/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Allied

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
24.11.2016
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Allied
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio
|

Filmen 'Allied' handler om to spioner, Max og Marianne, der under Anden Verdenskrig bliver hyret til at slå en tysk embedsmand ihjel.

Under missionen forelsker agenterne sig, og da de vender tilbage til London, er ønsket at starte en familie og blive gift.

Idyllen forsvinder hurtigt, da Max bliver kontaktet af efterretningstjenesten, der præsenterer ham for en ubehagelig nyhed om sin elskede. Er hun til at stole på? Eller arbejder hun i virkeligheden for fjenden?

'Allied' er en romantisk spionthriller med Brad Pitt og Marion Cotillard, der hver især har vundet Oscars tidligere i karrieren - Pitt som producent af 12 Years a Slave og Cotillard for sin rolle i Spurven - La vie en rose.

Instruktøren Robert Zemeckis er en alsidig herre, der står bag klassikere som Back to the Future-trilogien og Forrest Gump. Med 'Allied' kaster han sig over en film om Anden Verdenskrig, som især Brad Pitt har rig erfaring med. Han har bl.a. spillet sergant i Fury og løjtnant i Tarantinos Inglourious Basterds. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (349 votes)
4.3
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Allied' er ofte som en Disney-film, der leger voksen og alvorlig og gerne vil vække de store følelser. Had, kærlighed, mistro, begær. Den eneste følelse, det for alvor lykkes at fremkalde, er imidlertid irritation." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... Robert Zemeckis ('Forrest Gump') [leverer] ikke alene årets mest tilfredsstillende elskovsscene [...], men også en film, der er svær at glemme: Flot, dramatisk, romantisk og drønspændende." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Allied' fremstår trods de mange dramatiske islæt som en sært gammeldags og stivbenet film." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Brad Pitt behøver ingen præsentation, her er han helt på toppen med et stærkt nuanceret følelsesregister – fra det formelle til det hektisk foruroligede." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... et berusende vulgært værk, der i sin hovedrystende alt-for-megethed, hvirvlende sexscener i marokkanske sandørkner og teatralske krigsscener med oplyst bombehimmel indeholder virkelig gode filmøjeblikke." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Allied' er [...] en solid film af den gammeldags skole, hvor kærlighed både gør godt og gør ondt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Kino.dk bør indføre spoiler-alert i deres beskrivelser af handlingen. Jeg læste den heldigvis først bagefter, og jeg fik et chok over, hvor meget der afsløres. En film som Allied er primært seværdig og underholdende, fordi man bliver dejligt overrasket undervejs og kan spekulere over, hvad der mon nu kommer til at ske. Det er ikke kemien mellem skuespillerne, der er hovedattraktionen i Allied - det er historien. Og derfor ville det være helt tosset at få det meste afsløret på forhånd ved at læse kino.dk’s beskrivelse.

Jeg vil kun afsløre, at det er en agentfilm, der foregår under 2. verdenskrig i hhv. Marokko og England. Max (Brad Pitt) og Marianne (Marion Cotillard) er en hhv. canadisk og en fransk agent på hemmelig mission i Marokko. Mens Marion Cotillard spiller gribende, så har Brad Pitt fået skæld ud for, at han er helt død i hans ansigtsmimik, og at dette må skyldes kosmetiske operationer, og at han ikke længere er den fantastiske skuespiller, han engang var. Man må dog lige huske på, at hans karakter i denne film er en indadvendt privat person, der ikke bryder sig om fest og farver. Så han er her lige det modsatte af de flamboyante typer, man tit har set ham spille.

Jeg var ganske underholdt af filmen, der både byder på drama og action. Den er samtidig super flot i dens scenografi og fotografering. 3½ stjerner.

Wayne

Forfatteren Steven Knight, og Robert Zemeckis kan deres klassikere - og udnytter dem i stor stil.

Vi starter ude i ørkenen, med storslåede horisonter (Lawrence of Arabia), og fortsætter straks til byen Casablanca (og dermed filmen af samme navn).

Men derfra fortsætter filmen i et mindre forudsigeligt spor i et plot om spionage og kontraspionage - garneret med kærlighed og lidenskab.

Lidt synd at Brad Pitt ikke vælger at følge sin alder, hans rolle ville være mere autentisk hvis han havde smilehuller - og lidt bekymringsrynker. Som det er her virker han næsten digitaliseret - eller plastret til med Botox.

Historien er lidt ujævn fordi vi dels har romancen - og dels en action thriller - blandet med et spiondrama, og filmen vil lidt af det hele.

Handlingen er egentlig spændende nok, men personligt tror jeg at en anden skuespiller end Pitt havde løftet den til noget større. Pitt er simpelthen for klinisk og upersonlig. Marion Cotillard gør det glimrende, men hun kan ikke skabe det hele alene.

6/10

Karen

Virkelig flot film med gode skuespillere. Spændende handling hvor det ikke er nemt at forudsige hvad den vil slutte med. Man bliver både tryllebundet, forskrækket, glad og rørt. Se den!

Oleuser/5587

Jeg tror næppe at det er en film, man kommer til at se mange gange. Filmen er sådan set okay. Jeg havde nok ladet mig blinde af traileren til filmen. Idet jeg troede det var en actionfilm hvilket det bestemt ikke var, nok mere et drama

Simone catalina

Du griner lidt, du får lidt chok, du får lidt blod af se, du ser lidt sex, du ser vold, hører hemmeligheder og til sidst fælder du en lille tåre...

Alle følelser kommer i spil igennem denne film.

Marie-Louise

På grund af rollelisten og traileren havde jeg rimelige store forventninger til Allied, som blev indfriet til en hvis grad. Jeg kan rigtig godt lige periodefilm, især dem der omhandler anden verdenskrig, og i den genre var Allied rimelig unik. Allerede fra traileren vidste jeg at den handlede om dilemmaet om hvorvidt Marion Cotillards karakter i virkeligheden var en tysk spion, hvilket kunne have lagt en dæmper på overraskelseselementet, men den formåede alligevel at bygge videre på dramaet og overraskede alligevel lidt. Jeg har ikke givet filment topkarakter fordi jeg havde forventet mig mere spænding fra den, og fik egentlig mest kærlighedshistorie. Og selv om jeg godt kan lide begge hovedrolleindehavere, var det ikke en præstation der virkelig rørte mig.
Det var en god film der var værd at se, men jeg kunne nok ligeså godt have set den i fjernsynet, og sparret biografpengene.

Ninse

Den var spændende, flot filmen, skønne dygtige skuespillere og en god handling. Den er ikke lige til at regne ud, men har et fedt plot :)

Kan kun anbefale den :)

Michaeluser/930557

Som overskriften antyder, havde jeg ikke de store forventninger til filmen.

Her dagen der på, må jeg indrømme at jeg stadig er rørt og påvirket.

En smuk historie om krig, spionage, kærlig, bedrag, håb, afmagt og død.

Jeg forlod biografen eftertænksom og berørt.

Vi tror som udgangspunkt på at vi som mennesker er herre over vores egen skæbne og lever med en fundamental tro på at kærligheden altid sejrer.... Er det nu også sådan, eller er vi blot en lille brik i et større spil?

-

Henriette69

en lidt ligegyldig film. Men ok som underholdning på en kedelig grå lørdag eftermiddag. Synes begge hovedroller spiller fladt og kedeligt. Handlingen er rimelig forudsigelig
Men popcornene var varme og sprøde, så det gik ;)

Spidermanuser/166287

Var ok underholdt med flotte scener, kostumer og handling

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.