler om menneskets konflikt med fremmede rumvæsener men derimod om vores manglende evne til at samarbejde på tværs af landegrænserne.

Den samfundskritiske film er baseret på Ted Chiangs novelle 'Story of Your Life'. Filmen er blevet rost af kritikere i udlandet og har modtaget en Oscar for Bedste lydredigering. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1607 votes)
4.8
5.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Arrival' er i det hele taget smuk, tænksom, bevægende [...], og demonstrerer desuden det vilde spænd, der er i Villeneuves filmiske begavelse." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "'Arrival' forløses som en fantastisk og samtidig dybt menneskelig symfoni." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... en serie [af] spektakulære billeder samt en blændende præstation fra Amy Adams." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Flyv med på en utrolig rejse, der vækker tusindvis af følelser og impulser og instinkter om det at være menneske og eksistere i et stort univers, som vi slet ikke begriber!" (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Det lykkes Villenueve at kombinere sprogforskning med elementær spænding, og det er i sig selv en bemærkelsesværdig bedrift." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Denis Villeneuve har skabt hårdfør spænding i 'Polytechnique', 'Incendies', 'Prisoners' og 'Sicario'. Her springer han ud som en visionær filmskaber." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
peteruser/330913

Se den og brug de næste dage på at tænke lidt :-)

Maiuser/9639

Overraskende handling, men jeg manglede noget mere handling og gennemslagskraft

robja19

Endelig noget science fiction, hvor man skal bruge noget hjerne og ikke bare action med sindsyge mange computer effekter.
Vores dages Contact, Nærkontakt af tredje grad osv.

Kim

Jeg vidste godt, at det ikke var en klassisk alien invasion film, men havde dog håbet på lidt mere spænding/ action. Da hele filmens plot og ide sådan set først bliver afsløret det sidste kvarters tid før slutningen, er det ikke en film jeg gider bruge 2 timer på igen.
Okay film og overraskende slutning, men den kan, som sagt, ikke trække mig op til at se den igen.
Jeg faldt iøvrigt kun i søvn 3-4 gange.

Karstenuser/406280

Hvor er det rart at se en film om UFO'er som ikke ender i vold og mærkelige Aliens. Hvis folk forventer det, så bliver de slemt skuffet. Derimod får man en dyb film, men masser af reflektioner og jeg gik fra biografen PÆNT positivt overrasket.

Johnnyuser/918328

Filmen kommer aldrig op i tredje gear, Historien er god, men den mangler tempo og action

S. Rico

Arrival bliver ikke uden grund sammenlignet med Kubricks 2001, Contact og Interstellar. Amy Adams sprogekspert Louise opnår tidligt i filmen, hvad der var Jodie Fosters våde drøm fra Contact: nemlig at opleve first contact kommunikation med fremmede væsener.

De fremmede er ankommet i kæmpe store sorte monolitter (denne gang ovale i stedet for rektangulære som i 2001 og Interstellar). Vi får som publikum et super godt (og sandsynligvis realistisk) indblik i, hvor totalt besværligt og op ad bakke det må være at kommunikere med væsener fra en anden verden. Her er der ikke nogen hjælpende hånd i form af telepati, universal translator eller oversætter-droides, som andre sci-fi film gør brug af. Det er simpelt hen bare hårdt arbejde. Dag efter dag. Måned efter måned. Indtil der opnås et basalt fælles ordforråd. Det er ganske fascinerende at være vidne til.

Og det bliver bestemt ikke mindre fascinerende, da Louise opnår et breakthrough og bliver klogere på formålet med besøget. Herefter bliver filmen virklig syret og skaber paralleller til Interstallar og temaet om kærlighed til sine børn på tværs af tid og rum.

Jeg kunne godt have undværet, at Kina og Rusland bliver portrætteret som militaristiske, mens det selvfølgelig er fra USA, at løsningen kommer. Jeg kunne også godt have savnet en mere spændende film. Der er ikke for alvor noget på spil, for selv med dyster musik og mørke urovækkende scener med de fremmede væsener, så ved vi jo godt, at de kommer med fred. Har man læst bare to linier om filmen på forhånd, så er det oplagt, at Amy Adams ikke pludselig bliver spist levende af et frådende monster.

Det er en yderst fascinerende film. Visuelt er den flot, men jeg var langt fra at blive blæst bagover.

