Cookie- og Privatlivspolitik

Udyret og hans lærling

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har indledningsvis en urolig og utryg grundstemning, der, som fortællingen skrider frem, dog bliver mere rolig og harmonisk. Den skildrer et lettere bizart univers befolket med menneskelignende dyr, og den indeholder flere scener med et ensomt og nedbrudt barn samt flere dramatiske scener. I flere voldsomme scener kæmper to store dyr mod hinanden, og i én lettere urovækkende scene ser en hovedfigur en uhyggelig skygge af sig selv som barn. I en anden scene opsluges to figurer af mørke kræfter, og en hovedfigur rammes af et sværd og falder blødende om på jorden. Endelig ser man i nogle afsluttende scener voldsomme kampe mellem en hovedfigurer og en mørk, ondsindet kraft. Da filmen er animeret og også indeholder varme, venskab og positiv forløsning, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.12.2016
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bakemono no ko
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Den japanske animationsfilm 'Udyret og hans lærling' følger den forældreløse 9-årige Ren, som lever ensomt på gaden.

Drengen bliver ved et tilfælde mødt af den eventyrlige verden Jutengai, hvor beboerne ligner dyr og har guddommelig styrke og kræfter. Han møder bjørnen Kumatesu, der er på jagt efter en ny lærling. Dyret vælger at tage Ren til sig, som omdøbes til Kyuta.

Bjørnen er ikke en tålmodig læremester, og det umage par kommer dårligt fra start, men som tiden går, udvikler de et stærkt bånd til hinanden.

Instruktøren bag 'Udyret og han lærling' er blevet betragtet som en værdig efterfølger til den verdensberømte Hayao Miyazaki (Chihiro og heksene). Hosoda har etableret sit eget animationsselskab, Studio Chizu, som udover 'Udyret og hans lærling' også har arbejdet på produktionen af animationsfilmen 'Wolf Children' fra 2012. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.9
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selv om animationsfilmen er helt utrolig flot sine steder, [så] synes jeg ikke, at instruktøren får de to verdener til at hænge særligt godt sammen." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er [...] en detaljerig, legesyg film, man har i vente." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "At Hosoda nævnes som Hayao Miyazakis animé-tronarving, er indlysende ved mødet med hans visuelle detailrigdom, mangfoldighed og energi i denne stærke udviklingshistorie ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Jeg synes ikke, at der er lige så meget dybde i historien, men den er fantastisk flot tegnet i en blanding af håndlavet 2D på faste baggrunde og rund computeranimation." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tusse Freja

Okay i skriver at Mamoru Hosoda er en værdig efterfølger hvilket er løgn. Han er en modstander i The anime business pga originale ideer og god animation hvilket ikke er et favor for Studio Ghibli som mugligvis snart skal overleve uden mester instruktøren.

Så måske i skulle have læst lidt op på det at Mamoru ikke er en ny fantastisk efterfølger for han arbejder ikke engang for Studio Ghibli.
Der er altså en forskel på en efterfølger (som i er ret bagud med at indhente... så alle dem der ville se de her film har dem allerede og så kan man sige jamen det er jo ulovligt at have den med danske tekster før jer) og en business fjende. Altså måske i skulle tage en hvis fart på og skaffe Your Name som kommer fra en vel tredje instruktør men har tjent mere end andre anime film og er faktisk en konkurrence dygtig film i mod studio Ghibli.

expendables 3 cant wait

Det er en fantastisk film

frøken

Det er en god film, men jeg tager ikke ind og ser da jeg har den på dvd. På en måde er det trist den ikke kommer i de danske biografer på samme tid som andre lande.

Frederik

Er den på japansk?

Marie Bille

Hej Frederik,

Ja, den kommer kun på japansk med danske undertekster.

Mvh Marie, kino.dk

Vakse Viggo

Hvor jeg glæder mig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.