Cookie- og Privatlivspolitik

When You're Strange

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
01.07.2010
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
When You're Strange
|

Musikdokumentaren 'When You're Strange' udforsker med hidtil usete optagelser af The Doors deres musikalske samarbejde, liv udenfor scenen samt den revolutionerende betydning deres musik fik for samtiden og eftertiden.

Den kreative kemi mellem fire brillante artister - trommeslageren John Densmore, guitaristen Robby Kreiger, keyboardspilleren Ray Manzarek og forsangeren Jim Morrison - gjorde The Doors til en af USA's mest ikoniske og indflydelsesrige rockbands.

'When You're Strange' er den første dokumentar, der fortæller deres historie med filmklip optaget mellem dannelsen af The Doors i 1965 og Morrisons død på et hotelværelse i Paris i 1971.

Titlen er hentet fra deres cabaret-farvede hit 'People Are Strange', og filmen bevæger sig henover deres seks skelsættende albums og forrygende live-koncerter.


Snigpremierer:

14/6 kl. 19:00 i BioCity Herning - Lektor Steen Kaargaard Nielsen fra Musikvidenskab på Aarhus Universitet introducerer 'When You're Strange' og besvarer spørgsmål fra salen.

22/6 kl. 19:00 i BioCity Aarhus

25+26/6 kl. 23:55 i Imperial - Politikens rockredaktør Erik Jensen introducerer 'When You're Strange'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (45 votes)
5
4

Instruktør

Stemmer

Instruktører

Stemmer

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er jo en sørgelig historie, men også farverig, samt eksemplarisk. Så selv om Tom DiCillos film gerne måtte have været mindre manisk og mere saglig, er den afgjort værd at se." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "... vildt fascinerende. Den tænder begejstringen igen for den formidable musik, The Doors lavede - fuld af vemod og vrede." (Birgitte Grue) ()

 • Jyllands-Posten

  "En fantasiløs og selvtilfreds fanfilm om The Doors skal højst ses for musikkens og koncertoptagelsernes skyld." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "... formentlig kan [filmen] begejstre nye fans, men som havde tjent både myten og musikken bedre ved at sætte fokus på skabelsen af de storartede sange, der stadig lyder inspirerede og friske." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
kentuser/424347

Jeg synes det var en rigtig god film.
Jeg nåede heldigvis at se filmen sammen med to venner i Odense d. 21. juni i år. Nøj, hvor jeg var glad for, at jeg så den.
Johnny Depp gjorde det virkelig godt, og så kan jeg lide at Morrisons kortfilm også var med i den.
Jeg kan så sige, at jeg var så heldig, at jeg fik filmplakaten gratis dagen efter.

helle

Jeg forstår ikke hvorfor filmen ikke vises flere steder? Jeg havde glædet mig til at høre Johnny Depp recitere Morrisondigte i de helt store højtalere...

josephine

Vild fed film og musikken er jo helt fantastisk. Jim Morrison var en ren kunstner.

Mortenuser/905253

I 3 biografer? Det er da for meget... Havde endda set den til d. 8. i biocity Odense, men den vælger de så bare at tage af igen. Når man har bestilt billetter... Jeg er meget skuffet.
Nu må jeg så vente til den kommer ud på dvd fremfor at se den på det store lærred... Tak, tak, mange tak -.-

Rasmus

Kommer den kun til at gå i de 3 biografer?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.