3 år senere: har lige genset filmen, og jeg fatter ikke, at jeg oprindeligt kun gav den 4 stjerner. Det er en ufattelig smuk, vemodig og fascinerende oplevelse, som fortjerner mindst 5 stjerner.

Spidermanuser/166287

Havde ikke de store forventninger til denne film men valgte og bruge et par timer i Cinemaxx søndag middag med en kammerat.
6 stjerner fra anmeldere må jeg godt nok lede længe efter for jeg er ikke enig i den vurdering.
Filmen er meget i samme tempo - der er ikke meget action og tjuhej over Arrival hvilket jeg forventede.

Det sjove er at Danmark er med på sin egen måde - Når nyheden bryder ud om det store rumskib og til en reception hænger Dannebrog flot på væggen.
Vi kan noget med vores lille land!

Benji Blaakilde

Hvad hvis Lois Lane og Haweye skulle prøve at kommunikere med aliens? Filmen her giver svaret og det er hjernevridende as hell.

Så Arrival er en velkendt historie om aliens der lander på Jorden, men i stedet for at gå den destruktive/indvanderings-vej, fokuserer denne film på den menneskeslige del af sådan en problemstilling. Hvordan reagerer folk? Hvordan vil vi kommunikere med dem? Så militæret bringer en sprogforsker spillet af Amy Adamas ind, så hun kan prøve at finde ud af, hvordan hele situationen skal tackles.

Lad mig starte med det jeg kunne lide. Hele twistet på sci-fi-plottet, hvor aliens kommer til Jorden er virkelig interessant. Folks reaktion og måden verden er nødt til at arbejde sammen på er rigtig spænende at følge. Det er ligesom i "Seeking a Friend for the End of the World", hvor verden reagerer på nyheden om verdens undergang. Det giver en menneskelig følelse over et langt-ude sci-fi koncept. Faktisk ville jeg gerne have den til at fokusere mere på det aspekt.

Også hele idéen om at skulle prøve at kommunikere med væsner så langt væk fra vores virkelighed er super fængslende. Det er ikke bare som at lære fransk (som er svært nok i forvejen), det her er eksistenser der har udviklet en tankegang så langt fra os, at det nærmest er umuligt at kunne etablerer konstruktiv kontakt. Men fordi den uendelige frem og tilbage med forsøg på at forstå og lære hinandens sprog bliver kedeligt i længden kører filmen også igennem det på en lidt ubegribelig måde, hvorpå de pludselig forstår avancerede ord eller tegn over en meget kort tidsperiode. Det virker bare ikke helt plausibelt, at det ville gå så nemt, da situationen i første omgang virkede så uoverskuelig. Jeg forstår at plottet skal bevæge sig fremad, men det bliver en ridse i filmens ellers så troværdige univers.

Amy Adams er en virkelig god skuespiller, og hun er også god i den her film. Jeg ved ikke om jeg synes det var oscar-værdigt. Jeg synes i hvert fald selv, jeg har set stærkere kvindelige præstationer i år, men hun er god for sure og det samme gælder Jeremy Renner.

Der hvor jeg synes filmer falder sammen er i 3. akt, hvor man virkelig kan fornemme sci-fi-elementet komme til sin ret og pille ved det mere realistiske billede filmen så fint satte op. På Nolan-inspireret manér, forsøger filmen at gå i en twistet retning, der forklarer tingene på en paradoksal og kompleks måde, som er lidt svær at begribe. Det medfølger så, at forvirringen bliver total og den større mening underminerer den mere nede-på-jorden historie og efterlader publikum (eller i hvert fald mig) med flere spørgsmål end svar i sidste ende. Det er svært at kommentere på noget af det uden at spoile for meget, men jeg købte den ikke helt, så meget er sagt.

Egentlig er Arrival ganske interessant på mange punkter, men den bevæger sig ind på et territorium, som bliver så komplekst, at det ikke giver mening i sidste ende. En del af filmen er også lidt langsom og andre dele er lidt hurtige, så det er ikke en helt tilfredsstillende følelse man står med efter at være gået ud af biografen.

Jonathanuser/248202

Flot, flot film. Smukt filmede, spillede, klippet og instruerede. Den ny 'Contact' eller 'Abyss'.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.